Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serwerowni w stricte tego słowa znaczeniu nie będzie, ale będzie na pewno patchpanel, spory switch zarządzalny, osobny router wejściowy, macierz współdzielona np na filmy dla telewizorów oraz wszelkie backupy, dostęp zdalny itp. QNAP robi fajne sprzęciki - stawiam w firmach na backupy.

No dzięki, na taką właśnie odpowiedź czekałem ;) A duży ten patchpanel? Chyba do każdego pokoju nie ciągniesz kabli? Obawiałem się, że robisz coś na wzór inteligentnego domu ze scenami itd itp, ale widzę, że wersja light :)

I jeszcze jaki kładziesz kabel? Skrętkę? Ile Ci razem wyjdzie? Z 200metrów?

Nieduży - nie przeginam. Z LANem domowym (kompy, TV, drukarki) zmieszczę się na 16-sce, ewentualnie 24, bo być może wypuszczę jeszcze miejscówki pod kamerki IP. Ile wyjdzie skrętki? Jeszcze nawet nie szacowałem - w razie co mam w zapasie kilka kartonów :D (karton=305m). LANu do lodówki chyba nie warto ciągnąć? :)

Murłat zrobiony, ale cicho tu ostatnio jak makiem zasiał. Normalnie wakacje jakie czy co??

E tam cicho. Każdy pracuje :) Na budowę mam góra 2h dziennie i w dodatku robię mało spektakularne rzeczy, więc nawet nie piszę na dzienniku. Wczoraj przekuwałem się wielkimi dziurami przez nośne i stropy pod elektrykę, skręciłem więźbę (jętki do krokwi, bo się lekko rozeschły), powycinałem druty które trzymały szalunki wieńca, aby nie barwiły na rudo tynku, przekułem się z wentylacją dolnej łazienki do kanału wentylacyjnego i włożyłem spiroflexa, wyprołem bruzdy pod podejścia pod umywalki.

Dziś skończę siatkować styropianowe obłożenie murłatu (kupiłem sobie w końcu elektryczne mieszadło do klejów - zajechałem wiertarkę gęstym klejem do styro), skończę podejścia kanalizy pod umywalki i prawdopodobnie zaczniemy z teściem ciągnąć kable...

Edytowane przez BasH

Wczoraj przekuwałem się wielkimi dziurami przez nośne i stropy pod elektrykę, skręciłem więźbę (jętki do krokwi, bo się lekko rozeschły), powycinałem druty które trzymały szalunki wieńca, aby nie barwiły na rudo tynku, przekułem się z wentylacją dolnej łazienki do kanału wentylacyjnego i włożyłem spiroflexa, wyprołem bruzdy pod podejścia pod umywalki.

Dziś skończę siatkować styropianowe obłożenie murłatu (kupiłem sobie w końcu elektryczne mieszadło do klejów - zajechałem wiertarkę gęstym klejem do styro), skończę podejścia kanalizy pod umywalki i prawdopodobnie zaczniemy ciągnąć kable..

I to wszystko sam, sam?? To w takim razie ja jestem mały pikuś,

....dzis przyechala terivka. Troche rano popracowalismy, ale taki skwar ze do 16 przerwa, bo nie da rady pracowac

Pisałem w formie mnogiej "zaczniemy" bo dziś w sobotę wspomagał mnie teść - zaciągnął resztę styro klejem i siatką i pomagał w rozciąganiu kabli. Udało się położyć na początek prawie rolkę pod gniazdka.

Chyba do każdego pokoju nie ciągniesz kabli?

Jak to nie :)

Edytowane przez BasH

Pisałem w formie mnogiej

.......... przekuwałem się wielkimi dziurami .......... skręciłem więźbę...........powycinałem druty........... przekułem się z wentylacją ...........i ulożyłem spiroflexa, wyprołem bruzdy.................Dziś skończę siatkować ....
l

:D

... z sokiem i żywcem. Dziś impra u mnie :D Masz bliżej niż do brązowoportkowca z króliczymi ślepiami :D

Generalnie nie jest zle, nawet mamy znajomych w Bydgoszczy. Jakies dwa tygodnie temu jadac do 3miasta przejezdzalam kolo stron Inzyniera, ale nie wypatrzylam nikogo z wozkiem:)

PS. Ale Ty uwazaj bo ja mam urlop:) co prawda na skrecenie zbrojenia na strop, ....:D

Edytowane przez MusiSieUdac

Generalnie nie jest zle, nawet mamy znajomych w Bydgoszczy.:D

BasH normalnie podrywasz kobitki na kiełbase z browarem i okulary, jesteś WIELKI ;)

pozdro

ps. no jeszcze rwiesz na współczucie: upadek z drabiny, pocięty palec, wiertarka padła, browar się skończył.........itp.

Edytowane przez tomraider

BasH normalnie podrywasz kobitki na kiełbase z browarem i okulary, jesteś WIELKI ;)

pozdro

No prosze Cie, Tomraider. No kogo jak kogo, ale mnie sie nie podrywa. No wez Ty zobacz na mojego avatara chociaz. Juz pisalam ze mna to mozna na szaber na czeresnie isc. :yes: A po drugie ja jestem nie do ruszenia, takze spokojnie mozecie sobie wybic z glowy wszelkie domysły

A przyznaj sie na kielbase z grylla ( z akcentem na Y) sam bys pojechal, i to z piwem i w dobrym towarzystwie hoho az ślinka cieknie

Edytowane przez MusiSieUdac