Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kalio ma masakre, wspolczuje mu. Jakis koszmar. Podobnie mial Miska brat, ale u niego ewidentnie poszla wadliwa partia tynku i producent uznal reklamacje

Zobaczymy jak moj Diamand, czytalam o nim same pozytywne opinie, na scianach wyglada tez calkiem niezle. Tynkarze, denerwują sie, ze bardzo ciezko sie go obrabia, ale idzie im nawet dobrze. Bede paCZeć, czy nic nie leci. Jedynym tynkiem, ktory mial duzo negatywnych opinii byla wlasnie DN

Kalio ma masakre, wspolczuje mu. Jakis koszmar. [...] Jedynym tynkiem, ktory mial duzo negatywnych opinii byla wlasnie DN

Ja was cichcem podczytuję, a że sam na części ścian mam C-W Doliny Nidy, to mogę prosić o więcej szczegółów, co tam się wydarzyło?

J.

To ja tylko zaproszę na autopsje można zrobić wizytację.

Jarku czy Twoja CW DN też jest taka że ją palcem wytrzesz do gołej ściany ???

U mnie wykonawca dał dupka po całością a i producent nie chce się do ncego przyczyń już trzy razy obierano mi test przyczepności tynku ale po każdej wyzycie kierownika technologa z DL odmawiali współpracy.

Tak że idzie koleś na wokande tylko czasu szkoda.

Bashu byś się wziął za robotę i pozrywał te worki z okien :)

uuuupsss, to ja przepraszam, ale u mnie takich cudów nie ma. Większość chałupy mam wytynkowaną Elixem, jedynie kawałek jest z DN i szczerze mówiąc nie widzę różnicy. Pajęczynki mikropęknięć wychodzą, ja się SUROWĄ ścianę zmoczyło wodą, ale to były MIKROpęknięcia, w stanie suchym absolutnie nie do wypatrzenia.

Co do osypywania - tynk CW, przynajmniej ten mój (jeden i drugi) tak ma, że w stanie surowym się dość łatwo szlifuje, ale żeby aż palcem dziurę - nieeee. Znaczy owszem, cośtam by się osypywało, ale gdyby zrobić próbę przetarcia się palcem do gołego podłoża, to myślę, że palca by brakło jednak szybciej. I tu faktycznie, jakby to głupio nie brzmiało, przelecenie tej ściany gruntem (farbą gruntującą) bardzo wyraźnie wzmacniało powierzchnię tego tynku.

J.

Widzę, że kolega daje czadu...

Pozwolę sobie zaznaczyć, że także zwracałem uwagę a przykręcanie grzybów po ułożeniu wełny...

Nie będzie tak łatwo....

Powiem Ci że z wełną nie przystpieszysz... cholerna to robota... a ma swoja kolejność, przestawisz coś i trudno się poprawia...

Ile masz rozstaw między krokwiami?

Pozodzenia

Międzykrokwiowo: 15cm platinum lambda 32

podkrokwiowo 10 cm platinum lambda 32

Na wypełnienia większych luk kilka rolek 15 cm gold 35.

Tu masz moje profile wiszące na grzybach (wieszaki w takim kształcie - nawet nie wiem jak fachowo występują na fv :) ):

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127916-Prawie-konkursowy-ale-nasz-)-m02a-BasH-owy&p=4974659&viewfull=1#post4974659

Zastanawiałam sie nad URSA bo na alledrogo mozna kupic w fajnej cenie niska lambde, chyba sie skusze:)

A Ty myślisz, że niby skąd ja mam? :) W okolicznych składach taka lambda przy łącznej grubości 25 cm wychodziła ponad 6 zł drożej na m^2 (:o) ... szok... Styro grafitowe też kontaktowane przez net. Jestem rozdarty, bo muszę wyłożyć płytkami kotłownię, a nie chce mi się jak smok i jednocześnie w planach profile (co lubię :) ). Ale trzeba jechać na wszystkich frontach :) W czasie ściągania kleju trochę poprofilować itd. Jutro jeszcze muszę skoczyć po linkę do pociągnięcia uziemienia pieca - zapomniało mi się, a przy okazji prowadzenia okablowania przez kotłownię do sterownika pokojowego wrzucę w bruzdę uziemienie (bo GSW będzie blisko trasy przewodu). Przy okazji trzeba nabyć 'lepszejszą' tarczę do stołu do cięcia płytek i gumowe gatki. Kto ciął na takim stole, to wie po co :)