Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

oj oj

Bashu w złą stronę mocy podążasz trza Ci wiary i energii sięgnąć, spójrz jakie piękne niebo nad Twoim domostwem się rozpościera, posłuchaj jak karkuweczka na ruszcie cichutko skwierczy, dziadki biegają po działce i bawią się na bashowym wymyślnym placu zabaw, żonka spogląda z salonu niosąc pyszną kawę, której aromat ogarnia cały dom - mój Bash to jak Netbet sam chałupę wybudował - myśli. Czasami warto usiąść na chwile, przysnąć, wyobrazić sobie jak to będzie.

PAMIĘTAJCIE wszyscy jesteśmy zarombiści a to dlatego że nie narzekamy tylko robimy. Tak naprawdę to powinniśmy założyć partie i startować w wyborach aby uzdrowić ten chory kraj, a właściwie kręgosłup jakim jest nasz rząd - nieważne czy z lewa czy prawa czy po skosie powinniśmy ich wymienić.

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kalio na prezydenta... Komorowski musi odejść...

Dobrze prawisz... ale ja w sprawy polityczne się nie pcham, ze względu na poziom, a może jego brak...

Bashu a może ty sie poprostu nie wyspałes... odpocznij trochę chłopie...

Walinij ze dwa żubry, czy co ty tam masz z puszczy... i walnij się na kojo...

Wiesz, że dobry sen dobrze nastraja....

Więcej wiary...

Bashu w złą stronę mocy podążasz trza Ci wiary i energii sięgnąć,...PAMIĘTAJCIE wszyscy jesteśmy zarombiści

Bashu ...Walinij ze dwa żubry, czy co ty tam masz z puszczy... i walnij się na kojo...

Więcej wiary...

A tak w ogóle chłopaki dzięki za wsparcie - jest okej! Mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spotkać na żywo. pozdro!

Noooo. Może z dwie elki na wszystkie włożone. Trzeba było kombinować.

Z Elkami to trzeba kombinowac:)

Bash, opuszczales wieniec stropowy w dol o 4 cm w stosunku do belek terivy, czy po prostu wsuwales konce belek w wieniec, bez zadnego opuszczania go ??

Edytowane przez MusiSieUdac

A, że zapytam... a ten pion kan. to gdzie ci wychodzi?

I co zamierzasz z nim zrobić? w posadzce zaślepić, wyciągnąć do góry...

Ilstalacja jak trza... i tak małymi kroczkami do przodu...

Ja tez już nie mogę się doczekac jak złażę te wszystkie instalki...

a później już tylko posadzki, tynki i wprowadzam się podobno teraz szarości są modne:)

Bash, opuszczales wieniec stropowy w dol o 4 cm w stosunku do belek terivy, czy po prostu wsuwales konce belek w wieniec, bez zadnego opuszczania go ??

Ściany nośne były na całym obwodzie starannie kontrolowane odnośnie poziomu podczas murowania, a belki zostały oparte bezpośrednio na nich. Kierbud nie zalecał takiego rozwiązania, opisy techniczne też zalecają podniesienie, ale nie chciałem kombinować z dodatkowymi krawędziaki na podparcie belek. Widziałem wykończone pomieszczenia z terrivą opartą na murach i nie pękają tynki. A jak pęknie na styku sufitu ze ścianą to będę kombinował.

A, że zapytam... a ten pion kan. to gdzie ci wychodzi?I co zamierzasz z nim zrobić?

Pion leci z kotłowni przez pomieszczenie gospodarcze (graciarnię) mające kształt L (za łazienką i klatką schodową). Pion pójdzie w górę jako wentylacja kanalizacji, na skos równolegle do więźby i będzie wyprowadzony przez dach kominkiem.

Graciarnia jest przemyślana też w ten sposób, aby za parenaście lat móc tam ewentualnie zrobić drugą kuchnię (kanaliza, CO, woda) jeśli potomkowie sobie zażyczą.

http://img820.imageshack.us/img820/7230/imagee001.jpg

Witam

Jeśli mogę jeszcze odnośnie terivy,

U mnie majstry jeszcze inaczej zrobili. Przybili deskę do ściany (od środka pomieszczeń) wystającą te 4 cm ponad bloczek, ułożyli dwa pręty (12) i "przykryli" je betonem, ten beton był tak do połowy bloczka (na szerokość), na drugi dzień deskę usunęli. Na ty opierali belki, kier. zaakceptował

... z tymi 4 cm czytalam, ze chodzi o techniczna strone, zeby wieniec miał wysokosc wieksza niz grubosc stropu bo przez to ma wieksza nosnoc i sztywnosc - tak czytałam, ale jak w praktyce - kto to wie. Wiec tu bardziej chyba chodzi o prace wienca niz nierownosci, ale to grubszy temat, nie dla mnie:) Wogole im bardziej czytam i ogladam rozne takie pofalowane potem stropy to sie zastanawiam czy damy rade, czy nas nie przerosnie Edytowane przez MusiSieUdac