kalio 22.01.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 (edytowane) Nie ma rzeczy niemozliwych, trzeba tylko dluzej pomyslec, no nie:) I ktore tynki mam brac.Dżizas Dolina jest super gładka i delikatna. Tylko musi być bdb ekipa bo będzie jak u mnie spartolona. Pod płytki po moich doświadczeniach dałbym BauMit lub kreisler z pewnością nie żaden lekki tynk CW ze względu na swoją niską wytrzymałość - przyklejasz płutkę a ona odpada z cieniutką warstwą tynku - do samo do pomieszczeń typu garaż kotłownia. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.01.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 Dolina jest super gładka i delikatna. Tylko musi być bdb ekipa bo będzie jak u mnie spartolona. Pod płytki po moich doświadczeniach dałbym BauMit lub kreisler z pewnością nie żaden lekki tynk CW ze względu na swoją niską wytrzymałość - przyklejasz płutkę a ona odpada z cieniutką warstwą tynku - do samo do pomieszczeń typu garaż kotłownia. No widzisz ja na samym poczatku bylam nastawiona CW z Doliny N. z drobna frakcja, taki aurat juz pod malowanie. Ale nie jestem w 100% pewna teraz. Ladnie to wyglada( widzialam u sasiada) ale jak zobaczylam gipsowki zrobione przez ekipe polecana przez Kiera jest roznica w wykonaniu. Tamta ekipa stawia stany surowe i tynkuje, ta od Kiera specjalizuje sie tylko w tynkach. Po drugie Kiero ostrzegl, ze czesto te tynki z drobna frakcja strasznie sa wymeczone. Inwestor chce pod malowanie i tak je ekipa "liże", ze potem sypia sie pod reką jak wyschną. A my nadal myslimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 23.01.2012 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2012 zgadza się sypią się pod reką to zależy czy lubisz na gładko czy z fakturą jest jeszcze podobno bardzo dobry tynk kreisler 500 tez drobny ale z tynków ciężkich bez perlitu może zobacz sobie jeszcze tego knaufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 24.01.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 zgadza się sypią się pod reką to zależy czy lubisz na gładko czy z fakturą jest jeszcze podobno bardzo dobry tynk kreisler 500 tez drobny ale z tynków ciężkich bez perlitu może zobacz sobie jeszcze tego knaufa Czesc, Diamant tez mi chodzi po glowie. Generalnie ta ekipa robi na Baumicie, ale w sobote mam spotkanie z ich szefem to sie wypytam dokladnie. PS. Sorry Bash za dygresje w Twoich komentach, chyba sie nie obrazisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 24.01.2012 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Nie no spoko Czytam z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.02.2012 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 a widzisz, całkiem inna konstrukcja niż ruszt przy retortach, wydaje się, że ma to sens (ruszt pod paleniskiem) ale jak ze wszystkim, jak sam nie sprawdzisz, to wiedzieć nie będziesz Zmiana koncepcji. Miałem już złożone zamówienie, ale musiałem wycofać, bo jak dokładniej pomierzyłem to mógłbym się nie zmieścić z wykręceniem spalinami. Ale tłokowiec nadal pozostaje, tyle że inny. W inny układzie - tu wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.02.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Nie wiem czy się nie powtórzę, ale kotły trzeba tak ustawiać, aby można było zaserwisować cały system tłokowy lub retortowy, a nie wiem czy dasz radę przy takim ustawieniu wyjąć to ustrojstwo. Poza tym podobno tłokowcem ciężej sterować. Nie mam z węglem nic wspólnego, ale podpowiadam przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.02.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Z wyliczeń wychodzi tak, że zdołam w razie potrzeby rozebrać układ podawczy, więc nie ma problemu. Tyle, że AKM II to nowa konstrukcja. Będę testował. Wygląda rozsądnie, a nie ma innej alternatywy na niekwalifikowane materiały stałe. Zobaczymy w praktyce. Zamówiłem z dostawą na po-mrozach - 13-17 luty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 01.02.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Zmiana koncepcji. Miałem już złożone zamówienie, ale musiałem wycofać, bo jak dokładniej pomierzyłem to mógłbym się nie zmieścić z wykręceniem spalinami. Ale tłokowiec nadal pozostaje, tyle że inny. W inny układzie - tu wizualizacja czyli masz juz nową zabawkę jak zaczniesz palić, dopiero to będzie pochłaniacz czasu, przynajmniej na początku Ja chyba się będę niedługo doktoryzować ze swego kociołka wszystkie fora na jego temat przeczytałem, ale fakt, że dzięki temu tak wyregulowałem spalanie, że pali znacznie mniej niż na początku (i to znacznie) pozdrawiam i życzę miłej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.02.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 A może inne piec np jakiś KTM ustawisz go wzdłuż lewej lub prawej sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.02.2012 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Potestuję defraka. Domówiłem jeszcze moduł pokojówki Będą kolejne zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 03.02.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 jak fajna pokojówka, to pobawić się będzie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 03.02.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 taka dotykalska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.02.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2012 # # BasH taka dotykalska # 03-02-2012 20:41 TINEK jak fajna pokojówka, to pobawić się będzie można # 03-02-2012 20:29 BasH Będą kolejne zabawki Normalnie jak faceci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.02.2012 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Dopóki nie zrobisz odkrywki to raczej nie stwierdzisz, co się od czego odspoiło. Niekoniecznie to musi być klej od płytki i niekoniecznie to musi byc klej od tynku. Ja obstawiam odparzony tynk, ale wszystko jest możliwe. Komin masz zakryty? Sprawdź czy woda od góry nie ma jak penetrować warstw. Bo zrobisz poprawki, a za rok będzie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.02.2012 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Jutro wskoczę raz jeszcze i dokładniej się przyjrzę. Komin od góry ma koronę z pełnego klinkieru - tu jeszcze niewykończony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 23.02.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Hej:) Fajnie, ze robota znow idzie do przodu, a komin ehh ja swoje m.in.dlatego otynkowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 28.02.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Cześć,Normalnie nie poznaję kolegi...Sam nie porobisz... Zima nam kolegę zepsuła... A chałupa już się prezentuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.02.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Tak w ogóle Bash łobuzie jeden, bys sie odezwał. Dach pokazał chociazby ... i juz nie mowie, ze mnie ciekawość zżera jaki ten kocyk mam wysłać, rózowy czy niebieski :D" Do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.02.2012 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Normalnie nie poznaję kolegi...Sam nie porobisz... Zima nam kolegę zepsuła... No no - bez przesady. W środku jest dość roboty dla mnie Zdecydowałem się na ekipę dachową i elewacyjną, bo z względów o których pisze MSU na jesień chciałbym już mieszkać w nowym, większym domku Tak w ogóle Bash łobuzie jeden, bys sie odezwał. Dach pokazał chociazby ... i juz nie mowie, ze mnie ciekawość zżera jaki ten kocyk mam wysłać, rózowy czy niebieski :D" Do roboty Dziś pogoda była okrutna - dekarze tylko wrzucili dachówkę w paczkach na dach i tyle. Na więcej nie pozwoliła pogoda. A co do kocyka - jutro USG pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts