MusiSieUdac 30.03.2012 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 ... no i stąd inne tempo Taa, jasne straszne to tempo Nie przesadzasz z lekka?? Jak tam cieżarowka? ( że się tak zapytam nie po budowlanemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.03.2012 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ciężarówka świeżo po przeglądzie, wszystko ok, załadowana w 2/3 Na koniec kwietnia będzie wizualizowana w 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madric 30.03.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 no ja robiłem sufit na poddaszu na łatach ustawianych na sztorc i powiem że na 1-1,5m uginały się. Wzmacniałem je tzn. łapałem pionowymi do jętek oddalonych gdzieś tam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 30.03.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kanały wentylacyjne masz w koszach ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.03.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Kanały wentylacyjne masz w koszach ??? Mam prześwity w deskowaniu pomiędzy przestrzenią bez wlotu w koszu a tym z wlotem - nie będzie jakiegoś przeciągu, ale ruch powietrza powinien być - okna będę wentylował bocznymi obróbkami (słabo, bo słabo). no ja robiłem sufit na poddaszu na łatach ustawianych na sztorc i powiem że na 1-1,5m uginały się. Wzmacniałem je tzn. łapałem pionowymi do jętek oddalonych gdzieś tam:). Zauważyłem też dziś wiotkość - zrobiłem z pionowo ustawionych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 30.03.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 ..... a juz myslałam, ze machnąłes i kotlownie i skosy az oczy zaczelam przecierac ze zdumienia:) Dobry tesc, to dobra instytucja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 30.03.2012 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 ..... a juz myslałam, ze machnąłes i kotlownie i skosy az oczy zaczelam przecierac ze zdumienia:) Dobry tesc, to dobra instytucja ... w szczególności, że z tematem płytek to tak się za bardzo nie lubię - teść jest cierpliwy i dokładny - robota jak znalazł. Ja się cieszę, że front robót idzie w dwóch miejscach - jutro mam nadzieję machnąć w stelażach i wełnie sypialnię A teść zadeklarował chęć dalszego klejenia, więc jest GOOD. Trzeba spakować do kombiaka browarek i grilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 31.03.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A ty czasem na urlopie nie siedzisz? bo coś mi za szybko to u ciebie idzie... mo chyba że to tylko złudzenie... ale rzeczywiście tempo jest ok... a płyty będziesz zlecał czy sam wykończysz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 31.03.2012 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 A ty czasem na urlopie nie siedzisz? bo coś mi za szybko to u ciebie idzie... mo chyba że to tylko złudzenie... ale rzeczywiście tempo jest ok... a płyty będziesz zlecał czy sam wykończysz?? No co ty x2. Jaki urlop? Ehhh... Po środowo-czwartkowych wichurach i przepięciach poniszczyło mi trochę sprzętu na wieżach, a więc jeszcze ten temat trzeba załatwiać. A na budowie idzie jak idzie - jak to kalio napisał proste płaszczyzny idą szybko, a czas schodzi na drobiazgach - np. wykończenie zakończenia wyciągniętego skosu: http://img854.imageshack.us/img854/7230/imagee001.jpg http://img824.imageshack.us/img824/9886/bashkoszowa.jpg Płytowanie zlecać?? No cooo ty - to już sama przyjemność domykać pomieszczenie - na to sheetrock albo coś podobnego. Z fachowców będzie tylko gość do podpięcia pieca (i klepnięcia papierów CO) oraz kumpel-fliziarz do łazienek, korytarza i kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 01.04.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Przyznam rację, że powierzchnia idzie jak burza...Co do płytawania, to widzieć jak kawełek po kawałku powstaje pomieszczenie, jak każda płyta którą przykrecisz to twój sufit, skos - bezcenne... A co powiesz o MP75 tez można to jechcać... bo zastanawiam się nad megaronem... tego sheetrock to nigdzie nie widziałem u mnie tylko smig jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.04.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 A co powiesz o MP75 tez można to jechcać... bo zastanawiam się nad megaronem... tego sheetrock to nigdzie nie widziałem u mnie tylko smig jest... Ale co MP75? To nie jest rozrabialny normalny tynk gipsowy? U mnie z sheetrockiem też jest problem, znalazłem jakiś wynalazek atlasa - wezmę na próbę wiadro do testowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.04.2012 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 MP75 knaufa to raczej gips tynkarski a nie szpachla, coś jak goldband, ale jak po lekkim związaniu zwilżysz gąbką i przeciągniesz krawędzią blichty/pióra to wyjdzie prawie gładź. To raczej do grubych zadań zaprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.04.2012 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 MP75 knaufa to raczej gips tynkarski a nie szpachla, coś jak goldband, ale jak po lekkim związaniu zwilżysz gąbką i przeciągniesz krawędzią blichty/pióra to wyjdzie prawie gładź. To raczej do grubych zadań zaprawa. No właśnie ja tak go używam (MP75) - mam kilka worków po tynkowaniu i używam jako zapchajdziurę do bruzd. Ale w bruździe i tak nie wygąbkuję za ładnie, więc finish na to i tak musi pójść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.04.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Na etapie tynków kładzionych na gazobeton czy ytong np w łazienkach, warto nie wpuszczać tam tynkarzy tylko samemu liznąć bloczki tą zaprawą. Oczywiście pod warunkiem, że są równe i równo wymurowane. Idzie gładko a powierzchnia pod ceramikę jest elegancka. Jednak zawsze to trochę trwa i nie każdemu długa paca ładnie w rękach leży : ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inż. 01.04.2012 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 CZyli mówicie że mogę MP75 użyć do wtopienia papieru/siatki/itp. a później pojechać finiszem np. śmig to bedzie luz? czy polecacie moze megaron finisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.04.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 To jest zaprawa tynkarska i ma grubsze ziarno. Wg mnie nie nadaje się do papieru i raczej nie do siatki.Do zbrojenia to brałbym zaprawy typu uniflot knaufa, vario regipsa lub inne, chociaż te są niby już z włóknem i bez taśmy można kłaść wg instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.04.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 To jest zaprawa tynkarska.. nie nadaje się do papieru i raczej nie do siatki.Do zbrojenia to brałbym zaprawy typu uniflot knaufa, vario regipsa lub inne, ... MPek - nie widzę go jako zatapianie zbrojenia, tym bardziej na KG - odpada przez ziarno i wytrzymałość. Na bruzdę jako wypełnienie ok, na ścianę grubowarstwowo - ok, ale nawet jak zaciągałem styro siatką na murłacie, to zaciągałem klejem z siatką, a nie MP75 - nie ta klasa wytrzymałości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 01.04.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Jaki kocioł wybrałeś ???Duo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 01.04.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Jaki kocioł wybrałeś ???Duo ??? AKM2 (dualny). Stoi w garażu od 2 miesięcy i czeka na płytki w kotłowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 03.04.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 AKM2 (dualny). Stoi w garażu od 2 miesięcy i czeka na płytki w kotłowni A co płytkami będziesz palił ) czy kociołek zamiasr ecoteca w astorii wymieniasz, wiesz taki byłby mega ekonomiczny opel parowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts