MusiSieUdac 27.05.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Czyli, ze co sciany na finito Panie Murarzu?? Mlode kobietki juz wybrały swoje pokoje?? PS. Jak edytujesz ostatni post, zamiast wpisów to nie widze co nowo w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.05.2011 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Na finito Pokoje były wybrane już na projekcie A robię ostatnio edity, aby dziennik się nie rozrósł do stutysięcy podstron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.05.2011 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 jaka nazwę handlowa maja te siatki do obcinania paluchów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 29.05.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 witam. Pytanko: jakie bloczki i klej (nazwa i koszt) dajesz na działówki? Widziałem Twój komin systemowy, otwór pod trójnikiem do spalin można powiększyć by miał min 3,4 cm luzu u dołu do bloczka , całość ( wyczystkę też) potem zabudować sztywną wełną tak jak innych kominach markowych, nie wolno unieruchamiać zaprawą czy czasem rozpalić ( sprawdzić cug) kawałek drewna, bo szlag trafi trójnik a to najsłabszy element ceramiki. Pierwsze rozpalenie ,po montażu kotła , też spokojnie powoli węglem ,nie drewnem,by nie było długiego płomienia i szoku temperatury. Oczywiście u góry ceramika lużno , nie połączona z czapą , niezaciekająca wentylacja wełny, i żadnych za długich metalowych nasad bo będzie się tworzył kondensat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.05.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 jaka nazwę handlowa maja te siatki do obcinania paluchów ?? Zwykła stalowa siatka podtynkowa (rapitza czy jakoś tak) witam. Pytanko: jakie bloczki i klej (nazwa i koszt) dajesz na działówki? 12-tki solbetowskie (12x24x59) okolice 4 zł/szt. klej solbetowski na białym cemencie 16 zeta / 25 kg. Na szarym jakieś wynalazki kosztują około 11 zł, ale ten biały jest estetyczny, super się kładzie i trzyma jak diabeł. Widziałem Twój komin systemowy, otwór pod trójnikiem do spalin można powiększyć by miał min 3,4 cm luzu u dołu do bloczka , całość ( wyczystkę też) potem zabudować sztywną wełną tak jak innych kominach markowych, nie wolno unieruchamiać zaprawą czy czasem rozpalić ( sprawdzić cug) kawałek drewna, bo szlag trafi trójnik a to najsłabszy element ceramiki... Oczywiście u góry ceramika lużno , nie połączona z czapą , niezaciekająca wentylacja wełny, i żadnych za długich metalowych nasad bo będzie się tworzył kondensat. Wszystko będzie tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 29.05.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam.Wielkie dzięki , właśnie takie sobie zrobię, jak jeszcze można spytać : jak robisz nadproże nad drzwiami pokojowymi i połączenie ścian działowych z stropem?pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.05.2011 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) W działówkach nadprożem są całe bloczki dopasowane na styk - po zaschnięciu klinują się i trzymają - podpatrzone na innych budowach. Działówki były ciągnięte równolegle z nośnymi, ale sięgają o niecałe pół centymetra niżej stropu. Nie dotykają - szczelina będzie wypełniana pianką, na to przyjdzie tynk. Na piętrze są przestrzelone minimalnie powyżej poziomu płyty kartongips, aby mieć do czego profile kręcić. ps... o tu widać nawet podbite deseczki na czas montażu. Edytowane 29 Maja 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 30.05.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 rabitza jest tkana z drutu a ta twoja to jakaś cięta jest z blachy dlatego pytam ps Juz wiem Twoja to siatka Leduchowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.05.2011 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 No popatrz - siem dokształcę co kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 05.06.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 WITAM.Fajnie byłoby polecieć do Netbeta na zlot ale ten wybudował się na końcu świata........... trzeba coś powkręcać bo smutno tu na FM , widziałeś cwaniara MSU już nie zamieszcza swoich zdjęć w dzienniku ............ tylko ściany pstryka...no fajne te ściany ale jakieś takie szare i równe , żadnych okrągłości...........pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.06.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) widziałeś cwaniara MSU już nie zamieszcza swoich zdjęć w dzienniku ............ tylko ściany pstryka...no fajne te ściany ale jakieś takie szare i równe , żadnych okrągłości........... Dotarly do mnie sluchy, ze ktos tu mnie plotkuje:cool:, najpierw loże szyderców sobie urządziliście i teraz mialabym wejść na minę i zdjecia wrzucac, te z upałów, na minimum - jaaaasne;) Ja do Netbeta, tam skad kot pochodzi chyba mam najdalej z najdalszych, a tez bym pojechala PS. Ale za to ja widzialam Twoje zdjecia z kolezankami u NetBeta, wiec nie do konca tak szaro na forum:) Edytowane 5 Czerwca 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 05.06.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Ja jestem zawsze na tak za krągłościami A MSU daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 05.06.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) A MSU daje radę ..z budową rozumie się. Co do kształtów to mysle o ksztaltkach wiencowych prefabrykowanych, zamiast szalowania, tylko czy nie szkoda kasy?? Edytowane 5 Czerwca 2011 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 06.06.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 To kto jedzie przez torun ??? do netbeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomraider 06.06.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 teraz mialabym........zdjecia wrzucac, te z upałów, na minimum Witam. No nie daj się prosić , te młode pokolenie jakieś takie niekoleżeńskie........... , dobra narodowe się normalnie marnują o niekorzystnym PIR-ze nie wspomnę , jakby jakiś kolo z zagranicy zaglądną na FM do MSU to sobie może co najwyżej proste ściany z bloczków pooglądać ...... i bandę miśka. pozdro. ps. kształtki wieńcowe to kolejny bajer w budownictwie, jak masz kasę to czemu nie , ale wtedy wibrator na pewno niezbędny będzie a kształtki trzeba równo wymurować co nie jest takie proste jakby się wydawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.06.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 , jak masz kasę to czemu nie no teraz to pojechałeś, aż mi rzodkiewka z rąk wypadła normalnie..... jakby jakiś kolo z zagranicy zaglądną na FM do MSU to sobie może co najwyżej proste ściany z bloczków pooglądać ...... i bandę miśka. Co mi tam kolo z zagramanicy...ja co najwyzej moge zaimportowac to i owo, ale na eksport sie nie nastawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.06.2011 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Też chciałem kształtki ale mi przeszło po obejrzeniu cen. Deski rządzą Ale widziałem też próby producentów przekonania do kształtek na podstawie wyliczeń na + kształtek uwzględniając mniejszą pracochłonność wykonawczą, mniej odpadów (100% desek) i mniejszą ilość beton zużytego na wieniec (!) - normalnie jakby te kształtki wypełniały z pół wianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.06.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2011 Łe no z jednym się zgodzę, na pewno łatwiej bo nie trzeba szalować ( nie nawidze szalowac!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.06.2011 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Z minusów - padła mi ulubiona wiertarka liniowa skila, dogorywa kątówka 230, przegrzałem nówkę tarczę 230 turbo (bije), bo mi się nie chciało iść piętro wyżej po piłę do drewna aby przeciąć stempel :/ I kto tu mnie uczył jak używać elektronarzedzi Swoją drogą idzie dobrze, opuszkowane, podciete pod hebem,kanaliza, a ty piszesz ze nic nie zrobione. Jak dla mnie to duzo Tomraider zeby nie bylo Ci tak szaro - to Bash ma fajne zdjecie w oldskulowych okularach:) Normalnie tap madl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 07.06.2011 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) Heh - skil zdiagnozowany - padło tylne łożysko za złotówkę z netu, w kątówce zebrało się sporo pyłu po cięciu bloczków na cały dom, więc miał prawo zakasłać, a tarcza - daje radę. Dziś wywiozłem 4 taczki gruzu po wycinankach w kotłowni, dopracowałem wycięcie, opuszkowałem kotłownię, dorobiłem brakujące puchy w gabinecie pod lany i tv. uff ps.... Szukam dobrego miejsca na rozdzielacz na parterze - kotłownia jest problematyczna z miejscem, a nie bardzo go widzę w nogach kibla. Any ideas? Chyba będę musiał wcisnąć do kotłowni... http://img713.imageshack.us/img713/8287/copartermini.jpg Idę się zagłębić w koncepcję ramkowo-gniazdkową pod IT/TV/SAT/PRUNT za szafką rtv. Wymyśliłem sobie wpiz$#%^$du przewodów i muszę jakoś to rozsądnie pozakańczać. ps2..... help. Po lipcowych tynkach chcę jeszcze wylewki a więc muszę szybko porozwijać CO - podejścia na grzejniki i podłogówkę robić w pexie 16 czy 20? Edytowane 7 Czerwca 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts