Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Będzie dobrze - nie macie dużych rozpiętości. Z 4 belki 4-ro metrowe przy wjeździe do garażu - tam macie chyba najszerzej? Dwóch chłopaków da radę spokojnie. Ja miałem głównie belki pięciometrowe i we dwójkę osadzaliśmy łażąc po murze. A wciągaliśmy na górę wyciągarką. Jest u mnie w dzienniku.

Twoja terive juz chyba z 10 razy ogladalam, i wszystkie inne mozliwe i czytam ciagle i juz mi sie zaczynaja snic pustaki stropowe jak do mnie przemawiaja.

My mamy belki 2,4; 3,6 ; 4 i 5,6 - wiec szalu z rozpietosciami nie ma, ale za to mamy cztery spore zebra stropowe, trzy rozdzielcze, belka zelbet., dwie wylewki i wymian, troche sie nazbierało tego. Wczoraj dostałam nowy projekt... pokolorowałam sobie poszczegolne elementy jak przedszkolak to lepiej widze:D

Tak - wpuszczałem. Z tego co pamiętam co drugą warstwę. Tyle, że u mnie na parterze działówki powstawały prawie równolegle z nośnymi, więc kotwy za długo nie powisiały.

Pytam sie, bo w piwnicy mamy jedna - doslownie jedna mala sc. dzialowa i sie nam zapomnialo, a teraz sie kapnęłam, że zapomniałam

No to do wyboru - albo wetniesz sobie boszką w nośną przewiązania albo dwa paski blachy wygięte w L kołkami do nośnej a płaskim w zaprawę.

Coś takiego robiłem na piętrze do działówek od garderoby, bo jeszcze nie wiadomo było w zeszłym roku przy nośnych gdzie mają być:

http://img339.imageshack.us/img339/7230/imagee001.jpg

Heh - wczoraj przed kinem byliśmy z małża na obiadku na mieście, a po kinie jakoś tak mi się o tym obiedzie zapomniało, wjechaliśmy "na kawę" do mcdonalda i jak podliczyłem ile kalorii wciągnałem w donaldzie to się trochę zdziwiłem - przekąska za 1500 kcal... Ale dużo spalam - masz rację - w to trzeba wierzyć :D

Póki co idzie w miarę z planem - na początku lipca wchodzi tynkarz - muszę się wyrobić.

Edytowane przez BasH