BasH 10.03.2011 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Pomyśl o wentylacji tych dwóch pomieszczeń przy wykorzystaniu garderób. Mógłbyś rozwinąć swój pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 10.03.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Mógłbyś rozwinąć swój pomysł? Witam. W drzwiach każdej sypialni do garderób u dołu kratka lub ze 4 kółka wentylacyjne , sypialnie 2/4 połączyć zabudowaną dołem (w ścianie kolankowej łazienki) rurą prostokątną z garderobą 2/6, powietrze np. z okiennych nawietrzaków ogrzane kalafiorem po nagrzaniu pokoju i stygnięciu opadnie i przez otwory drzwi garderób ( rurą przez łazienkę) poleci (ciąg grawitacyjny w zimie,wentylator latem) do garderoby 2/6 a z niej swobodnie już bez rury do kratki wentylacji w ciągu kominowym. Można to wszystko oczywiście zrobić nad sufitem ale wtedy pomimo ocieplenia będzie problem z wykraplaniem wody w rurze(pleśnie ) i możliwym zalewaniem kratek i ścian , poza tym kratki u góry zabierają nagrzane powietrze a to żadna ekonomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 12.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 BaSh'u Gdzie kupiłeś ta skrzynkę golfa, jakie kable i po ile jak można wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.03.2011 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Szczerze - nie powiem ci, bo zamówiłem sobie rozdzielnicę i kable przez mojego ojca u jego znajomego elektryka, a Tata załatwił i nie chciał ode mnie kasy mówiąc, że to prezent dla nas Taki golf kosztuje około 400. Trochę tańszy od legranda tx ekinoxe. Swoimi kanałami kupiłem w tym tygodniu wyposażenie rozdzielnicy - esy, przepięciówki, porażeniówki, apf, fr, grzebienie, puszki podtynkowe wyniosły 1600. Brakuje jeszcze kilku drobiazgów - jak skompletuje to pokaże w dzienniku. pozdrawiam aha. Pytałeś jakie kable. Wstępnie mam 400m 3x 2.5, 100m 3x 1.5, 100m 4x1.5, 50m 5x 2.5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 23.03.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 BasH masz zdjęcia na dachu, podobno ostatnio skakałeś.... Mozemy porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.03.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Wiesz co - po resecie wysokościowym po zimie jakoś niespieszno było mi do robienia zdjęć... Masz za to w miarę aktualne - nawet z moim dotychczasowym domem w tle (ten z mostkiem termicznym zwanym balkonem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.03.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 ... o - tu masz na dokładkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 24.03.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Spoko, kolega widzę, że z wysokościa na codzień Więc skad ta panika z wejściem na dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.03.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Pewnie czuję się na drabinkach, stopniach, kratownicach, ale jak wlazłem na 45stopniowy skos po deseczkach i zaczęło konkretnie wiać to zrobiło jednak wrażenie - żadna tragedia, ale nowe doświadczenie W zeszłym roku jak jeszcze nie było deskowania to śmiało biegałem dookoła po płatwiach i jętkach - zima resetuje : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Tak sobie przyszlam z inspekcyja zobaczyc co sie u was dzieje i koszt jaki tu podales bardzo mi sie spodobal, oj bardzo:) Mam takie pytanie, folia jaka dawales w szalunki to jakas zwykla marketowa, czy jakas grubsza??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.03.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Folia służyła tylko ochronie desek przed betonem i łatwiejszemu wyjęciu. Folia stretch do pakowania łapana tackerem : ))) Deski chronione folią mogą wielokrotnie służyć jako szalunki a potem je jeszcze wykorzystasz np na podłogę na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Nie pomyslalam o tym, zgapimy od Ciebie:P, zwlaszcza ze wala nam sie tego strechu w domu, ze hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 31.03.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 (edytowane) Strecz jest taniutki i wygodny do rozwijania, sam się czepiał wszystkiego, więc był używany co chwilę do jakiś zabezpieczeń. W szalunku ma tą zaletę, że łatwo wyciągać dechy bez ich uszkadzania no i bez niszczenia drewna przez mleczko cementowe. ps. do rozwijania strechu zrobiłem takie urządzonko - zakrętka od słoika nabita na trzonek od połamanej łopaty do śniegu. Jeden leci przodem rozwija, drugi tackeruje. Po zalaniu i wyjęciu desek z ziemi wyczyścić i zesztaplować - niech schną - szanować materiał Edytowane 31 Marca 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.04.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Bash, kurcze pomocnik do rozwijani strechu zaje..sty, ale nie zdaze juz tego zrobic, musi byc bez..szkoda, bo patent z tym strechowaniem swietny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Bashu na lazienki dokup roznicowke 10mA/16A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.04.2011 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Mam już standard 30mA. Gniazdka tylko dla pralki i poza strefą niebezpieczną dla ładowarek do szczoteczek do zębów Ciepłego elektrycznego nawiewu na klejnoty podczas skupiania się nie planuję, a zresztą ja bez różnicówek wytrzymuję porażenie. Raz mnie strzeliło z uszkodzonego obwodu, gdy gołym lewym kolanem dotykałem kaloryfera a prawą ręką złapałem fazę z uszkodzonego przewodu... (oczywiście nie u mnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 03.04.2011 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Sprzataj inwestorze, sprzataj:) Strop po rozszalowaniu super, my to chyba z miesiac swoje lawy bedziemy rozszalowywac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 03.04.2011 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Bash powiedz, montujesz bramę garażową przed wylaniem podłogio właściwej...Stelaże montujesz do wysokości tej podłogi?Czy masz inny pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.04.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 (edytowane) Sprzataj inwestorze, sprzataj:) Strop po rozszalowaniu super, my to chyba z miesiac swoje lawy bedziemy rozszalowywac:) Eeeetam - ze śwagrem jedno popołudnie i szalunki były rozszalowane. A było tego ze 100 mb x 2. Bash powiedz, montujesz bramę garażową przed wylaniem podłogio właściwej... Stelaże montujesz do wysokości tej podłogi? Mam wyznaczony poziom podłóg na gotowo i tego się trzymam i z balkonowymi i z bramą garażową. Z wylewkami się uceluje Przyjmuję wylewkę na 7 cm (+izolacje) Montuję bramę przed wylewkami, bo chce mieć całą budowę zamkniętą przed włożeniem miedzi (instalacje) - a po drugie będę miał komfortowe warunki do pracy (przewiewy). Edytowane 3 Kwietnia 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.04.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam, bo mnie jeszcze tutaj nie bylo, a mialam zamiar... Widze, ze jestesmy na podobnym etapie, tylko, ze my mamy juz podlogowke:P Domek prezentuje sie pieknie...ciekawe jak bedzie wygladal z dachem, oknami, drzwiami.... Bede zagladac i podgladac, bo u mnie jak dach poloza w tym roku to moze jeszcze zdecydujemy sie na okna i finito na ten rok, trzeba bedzie dalej odkladac kasiurke ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts