MusiSieUdac 18.05.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 było brać monolit:cool: Monolit jest dla twardzieli, a my som mięczaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 18.05.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dobry pomysł - przydatny, do zniwelowania nierówności. akurat nie o to chodziło, było równo, chodziło, że nie powinno się kłaść stropu bezpośrednio na bloczkach (podobno, przynajmniej tak mówił kier i majster) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 18.05.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 było brać monolit:cool: Słuszna uwaga. Monolit to raczej pewniak i brak generalnie minusów. Tak piszę bo tak mam : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 18.05.2011 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Patrząc z perspektywy czasu pewnie dziś też bym się dał na monolit... Tyle, że miałbym kolejną zagwozdkę jak zróżnicować grubość tarasu nad jadalnią - przy grubej terrivie i cieńkiej płycie tarasowej mam teraz dużo miejsca na izolację termiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Aj tam, aj tam gdyby babcia miala wąsy. Nie zaluj - teriva tez jest w porzadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.05.2011 04:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Nie zaluj - teriva tez jest w porzadku Pewnie. Łatwa i bardzo szybka w instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.05.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Pewnie. Łatwa i bardzo szybka w instalacji. Jak dla mnie - to sie dopiero okaze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.05.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Będzie dobrze - nie macie dużych rozpiętości. Z 4 belki 4-ro metrowe przy wjeździe do garażu - tam macie chyba najszerzej? Dwóch chłopaków da radę spokojnie. Ja miałem głównie belki pięciometrowe i we dwójkę osadzaliśmy łażąc po murze. A wciągaliśmy na górę wyciągarką. Jest u mnie w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.05.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Twoja terive juz chyba z 10 razy ogladalam, i wszystkie inne mozliwe i czytam ciagle i juz mi sie zaczynaja snic pustaki stropowe jak do mnie przemawiaja. My mamy belki 2,4; 3,6 ; 4 i 5,6 - wiec szalu z rozpietosciami nie ma, ale za to mamy cztery spore zebra stropowe, trzy rozdzielcze, belka zelbet., dwie wylewki i wymian, troche sie nazbierało tego. Wczoraj dostałam nowy projekt... pokolorowałam sobie poszczegolne elementy jak przedszkolak to lepiej widze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.05.2011 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Wczoraj dostałam nowy projekt... pokolorowałam sobie poszczegolne elementy jak przedszkolak to lepiej widze:D Zeskanuj i wrzuć do siebie na dziennik. Obejrzymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 19.05.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Astra dała radę, a siłka musi być co by kiełbache strawic:)Kolejne pytanie z serii nudnych - wpuszczales w trakcie murowania scian nosnych w zaprawe kotwy na dzialowki?? ps. strop wkleje jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.05.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tak - wpuszczałem. Z tego co pamiętam co drugą warstwę. Tyle, że u mnie na parterze działówki powstawały prawie równolegle z nośnymi, więc kotwy za długo nie powisiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.05.2011 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Tak - wpuszczałem. Z tego co pamiętam co drugą warstwę. Tyle, że u mnie na parterze działówki powstawały prawie równolegle z nośnymi, więc kotwy za długo nie powisiały. Pytam sie, bo w piwnicy mamy jedna - doslownie jedna mala sc. dzialowa i sie nam zapomnialo, a teraz sie kapnęłam, że zapomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 20.05.2011 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 No to do wyboru - albo wetniesz sobie boszką w nośną przewiązania albo dwa paski blachy wygięte w L kołkami do nośnej a płaskim w zaprawę.Coś takiego robiłem na piętrze do działówek od garderoby, bo jeszcze nie wiadomo było w zeszłym roku przy nośnych gdzie mają być: http://img339.imageshack.us/img339/7230/imagee001.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 20.05.2011 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Dzieki i tak tez myslalam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.05.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Zdjęć dziś nie będzie. Byłyby nudne ...a gryll był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.05.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Heh - no właśnie nie. Dietka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Heh - no właśnie nie. Dietka Daj spokoj ciezko tyrasz to i dietka nie potrzebna. Tu sie posmiejemy, pozartujemy ale to sie wydaje tak lajcikowo, postawic samemu dom, a tym bardziej taki duzy jak Ty masz, to jest naprawde ciężka, fizyczna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.05.2011 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) Heh - wczoraj przed kinem byliśmy z małża na obiadku na mieście, a po kinie jakoś tak mi się o tym obiedzie zapomniało, wjechaliśmy "na kawę" do mcdonalda i jak podliczyłem ile kalorii wciągnałem w donaldzie to się trochę zdziwiłem - przekąska za 1500 kcal... Ale dużo spalam - masz rację - w to trzeba wierzyć Póki co idzie w miarę z planem - na początku lipca wchodzi tynkarz - muszę się wyrobić. Edytowane 23 Maja 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.05.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) Generalnie odkad zaczelismy sie budowac wcinam za dwoch, a moze czterech i to konkretnie... a to ptaszysko to jakies forumowe musialo byc, pewnie ten gołąb od Inżyniera Edytowane 23 Maja 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts