netbet 10.08.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ... jak masz dużo tego "zielonego" do zrobienia... to może wpaść ci pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.08.2011 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Rezerwy "zielonego" są u mnie zawsze całkiem przyzwoite To tak na wypadek ... braków ... w sklepach wykończeniowych ... z zielonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 10.08.2011 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 ... najpierw zrobimy ze dwie takie paczki zielonego ...a z kominem to juz pójdzie łatwo:Dmam czas w przyszłym tygodniu - w ten weekend włażę na swój komin...ale mi się che:bash: włażę ... jak nie będzie padał tej jeb$$^@#deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.08.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Tylko nie zapomnij zrobic zdjec z tego wykanczania na zielono, bo jak oni Ci pomoga to ja z checia zobacze jak wyglada potem taki komin. Tylko troche zielonego dokup ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.08.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Podejrzewam że pionu to ani my ani ten komin by nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 10.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 no az tak zle by nie bylo, za to poziom by był jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 10.08.2011 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Oj u mnie to poziom byłby już pewnie po 1/3 zielonego kartonika 20x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 12.08.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 To zagramy w zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 12.08.2011 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 Ty lepiej uzupełnij swój dziennik Oczywiście zawsze zapraszam na zielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.08.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 No to jak z kominem, robisz czy biwakujesz na zielonej trawie z zielonym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 14.08.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Witaj Bash. Skąd jesteś i gdzie się budujecie jeśli można się spytać. Podobnie jak Wy my też budujemy się systemem gospodarczym na skraju Borów tucholskich w okolicach Tucholi (14km w stronę Bydgoszczy). Planujemy zbudować całość sami z ewentualną pomocą rodziny ( na szczęście cieślę mamy w rodzinie podobnie jak murarzy). Po przejrzeniu dziennika budowy zauważyłem znaną ekipę - gruchy od Rampa z Tucholi. Ja akurat miałem konkurencję czyli Pawłowskiego bo od nich biorę żwir i usługi koparką.Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do współpracy Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 15.08.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) No witam. Brałem z rampa w cenach niższych lub równych pawłowskiemu - mój skład, który z nimi współpracuje załatwiał dobre ceny, gratisy (pompa) i ustawiał transporty na moje życzenie. Kontrolnie sprawdzałem oczywiście u pawłowskiego A buduję 30 km na północny-wschód od Tucholi. Pozdrawiam. ps. Ale masz wypasioną stopkę - dłuższa niż niektórych wypowiedzi No to jak z kominem, robisz czy biwakujesz na zielonej trawie z zielonym?? Biwakuję ze sprawami zawodowymi :/ Na razie na budowie tylko wietrzę tynki wieczorami i pospinałem już na stałe alarm w docelowym miejscu. Czekam też na grzejniki, aby powiesić tymczasowo i porobić precyzyjnie bruzdy podejść. Dziś przywiozłem też fajną drabinkę do dolnej łazienki (w górnej podejście będzie w zabudowie, więc mam czas). Póki co priorytetem do prac są wszystkie prace znikające pod wylewką, aby zdążyła wyschnąć przed mrozami. Tyle, że czasu na budowę mało Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 17.08.2011 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) A buduję 30 km na północny-wschód od Tucholi. Pozdrawiam. Witaj Skoro tak to pewnie okolice Czerska lub Śliwic. Skłaniam się ku drugiemu patrząc na ,,pannicę" którą serwisujesz w dzienniku. Zapewne to maszyna do obróbki drewna a w Śliwicach kilka zakładów tego typu jest. Co do Rampa. Miałem bardzo przykre doświadczenia z nimi już na samym starcie budowy. Wyglądało na to że mają mnie w du...... Czekałem 6 tyg za stalą i słupkami betonowymi na ogrodzenie które u nich zakupiłem i za nie zapłaciłem w chwili zakupu. Dodatkowo zamiast słupków przelotowych do siatki (takie miały być) przywieźli mi słupki do ogrodzeń betonowych (za każdym razem gdy ponaglałem ich telefonicznie przypominałem im o słupkach do siatki). Mieli to przygotowane dla mnie ale nie było komu zawieźć. Telefony nie dawały rezultatu oraz to, że chciałem zacząć budowę. Ostatecznie kupiłem stal w Sępólnie i z niej zrobiłem zbrojenie ław a stal zamówioną u Rampa dowieźli dopiero po ich zalaniu. Tak więc skończyła się nasza współpraca. I więcej jej już chyba nie będzie. Ja biorę materiał od Rycha Szczepańskiego z Sępólna. Ma betoniarnię i wytwórnię prefabrykatów - ceny nie są najniższe ale materiał dobrej jakości. Jest na każde pierdnięcie (25km odemnie). Dzwonię, mówię co potrzeba, na kiedy i przyjeżdżają. Raz dał Ciała bo umówiliśmy się na pewien dzień na Solbet i zamiast dzień wcześniej wysłać auto to wysłał w południe dnia umówionego do Solca a tam kolejka 30 Tirów pod autoklawem. Miałem w ten dzień zaplanowany wyjazd przed południem i dupa.Przywieźli mi jeszcze ciepły Solbet około 20:00 a na koniec padło sterowanie stopami od HDSa - nie było zasilania na elektrozawór otwierający przepływ oleju. Dałem go na krótko z lampy i na szczęście o 22:00 samochód wyjechał na bazę. Wszystkie faktury wysyłają mi pocztą lub je odbieram jak przejeżdżam w drodze do pracy lub przy okazji nieraz po tygodniu lub później. Zawsze mam termin 2 tyg na przelew od daty wystawienia. Skąd brałeś terrivę jeśli można spytać?? muszę kupić już niedługo (w ciągu 3tyg). Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez rkowal79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.08.2011 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Celny strzał z lokalizacją Materiały brałem przez lokalny skład i a ceny były rozsądne. Podawali swoją, ja swoją po wywiadach środowiskowych w necie i była ustalana lepsza. Niestety taki układ skończył się w zeszłym roku, bo miałem go z córką szefa (nota bene baardzo ładna, sympatyczna i w ogóle ). Córka wyszła za mąż, wyjechała a "nowa" obsługująca nie jest tak ... khm... otwarta Np. płyty KG z 22 w detalu na 19 za sztukę dla mnie na dziś to żaden cud, bo da się załatwić taniej... No ale są na każde pierdnięcie, jak to określiłeś, i mogę robić sobie cofki materiału nawet gdzieś tam zapomnianego i leżącego długo na budowie. Komin i strop miałem z LEIER'a (bodajże malbork). Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 17.08.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Podpowiem tylko, że płyta Regipsa na Podlasiu do dostania po 15-16zł/szt. Liroy ma chyba dzisiaj po 12-13 za Nordgipsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.08.2011 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Liroy ma chyba dzisiaj po 12-13 za Nordgipsa. No to jest cena :szok: Pełną zabudowę będę robił dopiero po zimie jak wstawię piec - wtedy będę szukał dostawce na około 200 kwadratów zabudowy. Póki co potrzebowałem pojedyncze sztuki. No ale cena z leroya jest niezła. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkowal79 17.08.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Nie odpowiedziałeś mi na temat terrivy. Czy też brałeś go od nich? Jaką cenę miałeś jeśli można pytać? (chodzi mi pustaki i 1mb belki) Możesz na priva rzucić jeśli nie chcesz w eterze. Czy cena terrivy była podobna do tej np z allegro?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 18.08.2011 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Strop był brany z Leier'a Malbork - dostawę koordynował "mój" skład. Parametry stropu (bo to ważne do porównań z innymi):- wysokość stropu 24,5 cm (5 cm nadbetonu - poszło 21,5 kubika), zabudowa 130 metrów gęstożebrowca (+12 metrów monolitu na tarasie)- pustak 65, lekki, H=19,5; 4,92 netto- belka 2,1m 22,13 zł netto- belka 2,7m 27,46 zł netto- belka 3,3m 36,89 zł netto- belka 4,2m 57,38 zł netto- belka 4,8m 65,57 zł nettoCeny z sierpnia 2010.Podsumowując 8 kPln brutto za 130 kwadratów, czyli 61,5 zł/m^2 brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 18.08.2011 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Bash, dziennik Ci zarósł, zastanawiałam się czy żyjesz, bo jakos tak cichutko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 18.08.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Żyję, żyję, ale właśnie biegam po wysokościach po drabinach. Budowa wypoczywa. Niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts