Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

BasH normalnie podrywasz kobitki na kiełbase z browarem i okulary,...no jeszcze rwiesz na współczucie: upadek z drabiny, pocięty palec, wiertarka padła, browar się skończył.........itp.

Heheh - ciekawe dlaczego tom taki obeznany - czyżby stosował takie sposoby, hęęęę? :) Nie no - on rwie na sprzęt mechaniczny dwukołowy :D

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja jestem nie do ruszenia

A przyznaj sie na kielbase z grylla ( z akcentem na Y) sam bys pojechal, i to z piwem i w dobrym towarzystwie hoho az ślinka cieknie

Witam.

Widać należysz do jakieś rządzącej partii że jesteś nie do ruszenia=nomenklatura jakaś normalnie chyba , ale po wyborach...... Jestem pies na kiełbasę z grylla, a na piwko jestem za a nawet przeciw, ślina cieknie że ho ho ;)

Nie no - on rwie na sprzęt mechaniczny dwukołowy :D

Młodyś BasHu i niedoświadczony bajkowiec ,przeto Ci wybaczam: kolarze górscy rwą panienki na sportową łydkę i zgrabną pięcinę, kibić smukłą i klatę powabną, po za tym liczy się przerzutka i bieżnik na oponie i profil siodełka.

pozdro

Edytowane przez tomraider

Młodyś BasHu i niedoświadczony bajkowiec ,przeto Ci wybaczam: kolarze górscy rwą panienki na sportową łydkę i zgrabną pięcinę, kibić smukłą i klatę powabną, po za tym liczy się przerzutka i bieżnik na oponie i profil siodełka.

pozdro

a panienki to na te łyse łydki chyba lecą

.. prawda to ,ze prawdziwi kolarze gola nogi? :rotfl:

Edytowane przez MusiSieUdac

rzadko mam styczność z "fachoffcami", ale po takich niusach słabo mi sie robi i chyba ze daruję dalsze z mini rozmowy o stawkach i cenach...

Witam.

U mnie znajomy fachoffiec wycenił stan zero (robocizna) na 30 kpl ( dobre nie?) zrobiłem sam. Potem był casting na ściany: pierwsza ekipa 25 zł/m2 już miała prawie pracę , ale jeden z dwóch z ,,szefów’’( z rzekomym 40-letnim doświadczeniem ) poprosił mnie o pożyczenie 50 zł na dwa dni przed rozpoczęciem robót i w tym momencie właśnie stracił pracę ( chyba wiecie co byłoby potem- ratujące życie zaliczki okolicznościowe, chwilówki, szybkościówki , i w ogóle kupiłbyś pan browar bo słońce grzeje, pocę się i drżą mi ręce.) Inny z kolei Kolo 45zł/m2 wydawał się porządny i niepijący , miał doskonale referencje( niezasłużone), dzień przed rozpoczęciem zadzwoniłem by potwierdzić robotę, nieodebrał 9 razy telefon i oddzwonił dopiero po dwóch dniach, wtedy już ja nie odebrałem. Chcąc nie chcąc sam zabrałem się za murowanie, jest dobrze zrobiona izolacja ,zaprawa , wszystko prosto i równo i za darmochę , trzeba się ,,tylko ‘’ nasypać, he he.

Pozdrawiam.

ps. poza dachem planujesz coś zlecić fachoffcom?

Hallo czy ktos tu zyje i buduje , bo nie wierze ze nic sie nie robi ..

szystko prosto i równo i za darmochę , trzeba się ,,tylko ‘’ nasypać, he he.

Z tym za darmoche to polemizowałabym, kosztem czasu z dzieckiem ( dziecmi), kosztem zdrowia i mozna by tu wiele wymieniac

Hallo czy ktos tu zyje i buduje , bo nie wierze ze nic sie nie robi ..

No właśnie nic. W tygodniu dużo pracy zawodowej, w weekend byłem u rodziny i na koncercie budki suflera. Właśnie wróciłem i dżekdanielsuję :)

Nie mam na razie weny na budowę - muszę skończyć elektrykę, ale nie ma kiedy.

Właśnie zamówiłem 100 metrów triseta do satki - mam jeszcze na stanie dwa krążki k60, ale puszczę go na tv i kamery. Na satkę niech będzie lepszy.

ps. poza dachem planujesz coś zlecić fachoffcom?

Dach na sto procent. Nie mam cierpliwości do dachówki i łacenia.

Prawdopodobnie komin skończy też fachowiec (włożenie ostatniego segmentu + korona + obłożenie klinkierem)

Dwóch kumpli płytkarzy położy kafle w łazienkach bo z moją cierpliwością do kafli koszty będą za duże.

To tyle.

Reszta samodzielnie. Zastanawiam się jeszcze nad kotłownią (C.O. po domu położę sam) aby mieć kogoś do podpisania papierów, bo w tej branży mam słabe znajomości...

......Nie mam cierpliwości do dachówki i łacenia. ...........bo z moją cierpliwością do kafli.........

BasH stałeś się ostatnio bardzo niecierpliwy, proponuję parę ćwiczeń rozlużniająco-relaksujących:

1. Zaplatasz kobitom warkoczyki jak śpią tak by nie obudzić, żone jak ma krótkie włosy można pomasować tu i tam......;)

2. Wypijasz zgrzewkę browaru i zjadasz koszyk rzodkiewki, wypierdzisz się za wszystkie czasy , poznane empirycznie w niemczarni.

3. Pochodż na bosaka po trawie i poprzytulaj się do paru brzózek czy topoli , sam się zdziwisz jak to relaksuje.

pozdrawiam

4) idziesz z dzieciami na basen i wyglupiasz sie na calego. (ostatni caly tydzien smigałam z mlodym codziennie rano, od razu czlowiek od rana ma wiecej energii)

5)Ewentualnie mozesz z mlodymi upiec babeczki:D Takie kolorowe z posypka, a potem je zjesc i pokolorować języki:)

Ps. Rozlozylam z Michem dzis trzy belki, co prawda wdrapalam sie w szpilach, bo wizyta na budowie byla czysto kuriozalna, ale nie moglam wytrzymac, zeby nie zobaczyc:)

Edytowane przez MusiSieUdac

Wstyd sie przyznac, ale ja ostatnio zrobiłam to co twoja corcia, pomazałam swoimi bazgrołami sciany kolorowa kreda :D Jak Michu to zobaczył to znów zrobił minę typu:"nie rozumiem"

Ilość przewodów robi wrażenie..:jawdrop: Co jak co, ale nigdy nie kumałam tych wszystkich wtyczek, kabelków, złaczek, dlatego szacun

Ja właśnie z branży kabelkowej, więc przy obecnym etapie czuję się jak ryba w wodzie. Stety/niestety bardzo szybko poszło, kończę drobiazgi przed tynkami, w przyszłym tygodniu będę musiał wyczyścić z wszystkiego wnętrza. A teraz kończę swoje szkolenie z robienia CO i WU, liczę zużyciówkę i zabieram się za szukanie dostawcy na orurowanie. Prawie na 99% będzie rozdzielaczowo pex wavina + skręcanie, chyba że ktoś mnie odwiedzie :)

Nie wiem, czy to sprawa ADHD czy raczej napoju energetycznego :D Muliło mnie w trasie i kupiłem sobie litrowy, wypiłem pół i nosiło mnie, więc pojechałem się wyładować na budowę.

Czytam w waszym dzienniku, że pogoda nie pozwoliła wam działać - pamiętam ten ból. Fajnie jest, jak jest już dach - roboty jest masa, a jesteś niezależna od pogody. No ale jeszcze kilka(naście) tygodni roboczych i też będziesz miała. Pozdro.

Nie wiem, czy to sprawa ADHD czy raczej napoju energetycznego :D Muliło mnie w trasie i kupiłem sobie litrowy, wypiłem pół i nosiło mnie, więc pojechałem się wyładować na budowę.

.

Nie chce mysles co by bylo gdyby zaczela pic takie napoje:D

Czytam w waszym dzienniku, że pogoda nie pozwoliła wam działać - pamiętam ten ból. Fajnie jest, jak jest już dach - roboty jest masa, a jesteś niezależna od pogody. No ale jeszcze kilka(naście) tygodni roboczych i też będziesz miała. Pozdro

Oj w tym roku to chyba tyko piwnica, sciany oporowe i uksztaltowanie terenu

liczę zużyciówkę i zabieram się za szukanie dostawcy na orurowanie. Prawie na 99% będzie rozdzielaczowo pex wavina + skręcanie, chyba że ktoś mnie odwiedzie :)

Witam.

I tak trzymać, skręcane zawsze można dokręcić, w zużyciówce uwzględnij na każde 100 metrów pex-u skrzynkę browaru, inaczej na bank będzie cieknąć ;)