BasH 04.04.2011 04:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witamy, witamy - krycie dachu z połaciowymi mamy zapisane na wczesną wiosnę 2012, wtedy kończenie zabudowy poddasza, wykończeniówka... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 04.04.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam Przyszedłem z rewizytą. Kiedyś oglądałem już Twój dziennik. Widzę, że bardzo dużo pracy włożyliście ze Starszyzną - specjalnie napisałem z wielkiej litery Oszczędności bardzo duże i masz pewność, że zrobiłeś porządnie, co do mm prosto. Pozdrawiamy Agata i Klaudiusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.04.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Witamy, witamy - krycie dachu z połaciowymi mamy zapisane na wczesną wiosnę 2012, wtedy kończenie zabudowy poddasza, wykończeniówka... Pozdrawiam dobrze czytam? na 2012? ooo to troche nas przytrzymacie w tej niepewnosci,a ja taka cierpliwa nie jestem ojjojoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.04.2011 04:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 No niestety - dach nas trochę szarpnie po kieszeni, a póki co w tym roku chcę mieć deweloperskie wnętrze : ) Stąd dachóweczka leci na początek przyszłego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.04.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 witam gratuluję postępów w budowie no i własnych umiejętności - bezcenne my jesteśmy dopiero na początku " zabawy" ; chcielibyśmy postawić blaszak ale nie na wylewce tylko coś w ten deseń jak u Ciebie - z gotowych elementów; czy mógłbyś wyjaśnić co wykorzystałeś ( czy są to krawężniki? ) , czym impregnowałeś, no i czy nie przeszkadza, ze jest to dosyć wąski fundament. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.04.2011 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam. Teść wymieniał płot - wykorzystałem jego stare betonowe słupki - pomimo tego, że są wąskie sprawują się ok. Ubite podłoże, wypoziomowane, pomalowane askowilem i na to papa. Grunt aby fundamencik był dość ciężki - blaszak ma 4 kotwy bite w podłoże + sporo kołków przez konstrukcję w fundament. Jeśli nie miałbym tych słupków - robiłbym z betonowych bloczków fundamentowych - w miarę tanio i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.04.2011 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 wielkie dzięki tylko tego zakotwienia jakoś nie mogę sobie wyobrazić nie masz może jakiejś fotki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.04.2011 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Proszę bardzo - to taki długi kątownik wbity w ziemię i przykręcony do konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.04.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 wow, super! teraz to nawet ja będę wiedziała o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.04.2011 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Ciężar + kotwy dają jakotaką gwarancję, że blaszak nie odleci : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.04.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 no to pojmuję, gorzej było by z realizacją jak postawimy blaszka, to pozwolę sobie pochwalić się zdjęciami z realizacji, oczywiście jeśli będzie czym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiuszozo 05.04.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 ewanz, u nas są stare płyty chodnikowe a do nich przywiercony blaszak. Płyt jest chyba z 10, więc na pewno nie poleci. Nie macie żadnego dojścia do takich elementów? Producent blaszaka zaproponował żebym wkopał jakiś kamień na pół metra w ziemię i drutem przywiązać do garażu. Ale dla mnie to raczej mogło wszystko polecieć jak drut byłby lichawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 05.04.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 no właśnie z tym dojściem kłopot ...:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.04.2011 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 No to pozostają bloczki fundamentowe - położyć luzem pod całym obrysem blaszaka. Wersja ekonomiczna - 6 sztuk (rogi + po jednym na środku długich boków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 09.04.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Witam BasH, szacun wielki, po dachu skaczesz jak @ trza mieć odwagę, na etapie więźby też wlazłem na kalenice pomóc przy montażu płatwi, ale po deskowaniu to już się nie odważę . Gratuluję postępów, w domku ścian przybywa, kiedy planujesz zamieszkać? Ja dziś kleiłem paski styro na dechy, zapewnienie szczeliny wentylacyjnej między wełną i deskami, fachowcy nie chcą się z takimi drobiazgami piep....yć, mają rozciągnąć sznurki, paski styro będą dodatkowym zabezpieczaniem pozdrawiam TINEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.04.2011 05:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Planuje przeprowadzkę latem 2012, ale jak wyjdzie to zobaczymy. W środę zamykam oknami, wtedy biorę się za instalacje el. i kanalizę na piętro - równolegle ścianki działowe. Na początku lipca tynki, izolacja podłóg, potem CO i woda, wylewki. Z tematów dodatkowych, które muszą być wykonane, a nie są 'fajne' to czeka mnie izolacja wanny w tarasie nad jadalnią i salonem oraz skończenie i obłożenie komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.04.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak Cie zobaczylam na tym dachu to od razu lapy zrobily mi sie mokre, jakis lek wysokosci chyba mam:) Co do betuniary jednak jechanie co chwile z zaprawa to masakra i hardcore w jednym i tylko dla takich twardzieli jak NetBet, przekonalismy sie sami Ja mieczak jestem i na reszte sciagam betuniare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.04.2011 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Jak Cie zobaczylam na tym dachu to od razu lapy zrobily mi sie mokre, jakis lek wysokosci chyba mam:) Spoko - po trzecim razie oswoiłem się ze skosem i latam już prawie tak pewnie jak po swoich masztach Co do betuniary - mussss! Szkoda czasu na ręczne mieszanie. Ja kupiłem i maszyna nie próżnuje - obleciała i moje SSO (fundamenty, 1 warstwy, nadproża, górne wieńce!), i u teścia jako mieszaczka podsypki pod polbruk, czeka ją mój płot i pewnie jeszcze wiele mieszania - nie wyobrażam sobie ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 10.04.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Cześć Czyli razem będziemy się przeprowadzać, też planuję lato 2012, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.04.2011 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Wrzuć jakieś foty do dziennika, bo dawno nie aktualizowałeś. Nie wierzę, że nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts