Inż. 22.04.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam, Co do szpaków to ja chyba się już rozprowiłem z jedynem w mojej okolicy...Poprostu zaskoczyłem go i wstawiłem okna do chałupy... później znalazłem go pod jednym z nich... widocznie miał takie trasy przelotu na przestrzał przez chałupę... 0:1 dla mnie... Widzieliście może tą izolację IZOBOOSTER? ktoś to już ma u siebie?? bo wydaje się ciekawym rozwiązaniem...Swego czasu widziałem już materiał grubości membrany dachowej i chronił dłoń ludzką przez suchym lodek...Ciekawe kiedy NASA póści to na rynek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 06.05.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Zyjesz? Ostatni update 20 kwietnia, zawełnowałes sie na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 06.05.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Żyję, żyję Wełna stop - jadę (a właściwie skończyłem) wodę i kanalizę na piętrze, podłączyłem kalafiory, robię zabudowy w łazienkach - wyprzedziliście mnie z płytowaniem Nie cierpię wełny, jestem odcięty warstwą od słońca więc póki co robię inne, ważniejsze sprawy - chcę w końcu uruchomić CO i wygrzewać podłogówki przed płytkami. W tygodniu wrzucę jakąś fotkę, bo dopytują na PW czy żyję pozdro - zazdroszczę płyt na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 07.05.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 No to dobrze ze sie odezwales, bo juz sie matwiłam i wcale sie nie dziwie, ze nienawidzisz welny, bo kto normalny lubiałby welnowac poddasze.Plyt troszke zabraklo, wiec kawalek strychu jeszcze nam zostal no i my mamy sporo mniejsze poddasze i pracowalismy we dwie, w porywach do trzech osob, a to juz jest roznica. Nie potrafie sobie wyobrazic jak jedna osoba daje rade z plyta, do tego minimum dwie osoby sa potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 07.05.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) pracowalismy we dwie, w porywach do trzech osob, a to juz jest roznica. Nie potrafie sobie wyobrazic jak jedna osoba daje rade z plyta, do tego minimum dwie osoby sa potrzebne. No to jest różnica - do płytowania biorę teścia - w pojedynkę to jest masakra, na pionową ścianę to się jeszcze da, ale na skos to można kręgosłup połamać bez przyrządów Nie będę kombinował z podnośnikami - teść + podpórki wystarczą. Teść jest chętny to damy radę. Ale póki co ma swoje roboty, a ja muszę kończyć rury i zabudowy pod płytki, a tu teść nie pomoże pozdr Edytowane 8 Maja 2012 przez BasH literówka - skok->skos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 08.05.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 http://img542.imageshack.us/img542/8526/imagee006.jpg stary... ludzie takich łazienek nie mają!! kotłownia jak ta lala! i tyskie widzę jakiś odstojnik? pozdro NETbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 stary... ludzie takich łazienek nie mają!! Oj tam oj tam - nie przypomnę, kto ma takie kfiotki w kotłowni: . http://img217.imageshack.us/img217/9808/20110806381.jpg i tyskie widzę jakiś odstojnik? Do rur - unipak, do BasHa - czteropak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Wy to piwo to chyba nawet w kosmosie wypatrzycie Generalnie czytam ostatni wpis w dzienniku i pojechales po bandzie.Czy Ty sie w ogóle kładziesz spać? Kawał roboty. Szacun PS.Plytki wybrane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Wy to piwo to chyba nawet w kosmosie wypatrzycie Oj pewnie tak Przynajmniej ja, Net, Jarek, Inż. i jeszcze paru pewnie by się dołączyło Generalnie czytam ostatni wpis w dzienniku i pojechales po bandzie.Czy Ty sie w ogóle kładziesz spać? Kawał roboty. Szacun PS.Plytki wybrane? Ha - właśnie wróciłem z budowy (+-21:30) - jechałem jeszcze zmyć podłogę w kotłowni z kropek po malowaniu sufitów - nie zdążyłem wcześniej, więc była wieczorna wycieczka. Płytki wybrane i pod ich wymiary (dekor+płytki+minifuga) robię zabudowy. Zebrano z opoczna. https://www.google.pl/search?q=zebrano+opoczno&hl=pl&rlz=1C1ASUT_enPL417PL417&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=SH2pT7H9LIrZ4QTQnrTQCQ&ved=0CJQBELAE&biw=1366&bih=643 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Fajne, fajne Ja zaraz dostane szalu, trzeba podejmowac decyzje plytki, srytki a my mamy siano w glowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 08.05.2012 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Przed ruszeniem w łazienkę najlepiej mieć wybrane WSZYSTKO. Łącznie z wymiarem wentylatorka Ja mam praktycznie całe wyposażenie łazienek już na budowie lub wybrane - wówczas można robić zabudowy. ps. Ja chcę jeszcze raz długi weeeeeekend!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.05.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Napisz czemu przerabiałeś stelaż pod kibelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 09.05.2012 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Przed wylewkami zamontowałem go uwzględniając grubości warstw + 2 cm względem znaków producenta naklejonymi na stelażu (1m nad wykończoną podłogą). Po wylewkach tak było, ale po zawieszeniu muszli zostało wg. mnie zbyt mało miejsca na nią (moc się nie zmieści) i źle mi się siedziało. Znaczek producenta oznaczający 1m jest teraz na 1,05 i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 09.05.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Pytam bo ostatnio na dyskusyjnej grupie budowlanej przy okazji pytania właśnie o wysokość mocowania muszli, były opinie fachowców od gastryki i konkluzja była następująca: czym niższa pozycja kucna przy czynnościach fizjologicznych tym lepiej. Przy okazji ktoś podał info o wzroście kamicy nerkowej u ludzi z prozaicznego powodu. Podobno podróżujemy zbyt komfortowo w swoich samochodzikach i człeka tak nie wytrzęsie jak kiedyś. To tak przy okazji tematyki kibelkowej. Pamiętaj jeszcze o grubości deski sedesowej. Ta potrafi być czasami dosyć wysoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 09.05.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 czym niższa pozycja kucna przy czynnościach fizjologicznych tym lepiej. Przy okazji ktoś podał info o wzroście kamicy nerkowej u ludzi z prozaicznego powodu. ...To tak przy okazji tematyki kibelkowej. Pamiętaj jeszcze o grubości deski sedesowej. Ta potrafi być czasami dosyć wysoka. Testowałem z założoną deską + porównanie w dwóch kibelkach aktualnie użytkowanych w domu. Wg znaków naniesionych na stelaż deska byłaby 5 cm niżej niż mam obecnie w domu. Niewygodnie i do sprzątania i do ... No wiesz Kontemplowania A co do kamicy nerkowej - chyba nie grozi z racji regularnego płukania przygrilowego i nie tylko pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.05.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Ale wełnę to byś chociaż na pięterko powrzucał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.05.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Jak robisz edit'y to nie widze nowego posta i nie wiem co sie o grillożercy dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 A może mięsny zamnkneli i nie pracuje bez grilla ;D nie ma paliwa nie ma pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 17.05.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 On tam pod lasem, to gotów i cos upolowac jak głodny Bałabym sie takiemu głodnemu Bashowi narazić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 17.05.2012 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 Widzę, że komenty żyją własnym życiem Fajnie. Ciężko u mnie ostatnio z wolnym czasem i w tym tygodniu pracowałem na budowie z 4 godziny, więc postępy nie są znaczące i dlatego tylko edity. Ale skończyłem dziś w kotłowni wodę w stali i zacząłem robić ostatnie kawałki w plastiku - jutro powinienem skończyć plastki, zostanie na przyszły tydzień trochę miedzi do zrobienia na piętrze, zejście z rozdzielacza piętrowego na miedzi do kotłowni, a wtedy dołączenie dolnego rozdzielacza CO i zasobnika, a więc niewiele do odpalenia CO. Wiem, że ciężko w to uwierzyć ale już tęsknię do KG i wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts