kalio 29.02.2012 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Panie a gdzie piec ?? przyjechał czy nie zdążył przed śniegiem Przykro z kominem ale i tak masz super budowlańca że błąd naprawił i kase oddał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.02.2012 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Kasę oddał paprok, poprawia inna ekipa. Piec przyjechał i czeka, aż położę płytki w kotłowni - płytki też już czekają. I wełna. Tak więc tematów jest sporo. Przestrzegam przed styropianem neotherm grafit - firma produkująca nie wywiązuje się z terminów - musiałem zmienić dostawcę. ps: A tak nawiasem to 1,5 ściany komina trzymało tak, że tynk do zera skuwały 2 osoby przez 3 godziny. Oczywiście oprócz zwrotu kasy. Nie wyobrażam sobie inaczej... Bywam nerwowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.02.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Kasę oddał paprok, poprawia inna ekipa. .....ps: A tak nawiasem to 1,5 ściany komina trzymało tak, że tynk do zera skuwały 2 osoby przez 3 godziny. Oczywiście oprócz zwrotu kasy. Nie wyobrażam sobie inaczej... Zebym ja taka madra byla wczesniej, to bym miala prosty komin wentylacyjny. Tak na wiosne trzeba bedzie wlezc na gore i wszystko poprawiac... Bywam nerwowy Nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 29.02.2012 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 "Bywam nerwowy" - dawaj fotkę, czegoś się nauczymy, np jak reklamacje załatwić : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.02.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Zapraszam do mnie na reklamacje Jaką wełnę wybrałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 29.02.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Bashu robiłeś odbiór posadzek jaką masz max. różnice w poziomie na kondygnacji na co zwrócić uwagę ??? może masz jakieś normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.02.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Zapraszam do mnie na reklamacje U ciebie to grubsza kasa, więc i negocjacje trudne Jaką wełnę wybrałeś Szklana (lżejsza). URSA PLATINUM (32) 15 cm + 10 cm. Bashu robiłeś odbiór posadzek jaką masz max. różnice w poziomie na kondygnacji na co zwrócić uwagę ??? może masz jakieś normy Maks. różnica na poziomie kondygnacji mnie nie interesowała. Ważne było, abym mógł gdziekolwiek położyć dwumetrową poziomicę i nie mógł pod nią wsunąć kartki - i tak jest. Mieli jakąś specjalną poziomicę z takim wężem po podłodze. Ekipa podłogowców była super - z czystym sumieniem mogę polecić (robią głównie osiedla w trójmieście, chociaż nie wiem czy to dobra rekomendacja przy masówce ) i juz nie mowie, ze mnie ciekawość zżera jaki ten kocyk mam wysłać, rózowy czy niebieski :D" Do roboty ... na 90 % po raz trzeci różowy Mam chyba wąską specjalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 29.02.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Hej No to gratulować, gratulować, oby było zdrowe i mamuska dobrze sie czula:) Odpisz na priv:) Ps. juz niebawem bede musiala kupic welne i tak sie zastanawiam na ile naciagac sie z kasa na lambde Kalio - podobno ja wystarczająca straszna jestem na reklamacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.02.2012 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Mamuśka odpukać śmiga jak złoto, a oprócz zajmowania się naszymi latoroślami ma jeszcze do obsługi mnie, bo jakieś grypsko mnie złapało Jeżeli masz miejsce na wełnę, to lepiej grubiej a tańszej. Ale z tego co pamiętam masz sytuację podobną jak ja - czyli walczymy o centymetry na poddaszu, więc przełknąłem różnicę w cenach i dałem możliwie najniższą lambdę przy okazji walcząc z każdym mostkiem. Jutro znów pobudka rano, bo o 7-mej dojeżdża grafitowy styro spod Łodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.03.2012 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ja czekam na wełnę ale wybrałem rockwool'a mega mate 15 pomiedzy krokwie i na to 2 x 10 topmate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila i Marcin 01.03.2012 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Gratulacje "różowego kocyka". Moja kruszyna skończyła tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.03.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ciesz się że różowy przynajmniej masz pewność ze twoje. A tak byś się zastanawiał, Gratulacje !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.03.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Zjeżdżasz tym styro do samej gleby? Nie będzie typowego stopniowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.03.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) Zjeżdżasz tym styro do samej gleby? Zjeżdżam do poziomu bloczków fundamentowych. Nie będzie typowego stopniowania? Widocznego na grubości - nie - teren będzie jeszcze podnoszony, a przy samej ścianie szeroka wysypka kamyczkiem przy ścianie prawie pod nawis. Tynk będzie dzielony kolorystycznie (ciemny dół a'la cokół, jasna góra) - taką mam wizję póki co ps: Teren będzie podnoszony głównie z prawej strony od sąsiada, a po lewej pod tymi dwoma oknami praktycznie tylko geowłóknina + wysypany otok z kamyków pod nawis utworzony ze styro. Edytowane 1 Marca 2012 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.03.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 (edytowane) na placki kleja ??? ciekawe czemu miedzy polstyrem a neografitem jest taka różnica w cenie Edytowane 1 Marca 2012 przez kalio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.03.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Mi ciągle tłuczono do głowy, że dolne wcięcie powinno być wykonane z kilku powodów. Pierwszy to taki, aby woda ściekająca po elewacji spadała nie pod sam mur tylko trochę dalej. Nie ma to wg mnie zbytniego sensu, ale niech tam. Drugi to ważne aby dół był z hydro i porządnie zabezpieczony np. dysperbitem(sporo w głąb), a wykończony mocną żywicą lub kamieniem. Trzeci to obowiązkowa alu listwa startowa z kapinosem. Tu ważne aby gryzoń nie buszował pod styropianem, a mam potwierdzone info od kumpla, że właśnie gania myszaka. Zapadła mu się gleba w jednym miejscu pod ścianą, pomimo że nie była podmoknięta. Pokopał i zobaczył jak mu się gryzonie ładnie w 12cm styro zagnieździły. Najgorsze, że nie wie jak wyczaić bez demolki elewacji gdzie te korytarze idą.Radzę więc dolną część odkopać i porządnie zazbroić przynajmniej siatką z klejem. Mieszkał będziesz tak jak ja pod lasem. Miałem juz bliskie spotkania z nornicami, potem myszami polnymi, potem zwykłymi, a teraz widzę, że chyba coś większego pod budą psa, stojącą chwilowo obok pseudotarasu, zrobiło sobie stołówkę. Nie dziwię się bo chrupki na bieżąco, resztki z puszek również, czasami jakieś kawałki kości..... Obstawiam szczura i chyba nawet mignął mi taki nieduży osobnik i to w te ciężkie mrozy. Wtedy jednak psy nocowały w domu. Teraz już bym się martwił czy przypadkiem nie docieplił się naszym styro, hehhe, ale ta listwa startowa jednak mnie uspokaja. Ale kopał za chwilę będę i zobaczę czy pod gleba nie przebił się przez kleje i dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.03.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Mi ciągle tłuczono do głowy, że dolne wcięcie powinno być wykonane z kilku powodów. Pierwszy to taki, aby woda ściekająca po elewacji spadała nie pod sam mur tylko trochę dalej. Nie ma to wg mnie zbytniego sensu, ale niech tam. Drugi to ważne aby dół był z hydro Rysunek jest wart tysiąca słów Wcięcie jest, podziemie mam z hydro (niebieski na rysunku), z listwy zrezygnowałem, będzie siatkowane i zaciągane klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.03.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 ... tak jak już odpaliłem sketchupa to mam jeszcze mostek, ale w zasadzie nie do zlikwidowania bez isomuru podczas murowania parteru: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 01.03.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Zamawiales ten styro przez Internet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.03.2012 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts