Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To ja pierwszy...

gr. 15cm, Ganderka Fasada - 120zł/m3 (cena inwestycyjna)

Widze, że tynki idą u nas łep w łep...

Poddasze u mnie już machnięte, schnie sobie i nabiera szarości...

Bashu nie marzekaj na pogodę, lepsze słońce, niż deszcz...

Ja teraz ocieplam z zewnątrz więc mi pogoda pasuje,

zwłszcza że ściane pólnocną i wschodnią...

Pozdro

Inż.

Wiesz co Delmatynczyk FS20 ( dach podloga)- 10 cm, po znajomosci i sratach rabatach jest po 165zl /m3. Nie po znajomosci nie chce wiedziec. Tylko, ze ja poszalałam ( shopping:D) i wziełam od razu wszystko w jednym systemie, czyli kleje do styro i zatapiania siatki tez termoorg. platinum. Edytowane przez MusiSieUdac

No to słońce nieszkodliwe, bo jak nabiera mocy to jesteś i tak w cieniu a masz w miarę ciepło :)

A MSU to widzę na bogato jedzie - platinum. nonono

pozdro

No poszalałam, wez Ty wypusc babe na zakupy:)

Zartuje...Zreszta w swojej okolicy mam trzy hurtownie budowlane, porównałam wszystkie oferty i teraz uwaga cenowo wyszło mi to samo co inne kleje no name, wiec wziełam już ta termo. Nie zaluje, bo szczerze calkiem dobrze sie tym kleiło, trzyma mocno, a ten do zatapiania siaty fajnie sie maże, wogole nie był tępy, dość przyjemna praca z tym była

Teść mi "sprzedał" za okocimka. Ogólnie to mam niezłego teścia - ma łeb na karku i niezłe pomysły. Jak ma chwilę wolną to go podprowadzam na budowę :D Jutro zalewamy taras ze szrocika. Taki jest przynajmniej plan.

Aha. Te słupki duuuuuuuużo łatwiej później pionować, niż gołe.

I co znowu przylazłam komentować:) Jakos tak sie przyzwyczailam do Twojego dziennika.

Jazda ze szrotem to niezly hardcore brrr Wciaz w glowie mam jazde jak lalismy chudego

Co do Redakcyji - pozdrow, ktory numer mam kupic i oprawic w ramki??:)

Edytowane przez MusiSieUdac

Heh - teść był operatorem szrocika i windującym zaprawę, a ja rozkładałem i zaciągałem. Przypomniały się poprzednie etapy i poranne zakwasy :)

Co do redaktora - pisał, że przybędzie we wrześniu, ale czy dotrze i czy w ogóle coś nada się do druku to się okaże.

A co do Twojego komentowania - zawsze miło Cię widzieć :D

Nie pamiętam ani kołków ani zaczepków. Tak w ogólne jeszcze nie zamontowałem - jadę na budowlanej (tu jeszcze przed tynkami):

http://img818.imageshack.us/img818/7230/imagee001.jpg

Na razie priorytetem jest zrobienie wody i CO i wylewki przed przymrozkami. Jak skończę robić wodę i CO, to zacznę przepinać się na hagera. Zamontuję go na kilkanaście kołków, dopsikam w szczeliny pianką - wystarczy, aczkolwiek moje wyposażenie trochę waży...

Tylko w temacie podejścia do kibelków ;) U mnie hydraulik wszedł aż do samych spłuczek plastikiem. Nie mam wężyków. Zakończył śrubunkami zgrzanymi z PP i wkręcone bezpośrednio w spłuczke stelaża. Wężyki jedynie mam przy umywalkach.

pozdro, majki

Nie pamiętam ani kołków ani zaczepków. Tak w ogólne jeszcze nie zamontowałem - jadę na budowlanej (tu jeszcze przed tynkami):

http://img818.imageshack.us/img818/7230/imagee001.jpg

Na razie priorytetem jest zrobienie wody i CO i wylewki przed przymrozkami. Jak skończę robić wodę i CO, to zacznę przepinać się na hagera. Zamontuję go na kilkanaście kołków, dopsikam w szczeliny pianką - wystarczy, aczkolwiek moje wyposażenie trochę waży...

To Cie zmartwie tam nie ma miejsca na normalne kolki