papuch 31.12.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Bash, dużo sił i zdrowia do zarabiania cashu )))) świetnie ci idzie z KG- my też własnymi rączkami (rzeczka z gotówką wyschła i niestety trzeba zakasać rękawy bo samo się nie wybuduje Rewelacyjny pomysł z tą poziiomicą laserową- pokazałam małżowi bo on się męczył kilka dni poziomowaniem jednego sufitu ;-(. Czekam na kolejne foty i relacje z postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.01.2012 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Hej. Poziomica warta swojej ceny - ułatwia niesamowicie prace. Póki co wstrzymałem się z zabudową do czasu położenia dachówki, a czas inwestuję w rodzinę pozdr i wszystkiego naj w 2012. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 08.01.2012 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Mieszkałbyś bliżej to bym Ci maszynki z fajnym brzeszczotem użyczył. Ale jak nie masz to zacznij może od wyrysowania po obu stronach linii cięcia i mniejszym/większym flexem, najlepiej z regulacją obrotów(na wolnych nie pyli sie tak okropnie) natnij jak najgłębiej te bloczki. I zastanów się nad wywalaniem większego fragmentu pod styro. Może mniej, a potem podać tam pianę? A piła ręczna jak dobra z widią to też ładnie daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.01.2012 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Myślałem o flexie, ale z zewnątrz z drabiny to średnio bezpiecznie, a rozstawiać rusztów mi się nie chce dla chwili podcięcia. Zobaczę jak pójdzie nawiercanie. To w końcu tylko BK. Może nawet wykuję okienko i będę walczył z ręczną piłą widiową - zawsze równiej pod klejenie styro. Sądzę że 15 cm wystarczy. Daję 25 cm ocieplenia, z przerwą wentylacyjną w sumie 28 od deskowania. Sugerujesz, abym wyciął 20 cm? Na mocowanie UDeka i tak zostaje miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.01.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Czesc i czołem:) napiszę tak...że Ci się chce PS. W BK na szczescie łatwo się tnie Jaką wybrałeś wełnę na ocieplenie poddasza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.01.2012 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Będzie szklana. Pewnie isover, ale to jeszcze przede mną.Póki co 15 cm lambda 35 profitmaty między krokwie + 10 supermaty lambda 32 pod krokwie/jętki. Co do cięcia - nie chce mi się jak smok, ale drażni mnie błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 08.01.2012 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Ja miałem na myśli zastąpnie styro pianką z pistoleros. A tak na poważnie to gdybyś miał ceramikę tobym nie pisal tego: masz gazobeton i na Twoim miejscu odpuściłbym to sobie. Przez szczeliny w ceramice pizga jak szczyt nieocieplony. W gazobetonie nie ma jak, a poza tym to inny materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 08.01.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2012 Dasz radę ręczną ale dla ułatwienia lepiej pociągnąć linię szlifierką żeby równo szło.Ja ciąłem piłą do drewna (mechaniczna do ręki) tylko zakładałem tarcze do betonu, ma postawę-stół to się fajnie tnie i bezpiecznie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 09.01.2012 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 .A tak na poważnie.... masz gazobeton i na Twoim miejscu odpuściłbym to sobie. . Wiesz compi, że szanuję Twoje zdanie i namawiasz mnie do zaoszczędzenia sobie wysiłku Boję się jednak, że w szczególności w garderobach, gdzie cyrkulacja powietrza i grzanie będzie słabsze ubytek ciepła przez skosy może być dokuczliwy. Póki mam możliwość poprawy błędu to to zrobię. Jak zacznę wykończenie i elewację to będzie już za późno. Dasz radę ręczną ale dla ułatwienia lepiej pociągnąć linię szlifierką żeby równo szło. Ja ciąłem piłą do drewna (mechaniczna do ręki) tylko zakładałem tarcze do betonu, ma postawę-stół to się fajnie tnie i bezpiecznie. A na to nie wpadłem Muszę sprawdzić jaką moja do drewna ma dziurę i średnicę tarczy i kupić tarczkę. Zawsze bezpieczniej niż kątówką 230 luzem na wyciągniętych łapach Dzięki za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.01.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Jeśli masz piłę elektryczną łańcuchową (może być też spalinowa) to tnij tym, stracisz tylko 30zł na łańcuch lub 5zł na ostrzenie, mój mąż przerabiał ten sam błąd i robił jeden szczyt szablastą, ale ona ucieka, noże są za giętkie.. a piła łańcuchowa wchodzi jak w masło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 To dobry pomysł. Tylko piłę proponowałbym przeczyścić dokładnie, po skończeniu jednej strony. Szcególnie filtry przedmuchać bo szkoda maszynki. Natomiast ostrza dedykowane do gazobetonu są szerokie, własnie po to aby nie uciekały za bardzo w bok. http://www.google.pl/imgres?q=brzeszczot+do+gazobetonu&um=1&hl=pl&client=opera&sa=N&rls=pl&channel=suggest&tbm=isch&tbnid=1Ixf1uuedoYXQM:&imgrefurl=http://allegro.pl/bosch-brzeszczot-s-2243-hm-do-pila-szablasta-gsa-i1848863169.html&docid=4NPV0sRquXFJGM&imgurl=http://www.kontaktsa.pl/foto3/inne/link_pily-szablaste.jpg&w=722&h=454&ei=7KYKT8SqMY_ItAbXyr2BDw&zoom=1&iact=hc&vpx=391&vpy=186&dur=12&hovh=178&hovw=283&tx=98&ty=112&sig=102472478801561548839&page=23&tbnh=101&tbnw=161&start=235&ndsp=11&ved=1t:429,r:8,s:235&biw=1020&bih=492 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 09.01.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Podziwiam, że ci się tak chce...Ja także nie dopatrzyłem tej sprawy, ale odpuściłem sobie...Takie miałem wtedy doradztwo (nie forum)... mówiono, co to za strata...mam świadomość temetu ale myślę, że dobra / stała wentylacja też załatwi sprawę...Najwyżej zejdę ociepleniem po ścianach na 0,5 metra... chodź to syzyfowa praca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.01.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 (edytowane) compi coś link mi się nie otwiera, ale mniejsza o to.. mamy specjalny brzeszczot do gazobetonu taki właśnie szeroki i niestety ucieka Edytowane 9 Stycznia 2012 przez Kamila i Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Faktycznie jakiś zrypany googlowy link. Ale to taki wysoki, żebrowany model z widiowymi zębami i sporej długości, akuratnej do 24cm gazobetonu. Chcąc to wyciąć ładnie po linii to drabina chyba jednak będzie potrzebna. Jedynie motorówka do drzewa pozwoli chyba wykonać to solidnie tylko od jednej strony. Gospodarz da radę, ma talent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.01.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 my mamy cosik takiego:http://www.kontaktsa.pl/allegro3/brzeszczot_s2243_front.jpg mąż twierdzi, że nieciekawie się tnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 O toto, ja takim jadnym ostrzem i lisem za 250zł z Liroya cały domek machnąłem. Kupiłem dwa takie, ale się okazało że Bosch robi dobre piły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 09.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ja już nie pamiętam czy to była piła bosha czy inna.. lisiego ogona też dużo droższego nie mamy.. sorrki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 09.01.2012 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Spoko - mówicie że motorową? Hmmm... Mam jakiś stary łańcuch Potestujemy... Tylko czy nie zajadę koła zębatego z napinaczem i podajnika oleju... Pomysł kuszący, bo szybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.01.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Ten pył potrafi wleźć wszędzie. Jak piła stara i tania to chyba warto, jak porządna Husqvarna czy Stihl lub japończyk to szkoda. Ta elektryczna do cięcia desek bylaby chyba lepsza, resztę watahy ręczną dorżniesz ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 09.01.2012 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 No właśnie dość porządna - pomysły są, jak będzie chwila to wyrżnę w pień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts