Inż. 18.04.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Bash a mogę Cię jeszcze poprosić o zrobienie fatek jak stelaż jest zamontowany w otwarze bramowym... Inż. -- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.04.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 No niezle - ja sie glowie jak ulozyc kanalize pod chudziakiem, czy kopac pod uskokiem czy polozyc pomiedzy dolna lawa a scianka fund. ( tam zostawilismy przepust) ale to pikuś bo tu debata o wyzszej kanalizie. Jak dla mnie czarna magia, ale za to napisze, że dom fajnie wyglada z pełną stolarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 18.04.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie kombinuj z tymi rurami tak wysoko rury maja iść w posadzce nie jest potrzebna druga rura do pralki odpowietrzenie też nie musi być koło zlewu zlew ma przelewke i się samo odpowietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 18.04.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 No właśnie nie wiem co mi odbiło, aby na rysunku tak wysoko je puszczać. Pójdą przy ziemi na około. Mówisz, że niepotrzebna dodatkowa rura od pralki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 18.04.2011 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Bash a mogę Cię jeszcze poprosić o zrobienie fatek jak stelaż jest zamontowany w otwarze bramowym...Inż. -- Nie ma w tym ani finezji ani filozofii. Kilka długich śrub i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 19.04.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Czyli wygląda na to, że brama nie wchodzi do otworu,tylko zasówa się do płaszczyzny ściany wewnętrznej...Powiedź czy dobrze kumam...U mnie otwór ma szer. 242cm, wysokość: 226cm, ale ok. 15cm ubedzie po wylaniu podłogi...Czy nie będzie problemu, bo standardowe bramy mają 250cm szerokości... a wys. 212cm.Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.04.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Bramę dobra firma zrobi ci jaką chcesz. Najważniejsze w segmentówkach abyś miał przynajmniej 25 cm, dobrze 35 a najlepiej z pół metra (zależy od producenta bramy) nad otworem bramy (od krawędzi nadproża do sufitu) na pierdoły bramowe (sprężynę, zawiesia itepe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.04.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Czyli wygląda na to, że brama nie wchodzi do otworu,tylko zasówa się do płaszczyzny ściany wewnętrznej...Powiedź czy dobrze kumam.. Aha - oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 20.04.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 A co powiesz na temat jednoskrzydłowej bramy?Jakoś mnie nie przekonują te segmenty, ale mogę zmienić zdanie...Chodzi mi głównie o to, że miedzy segmentami nie ma właściwie izolacji cieplneji że jest więcej rolek, które mogę się zablokować niż w takiej bramie jednoskrzydłowej...Skomentuj moje uwagi... może są bezpodstawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ty Bash a tak se przeczytalam caly twoj dziennik od poczatku, wiem walnieta jestem. Ty kladles siatke pod chudziak w garazu??? Po co?? PS. Moze tysz se zrobie, jak juz stary czolg ma kupic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.04.2011 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Siatka w miejscach stawiania działówek i na brzegach lanych tarasów, aby się za łatwo nie obrywały - bez sensu ta siatka Akurat miałem to utopiłem złom. Inż. Ten twój garaż to chyba jest odseparowany od domu - będziesz go grzał na 25 stopni jak łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Siatka w miejscach stawiania działówek i na brzegach lanych tarasów, aby się za łatwo nie obrywały - bez sensu ta siatka Akurat miałem to utopiłem złom. Jak bez sensu to nie robie:) Kurcze jak sie wyciaga na kanalizie pion zeby nie uzywac kolanka 45 stopni, da sie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.04.2011 19:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Ale o co konkretnie pytasz? Dwa kolanka po 45 stopni zrobią ci z prawie poziomu (spadek) pion bez problemu - kilka stopni swobody masz na kielichach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.04.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 ...bo sie naczytalam, ze tych kolanek 45 to jak najmniej a najlepiej to wogole nie uzywac, ale zeby wyciagnac pion albo pod kibel to musi byc 45 bo innaczej nie chcialo nam wyjsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.04.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Się naczytałaś ale o kolankach DZIEWIĘĆDZIESIĄT! 45 są ok. 90 stopniowych nie stosuj. 2x 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 21.04.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 eeee....Bashu... z tym 21 i Bartkiem to ty się dopominasz życzeń imieninowych? no to skoro tak - TO STO LAT samorobie!!! brudzia! - Bartek jestem - cmok cmok .... - NETbet jestem - cmok cmok:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 21.04.2011 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Heh - dzięki dzięki pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 21.04.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Co do tych kolanek, to ja blondynka jezdem. Sorry masz racje:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 21.04.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 BasH, wszystkiego naj, żeby Ci się te ściany same wznosiły i otynkowały. Zdrówka przede wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 21.04.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Pomyślności... i niech się mury (tu działówki) pną do góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts