kalio 26.03.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Jaki to patent masz na te skosy - mozemy się zamienić Ty zrobisz mi poddasze a ja Ci wypłytkuje kotłownie lub to http://www.youtube.com/watch?v=C1ioX4DodhE&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.03.2012 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Jaki to patent masz na te skosy - mozemy się zamienić Ty zrobisz mi poddasze a ja Ci wypłytkuje kotłownie Za to twoje pokręcone poddasze to może podziękuję Lukarny, koszyczki itp... Żadnego cudaśnego patentu na skosy nie mam - podstawa to wyznaczenie poziomych linii laserem przy kolankowej i zejściu skosu z sufitem jako punkty odniesienia dla profilu ściennego i tyle. Rezygnuję z bawienia się z koszami - robię zabudowę bez nich (prosta płaszczyzna - blisko koszy mam ścianki działowe). Filmiki niezłe - w szczególności tempo kładzenia białych płytek Mam wyrzuty, że zaniżam normę Tyle, że kask fachurze potrzebny, bo boi się, że płytki odpadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 27.03.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Kratki nie zrobiłeś w kotłowni... zawsze sie przyda... a zlew po to żeby nie ciągnąć brudu do domu... kratka tez przyda się w garażu, jak zaparkujesz autem ze śniegiem to żeby ci spłyneło... jak możesz to zrób sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 27.03.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Bash nie mógł zrobić kratek bo by były pewnie poniżej kanalizy w drodze - wiec każde gówno sąsiada miało by szanse u basha w kotłowni wypłynać, a wtedy to tylko by zostało zrobić własna przepompownie, lub spa z borowiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 27.03.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ojj tam ojj tam...Wszystko się da zrobić...Wstarczy, że odpływ nie połączy z kanalizacją deszczową...A może sobie zrobić nie wielki zbiornik na syf... np. 1 m3... zakopać odpowiednio...Później sobie pompą wyciągnie jak uzbiera... a raczej tego dużo nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.03.2012 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Kalio ma rację - problemem były poziomy.Chcę wstawić kratkę w kotłowni tak "na sztukę" dla odbioru (podobno konieczna przy stałopalnym) z wylotem prosto w grunt pod kotłownią. Wywiercę otwornicą (fi 120) otwór na ponawiercaną rurę fi 110, na dno kamienie do oparcia rury i w jej kielich wstawię kratkę (taki gotowiec z wylotem w dół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 27.03.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Beczka 30-50 l odwrócona dnem i kratka. mam tak i w kotłowni i w garażu. Nie montujcie jednak małych kratek w garażach. W kotłowni ok, ale w garażu dajcie największą na jaką Was stać. Błoto zatyka w moment takie zwykłe kwadraciaki i babranina z mułem gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 27.03.2012 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 W garażu mam na wylewce wyprofilowany spadek w kierunku bramy - powtórzę go na płytkach, kratki robić nie będę, bo mała i tak nie spełni roli (słusznie piszesz), aczkolwiek bez przesady - z samochodu nie lecą tony piachu czy wody. Użytkuję dwa garaże bez kratek i nie ma tragedii (fakt, że często zostawiam samochody przed domem, a w wjeżdżając na noc zbijam zza kół np. czapy śniegu, jeśli jeszcze same nie odpadły) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 28.03.2012 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Profile jak ta lala... ładnie to idzie... na pełnych profilach... dopiero jak trzeba obrobić szczegół (okno, kosz, itp.) to cały dzień zleci na jeden...Zlew do kotłowni bardzo ładny... Powidz, jak wkładasz profile CD między UD... przykręcasz wszystkie grzyby czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 28.03.2012 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Zaczynam coraz bardziej sie bac poddasza, bo zrozumialam Twoj opis tak od momentu grzybow i śnurka, a po Swietach chce zaczac Musze sie dodoktoryzowac. Generalnie, nie ma co przesadzac z kratkami lekki spadek na wylewce i mop od czasu do czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.03.2012 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Zaczynam coraz bardziej sie bac poddasza, bo zrozumialam Twoj opis tak od momentu grzybow i śnurka, a po Swietach chce zaczac Musze sie dodoktoryzowac. Będzie dobrze Jak zawsze. Musi się udać Profile jak ta lala... ładnie to idzie... na pełnych profilach... dopiero jak trzeba obrobić szczegół (okno, kosz, itp.) to cały dzień zleci na jeden... ... i właśnie dlatego lecę póki co na pełnych aby móc pozbyć się wełny (zajmuje miejsce, za chwilę będzie gorąco od dachu). Okna zostawiam na koniec, aczkolwiek na nie co chwilę zerkam i przymierzam koncepcję, a dwóch koszy praktycznie nie liczę, bo obrobię je inaczej Prosto. Mam taką możliwość. Nawet lepiej wizualnie wyjdzie w sypialni. Drugi kosz w czeluściach sypialnianej garderoby, więc tym bardziej obrobię prosto Powidz, jak wkładasz profile CD między UD... przykręcasz wszystkie grzyby czy jakoś inaczej? Przykręcam wszystkie grzyby, wsuwam zdalnie CDeka w skośny UD (tak do 5 metrów nie ma kłopotu ), od strony gdzie jest więcej miejsca między grzybem a ścianą z drugim UD wsuwam CD (wyżej niż planowane dla niego grzyby) po skosie i zjeżdzam CD w UD na właściwe miejsce. Profile z budmatu w miarę się poddają i można na koniec wpiąć je w grzyby. Jeśli jest jednak za ciasno to ostatniego, ciasnego grzyba blisko UD kręcę na koniec. ...ps... kicham i prycham. Wełna jest straszna... Pyyyyli... i cała twarz mnie szczypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 28.03.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Wełna rzeczywiście jest straszna... na twarzy ma się wrażenie że się człowiek nie golił z tydzień albo i dłużej...Ja staram się jak najmniej wykonywać ruchów gwałtownych... żeby to cholertwo się nie pruszyło...Zobacz sobie przy lampie ile tego lata po robocie... albo połóż kawałek foli na podłogę a później zobaczysz ile opadnie... Pocieszę się, układałem zdobyczną wełnę twardą... to jak się "złamie" to ma takie twarde włukna, że dopiero gryzie... A grzyby masz dwoma śrubami przykręcone jak zakładasz CD... czy wyginasz prfil jakby od grzybów żeby na nie nałożyć...Bo ja montuję UD po obwodzie, później grzyby ale nie wszystkie, jak już powieszę profi CD to dokręcam resztę...A na koniec sprawdzam całą płaszczycnę rozciągając sznurek od pierwszego do ostatniego prfila i ostatecznie ustawiam CD i wtedy przykręcam grzyby na stałe... A folię paroizolacyjną dajesz wszedzie?Bo ja tak... Edytowane 28 Marca 2012 przez Inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.03.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 A grzyby masz dwoma śrubami przykręcone jak zakładasz CD... czy wyginasz prfil jakby od grzybów żeby na nie nałożyć.... Dokładnie - lekko naciągam profil na grzyba. A folię paroizolacyjną dajesz wszedzie? Tak, wszędzie - leży w garażu od października. To raczej "paroopóźniacz" - zwykła, cieńka żółta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.03.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ja też tak chce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 28.03.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ja też tak chce ) ... to rób płyty na stelażu na te sypiące się tynki - będzie szybciej niż zdzieranie i kładzenie nowych tynków Jak tam Twoja sprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 28.03.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 ... to rób płyty na stelażu na te sypiące się tynki - będzie szybciej niż zdzieranie i kładzenie nowych tynków Jak tam Twoja sprawa? hehe i dom jakiś taki miejszy się zrobi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 29.03.2012 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 witam obrobienie jednego pierwszego okna to 2-3 godz. drugiego 1-2 trzeciego i czwartego 2godz. Dobrze idzie, dobrze. Zobaczyłem jak zrobiłeś profile przy krokwiach narożnych i tak mnie to męczyło że rozpieprzyłem to co miałem i zrobiłem z dwóch udeków złączonych. Teraz miód malina:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 29.03.2012 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 witam obrobienie jednego pierwszego okna to 2-3 godz. drugiego 1-2 trzeciego i czwartego 2godz. No zobaczymy - okna na sam koniec, jak się odizoluję wełną od ciepła, które nadejdzie. Dobrze idzie, dobrze. Zobaczyłem jak zrobiłeś profile przy krokwiach narożnych i tak mnie to męczyło że rozpieprzyłem to co miałem i zrobiłem z dwóch udeków złączonych. Teraz miód malina:) Pozdrawiam Aaaaa to chyba do kalio, bo ja narożnych nie planuję pomimo dwóch koszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 29.03.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 fajny dziennik - prawie tak fajny jak mój gralutule wielu prac tymi oto rencami .... tak trzymac powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.03.2012 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 fajny dziennik - prawie tak fajny jak mój Byłem, byłem - robi wrażenie. gralutule wielu prac tymi oto rencami .... ... no i stąd inne tempo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts