TINEK 20.01.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 (edytowane) Ale szybka odpowiedź, chyba siedzisz i czekasz, aż ktoś napisze ok poszukam już znalazłem (jednak mam porządek w papirach ) w zestawieniu materiałów mam 486 zł Edytowane 20 Stycznia 2011 przez TINEK znalazłem i dopisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.01.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 Akurat przeglądałem temat - laptop stoi włączony, więc generalnie na muratorze widać mnie online przez całe popołudnie.Czyli cena podobna :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 21.01.2011 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Witam.Jak zamierzasz sterować swoją podłogówką BasH?pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 21.01.2011 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Nie zamierzam za bardzo nią sterować, bo głównie ma eliminować chłód na kaflach na korytarzu + łazienki. Będzie ograniczenie temperatury na powrocie podłogówki, a główna moc ma iść w kalafiory z termostatami. Drabinki w łazienkach i grzejnik w garażu bez termostatów, zawór czterodrożny. piec na początek - wszystkożerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 21.01.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Będzie ograniczenie temperatury na powrocie podłogówki, a główna moc ma iść w kalafiory z termostatami Witam. Temperaturę na powrocie z podłogówki najtaniej ograniczyć zaworem rtl , choć są opinie że w praktyce rozsądne-skuteczne zastosowanie ogranicza powierzchnia do 12m2. kalafiory z termostatami wspomagane podlogówką , tak trzymaj. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 21.01.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ta korytarzowa podłogówka to bardziej jako taki mini akumulator ciepła - jak piec z małym ładunkiem wygaśnie aby trzymała nieco ciepła w płycie - duży korytarz jest wzdłuż całego domu, więc liczę na pomoc podłogówki w spowalnianiu wychładzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 21.01.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Ta korytarzowa podłogówka to bardziej jako taki mini akumulator ciepła - jak piec z małym ładunkiem wygaśnie aby trzymała nieco ciepła w płycie - duży korytarz jest wzdłuż całego domu, więc liczę na pomoc podłogówki w spowalnianiu wychładzania. Witam. Tylko pamiętaj o zaworze zwrotnym za pompą ładującą zasobnik CWU, inaczej ,tak jak teraz masz, kalafiory ( i podłogówka) spowodują mini klejnoty (jak u kaczki) przy rannym myciu zimną wodą. pozdrawiam. ps. pomysł z korytarzem niezły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 21.01.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Dokładnie - zawór antygrawitacyjny konieczny : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 23.01.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam.Jak kolega kozak ze zgrzewaniem pp to se popróbujta PP 16 PN20 (albo lepiej PN25) . Jak dasz rady bez zatkania-stopienia przekroju rury to będzie szacun.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.01.2011 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 No właśnie zadziwiająco dobrze mi idzie, co prawda z fi 20 ale ogólnie - po zgrzaniu zgrzelina wręcz idealna, nie mogę pieroństwa za nic rozerwać, złamać, rozebrać. Skręcałem w imadle z żabką, rzucałem o ściany, jeździłem samochodem po tym, waliłem młotkiem i nie chce się rozszczelnić, a przekrój w świetle bez zmian :| Czyli w sumie nie takie złe to pepe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 23.01.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 ....nie mogę pieroństwa za nic rozerwać, złamać, rozebrać.... witam. Daj starszemu dziecku do zabawy, zaraz popsuje. Nie da rady? To niech żonka się z nim razem pobawi, razem napewno dadzą radę, kobity wszystko potrafią popsuć nawet metalową kulę, a jak nie popsuć to przynajmniej zgubić. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krafcoo 23.01.2011 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Witam, Czy na filarze podtrzymującym strop nad wejściem i tarasem nie będzie się tworzył mostek termiczny? Czy ktoś już rozwiązał problem mostków w takim miejscu? PozdrawiamKrzysiek PS. Ja właśnie czekam na pozwolenie na budowe. Projekt: m02a(L). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.01.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Na pewno będzie to miejsce o większym wychłodzeniu - jeśli się chce mocno energooszczędnie to bierze się sześcian : )Ja obkładam słupy izolacją, na to tynk. Niestety nie da się go zaizolować tak dobrze jak resztę ścian (2x 15 wystające na słupie o pewnej grubości wynikającej z obciążeń byłoby kuriozalne...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.01.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 (edytowane) Normalnie BasH, ze ja twojego dziennika wczesniej nie wypatrzylam. No zesz .....Musze przysiasc do niego na spokojnie....chociaz u mnie z tym sopkojnie to raczej sie nie zdarza:)Trzymaj sie Edytowane 28 Stycznia 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.01.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Nie moglam doczekac wieczora, musialam przeczytac caly dziennik, musze pokazac swojemu spokojnemu:) Normalnie debesciaki jestescie - cala wesola ekipa, pozdro dla tescia i ojca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.01.2011 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 A dzięki dzięki - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 29.01.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Witam, wpadłam z rewizytą i co widzę ? ekipę, która dzielnie walczy na placu boju, super Wam idzie przyznam szczerze, że już kiedyś bywałam w Twoim dzienniczku ale tak cichaczem pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszych pracach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 30.01.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam. Zauważyłeś że jakoś po zapytaniu NETbeta o C.O. najlepszy doradca od megagramów nawet nie ,,pisnął słówka'' chociaż był on-line. Tak zawsze jest jak kończy się teoretyczne bicie piany a zaczynają pytania o konkretne rozwiązania. pozdrawiam. ps. swoje skille uzupełnij o: grafik - wizjoner regipsotrzymacza i malarz - poltrecista naturalistycznego szkicu ,,Matka Dyrektorka w wannie a NETbet na tronie" a martwa natura- ptaszysko na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.01.2011 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Wiesz co - podoba mi się Twoja finezja a'la walec drogowy - powoli a drąży temat i konkretnie wykańcza. Nie omieszkałem sprawdzić statutu online wyżej wymienionego Podłogówke jest o'key ale jako uzupełnienie przy stałopalnych. Nie dam się inaczej przekonać. Ewentualnie stałopalny + bufor (=drogo). Ja jestem, pomimo fachu nowoczesnego - IT, konserwatywny - kalafiory + trochę podłogówki. Czuję jak to działa na co dzień.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 30.01.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Ja jestem ...konserwatywny - kalafiory + trochę podłogówki... Witam. To tak jak ja. Finezji Bozia mi poskąpiła, szkoda, dziś nie stać mnie na nią , ale popracuję nad tym. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts