Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Prawie konkursowy, ale nasz :) m02a BasH'owy

BasH

Recommended Posts

Witam,

Co do szpaków to ja chyba się już rozprowiłem z jedynem w mojej okolicy...

Poprostu zaskoczyłem go i wstawiłem okna do chałupy... później znalazłem go pod jednym z nich... widocznie miał takie trasy przelotu na przestrzał przez chałupę... 0:1 dla mnie...

Widzieliście może tą izolację IZOBOOSTER? ktoś to już ma u siebie?? bo wydaje się ciekawym rozwiązaniem...

Swego czasu widziałem już materiał grubości membrany dachowej i chronił dłoń ludzką przez suchym lodek...

Ciekawe kiedy NASA póści to na rynek:)

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Żyję, żyję :) Wełna stop - jadę (a właściwie skończyłem) wodę i kanalizę na piętrze, podłączyłem kalafiory, robię zabudowy w łazienkach - wyprzedziliście mnie z płytowaniem :) Nie cierpię wełny, jestem odcięty warstwą od słońca więc póki co robię inne, ważniejsze sprawy - chcę w końcu uruchomić CO i wygrzewać podłogówki przed płytkami. W tygodniu wrzucę jakąś fotkę, bo dopytują na PW czy żyję :) pozdro - zazdroszczę płyt na miejscu.

No to dobrze ze sie odezwales, bo juz sie matwiłam i wcale sie nie dziwie, ze nienawidzisz welny, bo kto normalny lubiałby welnowac poddasze.

Plyt troszke zabraklo, wiec kawalek strychu jeszcze nam zostal no i my mamy sporo mniejsze poddasze i pracowalismy we dwie, w porywach do trzech osob, a to juz jest roznica. Nie potrafie sobie wyobrazic jak jedna osoba daje rade z plyta, do tego minimum dwie osoby sa potrzebne.

pracowalismy we dwie, w porywach do trzech osob, a to juz jest roznica. Nie potrafie sobie wyobrazic jak jedna osoba daje rade z plyta, do tego minimum dwie osoby sa potrzebne.

No to jest różnica - do płytowania biorę teścia - w pojedynkę to jest masakra, na pionową ścianę to się jeszcze da, ale na skos to można kręgosłup połamać bez przyrządów :) Nie będę kombinował z podnośnikami - teść + podpórki wystarczą. Teść jest chętny to damy radę. Ale póki co ma swoje roboty, a ja muszę kończyć rury i zabudowy pod płytki, a tu teść nie pomoże :) pozdr

Edytowane przez BasH
literówka - skok->skos

Wy to piwo to chyba nawet w kosmosie wypatrzycie :-P

Oj pewnie tak :) Przynajmniej ja, Net, Jarek, Inż. i jeszcze paru pewnie by się dołączyło :D

Generalnie czytam ostatni wpis w dzienniku i pojechales po bandzie.Czy Ty sie w ogóle kładziesz spać?

Kawał roboty. Szacun PS.Plytki wybrane?

Ha - właśnie wróciłem z budowy (+-21:30) - jechałem jeszcze zmyć podłogę w kotłowni z kropek po malowaniu sufitów - nie zdążyłem wcześniej, więc była wieczorna wycieczka. Płytki wybrane i pod ich wymiary (dekor+płytki+minifuga) robię zabudowy. Zebrano z opoczna.

https://www.google.pl/search?q=zebrano+opoczno&hl=pl&rlz=1C1ASUT_enPL417PL417&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SH2pT7H9LIrZ4QTQnrTQCQ&ved=0CJQBELAE&biw=1366&bih=643

Przed wylewkami zamontowałem go uwzględniając grubości warstw + 2 cm względem znaków producenta naklejonymi na stelażu (1m nad wykończoną podłogą). Po wylewkach tak było, ale po zawieszeniu muszli zostało wg. mnie zbyt mało miejsca na nią (moc się nie zmieści) i źle mi się siedziało. Znaczek producenta oznaczający 1m jest teraz na 1,05 i jest ok.

Pytam bo ostatnio na dyskusyjnej grupie budowlanej przy okazji pytania właśnie o wysokość mocowania muszli, były opinie fachowców od gastryki i konkluzja była następująca: czym niższa pozycja kucna przy czynnościach fizjologicznych tym lepiej. Przy okazji ktoś podał info o wzroście kamicy nerkowej u ludzi z prozaicznego powodu. Podobno podróżujemy zbyt komfortowo w swoich samochodzikach i człeka tak nie wytrzęsie jak kiedyś. To tak przy okazji tematyki kibelkowej. Pamiętaj jeszcze o grubości deski sedesowej. Ta potrafi być czasami dosyć wysoka.

czym niższa pozycja kucna przy czynnościach fizjologicznych tym lepiej. Przy okazji ktoś podał info o wzroście kamicy nerkowej u ludzi z prozaicznego powodu. ...To tak przy okazji tematyki kibelkowej. Pamiętaj jeszcze o grubości deski sedesowej. Ta potrafi być czasami dosyć wysoka.

Testowałem z założoną deską + porównanie w dwóch kibelkach aktualnie użytkowanych w domu. Wg znaków naniesionych na stelaż deska byłaby 5 cm niżej niż mam obecnie w domu. Niewygodnie i do sprzątania i do ... No wiesz :) Kontemplowania :)

A co do kamicy nerkowej - chyba nie grozi z racji regularnego płukania przygrilowego i nie tylko :D pozdr

Widzę, że komenty żyją własnym życiem :) Fajnie. Ciężko u mnie ostatnio z wolnym czasem i w tym tygodniu pracowałem na budowie z 4 godziny, więc postępy nie są znaczące i dlatego tylko edity.

Ale skończyłem dziś w kotłowni wodę w stali i zacząłem robić ostatnie kawałki w plastiku - jutro powinienem skończyć plastki, zostanie na przyszły tydzień trochę miedzi do zrobienia na piętrze, zejście z rozdzielacza piętrowego na miedzi do kotłowni, a wtedy dołączenie dolnego rozdzielacza CO i zasobnika, a więc niewiele do odpalenia CO.

Wiem, że ciężko w to uwierzyć ale już tęsknię do KG i wełny :)