scooby 29.01.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dużo rzeczy kupuje przez internet i całe agd tez kupowałem.aż wreszcie pojawił się problem.Kupiłem okap za 400zł a 2 dni później w tym samym sklepie znalazłem idealny dla mnie za 250zł i tez go kupiłem, Poinformowałem ich o tym i powiedzieli ze ok.(centrala znajduje sie we Wrocławiu ale w moim Mieście maja punkt do którego przysyłają te sprzęty i można je odbierać osobiście nie płacąc za przesyłkę.Pojechałem odebrałem okap i inne sprzęty agd zamówione. W domu zobaczyłem ze odebrałem ten niechciany okap za 400zł.Następnego dnia chciałem to sprostować, okazało sie ze tamtego okapu za 250zł nie ma w moim mieście jeszcze i ze zadzwonią jak dojedzie, czekałem 2 dni i dzwonie do nich znowu...i sie zaczęło. Okazało sie wg nich ze wziąlem okap za 400zł a zapłaciłem za ten tańszy za 250zł.I mogę go wymienić ale 150zł mi nie oddadzą bo płaciłem i tak i tak za ten tańszy,nie zgodzilęm sie. kilkanaście tel do centrali i do punktu odbioru w celu wyjaśnień dziś pojechałem osobiście, Pokazali mi w systemie ze maja zaksięgowane 250zł za okap a ja im pokazałem fakturę która mi dali za 400zł i ze mam droższy okap, powiedzieli ze przeliczyli pieniądze i ze mam droższy a płaciłem za tańszy.Nie zgodziłem sie i zaczęła sie " wysoko rozwinięta kultura osobista pracowników odbioru sprzętu) ze zgłoszą na Policie o wyłudzenie! ze to jest kradzież ze oni mogą potwierdzić ze zaksięgowali tylko tyle itp.... Podsumowując wg mnie płaciłem 400zł za okap tej wartości, Fakture na to mam sklep twierdzi ze płaciłem 250 a oni zle wydali i teraz chcą zamienić nie oddając różnicy w cenie i straszą mnie policja i sadem! i ze udowodnia zaksiegowana wplata!Teoretycznie mogli zaksięgować tyle a nadmiar gotówki sobie zabrać przecież! Czy to normalna sytuacja?POMOCY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 29.01.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 to ile im zapłaciłeś ? przecież sam wiesz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 30.01.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 A ile płaciłes i w jaki sposób ( masz przelewy, wyciąg z konta i itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 30.01.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Teoretycznie mogli zaksięgować tyle a nadmiar gotówki sobie zabrać przecież! Domyślam się że płaciłeś przy odbiorze... Jeżeli masz fakturę na droższy okap i na fakturze masz typ płatności gotówka lub zapłacono gotówką to mogą cmoknąć Cię w popmkę. A jak mogli zaksięgować 250zł skoro na fakturze stoi 400? Jak mają burdel w księgowości albo pracowników złodziei to ich problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 31.01.2009 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 na fakturze mam 400zł i wypisana za den droższy okap co go posiadam. a ile płaciłem to sam nie wiem bo odbierałem jeszcze inne rzeczy i jak mi powiedzieli to oddałem im tyle ile chcieli. sprawa wyszła na jaw jak upomniałem się ze dali mi nie ten okap to sprawdzili ze za inne rzeczy zapłaciłem tak jak powinienem a za ten okap zapłaciłem za ten tańszy który miałem dostać, po prostu ten co wydawał pomylił kartony a fakturę wystawili do sprzętu i napisali moje nazwisko a pieniądze ściągnęli z mojego zamówienia.I mam droższy sprzęt fakturę na droższy sprzęt tam moje nazwisko i zapłacono gotówka. może i mnie straszyli bo nie zgadza im się siano i pewnie teraz im tz tym co wydawali odjemna te 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts