Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

..ale, ze znaczy sie chcesz mnie obrazic?? :D Tak serio mowiac, to kiedy te parapety wstawiaja??

Jak nic się nie pieprznie to w czwartek 29 września sypią wylewkę, a w pierwszy tydzień października mają być parapety :D (Dzieki Kalio za pomysł kuchenny z wjechaniem blatem w okno - małża jest na tak). A co nie tak z malibu? Słabe? :D Whiskacza też się znajdzie :)

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sresuje sie swoim podciagiem i mysle sobie jak taka jedna belka dzwignie caly strop. Pamietasz jaka miales rozpietosc podciagu ( od podparcia do podparcia), jak byl zbrojony i jakie dlugie belki terivy w niego wchodzily. Moze jak uslysze ,ze podobnie to przejda mi obawy, czy wytrzyma. Ehhh

Kiero mi go przeliczal, a raczej konstruktor z jego budowy, ale wiesz jak to jest....jak zaczynasz sie zaglębiać. Zadzwonilam dzisiaj tez do przyjaciolki, ktora jest konstruktorka, zeby przeliczyla to i sprawdzila. Przeliczyla i mowi, ze jest ok. Ale tak czy siak jutro wezme Kiera, zeby sprawdzil jak to jest ukrecone. Strop to strop

Witam.

Mam pytanko: jaką papę masz na deskowaniu ( konkretna nazwa) i za ile kupiona, mocowałeś papiakami(jakimi)?zgrzewałeś? ,kleiłeś lepikiem(jakim)?, jak przetrwała zimę? czy się nie pomarszczyła, czy jest szczelna na łączeniach? jak znajdziesz chwilkę to skrobnij, bardzo przydała by mi się twoja opinia.

pozdrawiam.

TOMRAIDER

Jak chcesz aby wytrzymała pare lat to kup pape w wierzchniego krycia z SBS 4mm

poszujak kto ściąga pape z czech jakościowo bije nasze a cena podobna

Oni może Ci coś powiedzą

http://www.em3dach.pl

Bijesz papiakami na zakładzie a na to zgrzewasz kolejną

Wierz mi warto wydać te pare stów wiecej niż biegać potem i łatać dziurki

Edytowane przez kalio

Witam.

Mam pytanko: jaką papę masz na deskowaniu ( konkretna nazwa) i za ile kupiona, mocowałeś papiakami(jakimi)?zgrzewałeś? ,kleiłeś lepikiem(jakim)?, jak przetrwała zimę? czy się nie pomarszczyła, czy jest szczelna na łączeniach? jak znajdziesz chwilkę to skrobnij, bardzo przydała by mi się twoja opinia.

pozdrawiam.

Kalio jak zawsze na posterunku - on teraz to chyba każdy centymetr dachu zna na pamięć :D

Co do pytań - papa wierzchniego krycia z posypką - ten trochę droższy IZOLMAT, płaciłem w 2010 roku niecałe 4 zł (3,60?) za m^2. W/400/1200 IZOLMAT chyba.

Bite papiakami, bez grama lepiku, w koszach potrójnie. Trochę się pomarszczyła, ogólnie z 6 małych przecieków na 300 metrach, ale to głównie w miejscach przebicia gwoździem-muszę w końcu załatać. Na łączeniach szczelna. Zabezpieczona przed poderwaniem na krańcach deseczkami.

Papa bez szału, ale na wiosnę już dachówka idzie. Tyle wytrzyma.

ps. Miło cię widzieć ponownie.

1ff88f711a246b64e9843166fd7d-41498660_d.jpg

Edytowane przez BasH