Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ratujmy naszego bohatera

retrofood

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sorry, ale nie czytam tak dlugich sprawozdan . :D

Jesli chodzi o kupno mieszkania w Polsce to panuje jawna gansterka prawna, ktora miala niby zostac ukrocona, ale jak zwykle w Polsce cala para poszla na gwizdanie.

Pozdr . :D

slusznie zycza ci zdrowia i tak dla odmiany moze cos napisz o gangsterce w stanach........a jest co opisywac , bo polska to male piwo.

Jesli chodzi o kupno mieszkania w Polsce to panuje jawna gansterka prawna, ktora miala niby zostac ukrocona, ale jak zwykle w Polsce cala para poszla na gwizdanie.

Nie bardzo wiem, o czym piszesz.

Kupiłam mieszkanie - w Polsce - prawnie weszłam w jego posiadanie i wszystko grało i gra do dzisiaj.

I nikt przy tym nie gwizdał... :roll:

Nie bardzo wiem, o czym piszesz.

Kupiłam mieszkanie - w Polsce - prawnie weszłam w jego posiadanie i wszystko grało i gra do dzisiaj.

I nikt przy tym nie gwizdał... :roll:

Jak lwia część ludzi w tym kraju, Ela :):) Spoko - Lump tak ma :)

Gość Pepeg z Gumy
Sorry, ale nie czytam tak dlugich sprawozdan . :D

Pozdr . :D

slusznie zycza ci zdrowia i tak dla odmiany moze cos napisz o gangsterce w stanach........a jest co opisywac , bo polska to male piwo.

Witaj Doktorze.

Diagnoza jak zwykle celna :p.

W temacie wyższości prawa amerykańskiego nad wszystkim we wszechświecie , zapytam tylko czy płk. Willy Calley w dalszym ciągu jest w panteonie amerykańskich bohaterów narodowych?

witam kolege!

kochani wiecie , ze nigdy bym takiego czegos nie napisal ,

ale skorzystam z Hyde Park cegly.

jest to chyba jedyny "model" pod sloneczkiem, tepiej, prymitywnej, p..... baby, siedzacej na "szmacie" i zrzeraniej przez zazdrosc.

ps. jedyne co jej wychodzi to drobne kradzieze , co do ktorych sie kiedys kretynsko przyznala.

bardzo przepraszam i obiecuje , ze nie bede uzywal ponownie taki slow jak w wykasowanym poscie.

wiec jako dzentelmen poprawie swoja wypowiedz :

"mozesz dostac byka za byka "krolowo ortografii", a jesli sie nie podoba taka sprawiedliwa hodowlana wymiana, to mozesz dostac jeszcze po ......

ps. ale skoro jestem dzentelmenem , zrobie to gratis. stolarska dokladnosc gwarantowana."

Zenada to to, ze w Polsce jest tak skrzywione prawo i mimo obetnic nic sie nie

zmienilo i nikt nie zada, zeby sie zmienilo.

A ze facet mowi o swoim przypadku przede wszystkim ? A kto na tym forum nie pisze glownie o sobie ?

I dobrze, ze jakies bardziej znane nazwisko stracilo pieniadze i sie wypowiada publicznie w tej sprawie.

Bo takie prawo, ktore powoduje , ze nabywca traci mieszkanie za ktore zaplacil i jeszcze musi splacic dlugi dewelopera to dopiero zenada i wstyd. :evil:

nieczęsto sie z Tobą zgadzam, ale stwierdzenie że jednak każdy z nas ma tutaj posty o sobie i pod siebie - robi na mnie wrażenie. Dzisiaj z niechęcią zostałem Twoim sojusznikiem i orędownikiem - zdanie mam identyczne

Pamiętam jak przed laty Adam Małysz wygrywając Turniej Czterech Skoczni, wygrał także wypasione Audi (a może BMW?).

Spowodowało to ogólnonarodową dyskusję nad nieludzkim prawem, które każe zapłacić podatek dochodowy od nagród.

Z biegiem lat okazało się, że Mistrz Adam wcale nieżle wychodzi finansowo na swoim zawodzie.

Niemniej nie widzę powodu by zwalniać Pana Adama od obowiązków wobec państwa. Od obowiązków, którym podlegają wszyscy Jego rodacy.

Pan Siódmak, moim zdaniem, jak każdy obywatel, może dochodzić swoich racji na drodze postępowania cywilnego. Podobnie zresztą jak 49 jego niedoszłych sąsiadów oraz setki innych osób o których żaden dziennikarz nawet się nie zająknął.

No i tu też trudno się nie zgodzić. Sam borykam się na co dzień, uważam podobnie, tylko zastanawiam się często czy nagłośniony Siódmak albo MAłysz nie mógłby spowodować precedensu w Polskim sądzie, na którym ja kiedyś bym mógł się wesprzeć. Bo że ja spowoduję precedensowy wyrok - w to należy wątpić. Ale oni jak najbardziej (vide prasa, tv i reszta medialnych płaczków)

Może choć dlatego warto im pofolgować

Zenada to to, ze w Polsce jest tak skrzywione prawo i mimo obetnic nic sie nie

zmienilo i nikt nie zada, zeby sie zmienilo.

A ze facet mowi o swoim przypadku przede wszystkim ? A kto na tym forum nie pisze glownie o sobie ?

I dobrze, ze jakies bardziej znane nazwisko stracilo pieniadze i sie wypowiada publicznie w tej sprawie.

Bo takie prawo, ktore powoduje , ze nabywca traci mieszkanie za ktore zaplacil i jeszcze musi splacic dlugi dewelopera to dopiero zenada i wstyd. :evil:

nieczęsto sie z Tobą zgadzam, ale stwierdzenie że jednak każdy z nas ma tutaj posty o sobie i pod siebie - robi na mnie wrażenie. Dzisiaj z niechęcią zostałem Twoim sojusznikiem i orędownikiem - zdanie mam identyczne

na pocieszenie powiem, ze w stanach wcale nie jest lepiej. inaczej mieszkalbym w raju. szczegolnym przypadkiem jest stan ny i jesli chcemy mega absurdow to wystarczy zaznajomic sie jak dzialaja nowojorskie sady w dziedzinie zwiazanej ze strefa mieszkaniowa.

Wiecie jak to jest .......przyjezdza Polak do Stanow i do razu rzucaja mu sie w

oczy absurdy i niesprawiedliwosci.. :D

I jeczac i zawodzac, wyzywajac innych i uwazajac sie za Alfe i Omege - jakos

sobie funkcjonuje. :D :D :D :

Oczywiscie uwaza, ze powinien z mety zostac Prezydentem ze swoja urodom i

inteligencjom , ale jakos .....no, niekoniecznie. :D :D :D :D

Tak na marginesie ...... czy ktos przeczytal c a l a wypowiedz pana

Siodmaka ? :D :D :D :D

Tak sobie czekam......i czekam.....i czekam....... :D :D :D :D

A fani dobrze robia - tez w jakis sposob zwracaja ta akcja uwage na p r o b

l e m .

Tak na marginesie ...... czy ktos przeczytal c a l a wypowiedz pana

Siodmaka ? :D :D :D :D

Tak sobie czekam......i czekam.....i czekam....... :D :D :D :D

A fani dobrze robia - tez w jakis sposob zwracaja ta akcja uwage na p r o b

l e m .

przyjezdzaja i odwrotnie, rozni. stac np. ich na zycie i budowe domu w kraju, lub jak np. CHP w usa.

mozna jeszcze zrobic calkiem normalny podzial , na glupich i madrych. glupi czy tu czy tam zawsze bedzie glupim , ale najgorsze jest to , ze ledwo wiazac konie z koncem madrzy sie jak guru ekonomic. cos tu smierdzi, a co to wiadomo.

ps. a czy ty umiesz czytac ze zrozumienie? widzac ,ze nie i wychodzi swoista

gansterka
.tylko ta gangsterka w tym przypadku wymienia sie z "gangbangiem" w pisowni , czyli "bura pieskowa" i cale forum na nia. widac jazde w kazdym temacie. wez prysznic, dla odsw.....

"(...) Po wtorkowym triumfie Polaków na mistrzostwach świata piłkarzy ręcznych kibice zaczęli rozsyłać e-maile. A w nich proszą: Pomóżmy naszemu królowi Arturowi Siódmiakowi." :o :o :o

Proponuję zrobić ściepę narodową i zbudować .... :D :D :D Siódmakowi dom :-? :-? :-? no ssso ? to forum budowlane przecież :)

Gość Pepeg z Gumy

.

Zaiste piękny kawałek autobiografii.

Jako emerytowany prokurator, ze "stolarską dokładnością" dorzuciłbym, dla pełniejszego opisu, jeszcze wątek z tzw. "drobnymi kradzieżami" .

:D :D :D :D :D , że się tak wyrażę.