compi 09.08.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 Bo najważniejsza nie jest opalarka, a metalowy grzebyczek lub takie grabki do psiej sierści. Zadzierasz kudły z pianką do góry i opalasz, opalasz.... : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 15.08.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 ale to na zupełny koniec po wrzuceniu mebli - może zasłonią część ubytków Widze, wg mojego "sie obrazek powiesi to zasloni" masz podobny tok myslenia A zakupy z netu to chyba podstawa, umywalki, wc, pstryki i inne pierdoly - wszystko przez Internet. Nie wiem, kiedy jeszcze mialabym jezdzic po salonach, wiec zakupy z reguly w nocy, badz w pracy ( cicho sza) przez net. Mam wrazenie, ze prace ida u nas bardzo podobnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.08.2012 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Widze, wg mojego "sie obrazek powiesi to zasloni" masz podobny tok myslenia Dokładnie Brak czasu doskwiera. Mam wrazenie, ze prace ida u nas bardzo podobnie Ja też Ale tempo macie szybsze, bo później zaczeliście i mieliście kondygnację więcej (piwnica), więc naprawdę szacun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 16.08.2012 04:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Dokładnie Brak czasu doskwiera. Ja też Ale tempo macie szybsze, bo później zaczeliście i mieliście kondygnację więcej (piwnica), więc naprawdę szacun... Ech... kiedy nas to waszych etapów?? robicie odbiór cześciowy czy pełny końcowy?? Bash, jak masz papiery sepowskie do 1kV z pomiarami to pomiary zrób sobie sam albo przez kumpla. Gadałem z moim kierbudem i wystarczą takie. Hydraulikę i kanalize musi jednak gość z budowlanymi ,,odebrać". Ja mam sepowskie do 30kV więc nie będę szukał nikogo. Mierniki z roboty pożyczę, 1 dzień i załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.08.2012 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Odbiory hydrauliki i kanalizy nie są wymagane. Jedynie szambo musi mieć "papier". Podobnie elektryka - o ile wasz ZE nie jest jakiś zamordystyczny, to całkowicie powinien im wystarczyć papier - zaświadczenie o poprawnym wykonaniu instalacji elektrycznej, PiNB taki papier też akceptuje, protokół pomiarowy nie jest wymagany (mówimy o formalnościach, to że pomiary warto zrobić "dla siebie" to inna sprawa). J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale tempo macie szybsze, bo później zaczeliście i mieliście kondygnację więcej (piwnica), więc naprawdę szacun... Nie do konca tak jest, nasz dom razem z piwnica jest o jakas polowe mniejszy od Twojego kolosa i tu jest cały rok roznicy Ehhh biorę sie we wrzesniu za papiery, wsrod kretynskich papierow najbardziej smieszy mnie to: "Inwestor obowiązany jest dołączyć do wniosku oświadczenia o braku sprzeciwu lub uwag ze strony organów (Państwowej Inspekcji Sanitarnej, Państwowej Inspekcji Pracy, Państwowej Straży Pożarnej)" Rozumiem, ze PIP wystawi mi zaswiadczenie, ze Misiek mnie legalnie zatrudnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 16.08.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Odbiory hydrauliki i kanalizy nie są wymagane. Jedynie szambo musi mieć "papier". Podobnie elektryka - o ile wasz ZE nie jest jakiś zamordystyczny, to całkowicie powinien im wystarczyć papier - zaświadczenie o poprawnym wykonaniu instalacji elektrycznej, PiNB taki papier też akceptuje, protokół pomiarowy nie jest wymagany (mówimy o formalnościach, to że pomiary warto zrobić "dla siebie" to inna sprawa). J. Ale wszelkie wpisy do dziennika musi wykonać kierbud z uprawnieniami w zakresie konstr., wod kan. Odnośnie elektryki - u nas wystarczy protokół pomiarów wykonanych przez osobę z pomiarami elektrycznymi SEP (nie musi mieć budowlanych w zakresie instalacji elektr). Ogólnie odbiór przyłącza wody i kanalizy będzie z wodociągów bo oni to robili - zaświadczenie. Znajomy w innym urzędzie w innym powiecie wszystkie papiery włącznie z elektryką musiał mieć wystawione przez osoby z uprawnieniami budowlanymi. Nalatał się niemiłosiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.08.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Słowa w moim dzienniku nie ma o odbiorach instalacji. I nikt się nie czepiał. Co do Twojego znajomego - jakoś niedawno w PiNB zmieniły się zasady, zdaje się, że właśnie wcześniej te papiery były wymagane, obecnie nie są, może znajomy załapał się jeszcze na stare zasady? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 16.08.2012 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Hej, napiszesz mi jaki klej miales do styro i bialy do siatki?Jak sie sprawdzily? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 16.08.2012 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 (edytowane) Hej, napiszesz mi jaki klej miales do styro i bialy do siatki? Jak sie sprawdzily? Jeśli mnie pytasz o to odpowiadam: miałem kleje firmy ASPOL http://aspoltynki.pl/index2.php?lang=pl do klejenia styro miałem zwykły szary OS (około 20zł worek - jasno niebieski kolor) do siatki też szary ale mocniejszy OS-1 (27zł worek - granatowy kolor). Jak jest z wytrzymałością - nie wiem, nie badałem. Elewacja jest w miarę twarda, nie pęka i 1 zimę przetrwała. Nie przepłacaj na białym kleju. I tak przed tynkiem (strukturą) trzeba impregnować specjalnym płynem który po wyschnięciu jest biały (cerplast chyba się to nazywa). Edytowane 16 Sierpnia 2012 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.08.2012 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Wow - ale komentów. Bash, jak masz papiery sepowskie do 1kV z pomiarami to pomiary zrób sobie sam albo przez kumpla. Wyszły, ale to nie problem. Nie do konca tak jest, nasz dom razem z piwnica jest o jakas polowe mniejszy od Twojego kolosa i tu jest cały rok roznicy No dobra - niech tak będzie Hej, napiszesz mi jaki klej miales do styro i bialy do siatki? Jak sie sprawdzily? Do klejenia styro do muru - nie pamiętam, ale mogę sprawdzić. Biały solbet gabit t do siatkowania - zatopiona siatka, po wyschnięciu naciągnięta cieńka druga warstwa kleju. Nie przepłacaj na białym kleju. I tak przed tynkiem (strukturą) trzeba impregnować specjalnym płynem który po wyschnięciu jest biały (cerplast chyba się to nazywa). A wg mnie warto - szary klej nakładany partiami różni się kolorem szarości i dom jest łaciaty, a do czasu położenia docelowego tynku biały klej nie straszy otoczenia. Przed tynkiem będzie lekko ścierany i nakładany cerplast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.08.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzieki za info o klejach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.08.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Dzieki za info o klejach Spoko - pozdro. Lubisz malibu? Czy gustujesz w czymś innym - oczywiście a'propos kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 22.08.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Spoko - pozdro. Lubisz malibu? Czy gustujesz w czymś innym - oczywiście a'propos kleju Wybierasz sie do mnie w gosci i kcesz wziasc wziasc flaszkę? Jak tak to zapraszamy.. PS. ... lubie wino wytrawne, Malibu za slodkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.08.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Wybierasz sie do mnie w gosci i kcesz wziasc wziasc flaszkę? Jak tak to zapraszamy.. PS. ... lubie wino wytrawne, Malibu za slodkie Się zobaczy Oczekuj nieoczekiwanego Jedziesz na budowę, a tu elewacja otynkowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 30.08.2012 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 eenoo.. Bashu.... widzę że Ty się meblujesz!! .... czyli zaraz... juz za chwileczkę... już za momencik.... Pankracy z Bashem zacznie sie kręcić ... po DOMU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.08.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 BasH już pewnie tęskni za pracami typu murowanie ściany fundamentowej. Teraz przechodzi etap "wkurwiające 1000 i jeden drobiazgów"..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewerolka 30.08.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Doskonały wybór płytek łazienkowych (mam takie same ). Żeby tak jeszcze na podłodze nie było zaraz wszystkich włosów i paćków widać byłyby idealne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.08.2012 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 eenoo.. Bashu.... widzę że Ty się meblujesz!! .... czyli zaraz... juz za chwileczkę... już za momencik.... Pankracy z Bashem zacznie sie kręcić ... po DOMU! No może bez pankracego, bo psiaka nie planuję, ale już się nie możemy doczekać... BasH już pewnie tęskni za pracami typu murowanie ściany fundamentowej. Teraz przechodzi etap "wkurwiające 1000 i jeden drobiazgów"..... Oj święta prawda - sam wiesz jak to jest... Doskonały wybór płytek łazienkowych (mam takie same ). Żeby tak jeszcze na podłodze nie było zaraz wszystkich włosów i paćków widać byłyby idealne . Na jasnych płytkach? Hmmm... Wybieraliśmy wszystkie płytki generalnie w jasnych barwach właśnie dla łatwiejszego utrzymania w czystości Hmmm... Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 30.08.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2012 Kładąc swoją podłogę w łazience z kolekcji Polkoloritu z serii Onice, początkowo byłiśmy już skłonni zrezygnować z płytki podłogowej, ponieważ w przeciwieństwie do ściennej wyglądała bardzo nieciekawie, jakby z lekkimi zaciekami. I dzisiaj śmiało można stwierdzić, że jest to najbardziej praktyczna płytka w domu i kompletnie nie razi przeciętnością. Goście i tak podziwiają zazwyczaj ściany, półki i oświetlenie : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts