Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Popularna płytka tzw przemysłowa 33,3 na 33,3 daje radę. Jeśli nie robicie spadków to i obaw o fuszerkę nie ma zbyt wielkich. Przy spadkach klej do gresu i długi grzebień jest wskazany.
  • Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bierz Sopro, Ceresit lub Mapei do gresu. Zagruntuj podłoże, przeleć całość jak szpachlą, i długim grzebieniem minimum 8, a najlepiej 10mm, ładnie pokryj podłogę. Jest inaczej gdy spadki robisz. Wtedy dodatkowo też płytkę dość grubo pokryj klejem. Dobry klej i odpowiednia jego grubość uratuje nawet ewentualne pustki. A nacisk półtarotonowego auta podziel na cztery i wyjdzie Ci jakiś pikuś podparty gumą ; ). Bardziej się martw mostkami na styku płytek z zewnętrzną częścią fundamentu.
Moi obecni sąsiedzi tak na chłopaka polowali(jak to na wsi), że dopiero za szóstym razem się udało. No ale becikowego wtedy nie było, chociaż KRUS płaci podobno nieźle za pępkowe ; ). Nie daj się tylko zdominować w domu, chociaż takim dziewuchom trudno się oprzeć : ).
No tak, zawsze można częściej w delegacje zacząć jeździć ;)

J.

Hahaha... No tak :)

... no to masz z dedykacją :) Piana, co prawda nie w szachcie blokująca drzwi a leżąca, bezbronna po explozji puszki :)

http://img69.imageshack.us/img69/6438/piana.jpg

Ja niskoprężnej nie lubię :) A powyżej to chłopakom od parapetów zewnętrznych strzeliła pucha upuszczona na coś ostrego... Zdjęcie z pianą dla Jarka, bo miał przygody za młodu :>

Hehe :)

Mało coś jednak tej piany, to chyba nie była pełna butla?

Druga rzecz, że moja, pistoletowa (niskoprężna, a jakże) po bliskich spotkaniach z "czymś ostrym" nie wysrała pianki w taką zgrabną kupkę, a wystrzeliła ją na całą najbliższą okolicę, z niżej podpisanym włącznie. Wydrapywanie zaschniętej pianki PU z włosów - bezcenne! :)

J.

Pisząc o niskoprężnej oczywiście żartowałem. Gazu jest w niej tyle samo co w zwykłej. Dostałem info od Soudala, że mają nowość, pianę która bardzo szybko wiąże i to nawet wysokich temperaturach, co było do tej pory czasem kłopotliwe. Do szybkich zastosowań jak znalazł. Tylko z włosami Jarku gorzej : )

A co myślisz, że ja ją z włosów wyczesywałem na świeżo???? To bym sobie chyba w rezultacie kopułkę zafundował taką, że reklamy bym mógł kleić :lol2:

Poczekałem aż zwiąże i wykruszyłem, wydrapałem :)

J.

A co myślisz, że ja ją z włosów wyczesywałem na świeżo???? To bym sobie chyba w rezultacie kopułkę zafundował taką, że reklamy bym mógł kleić :lol2:

Poczekałem aż zwiąże i wykruszyłem, wydrapałem :)

J.

... niektóre gatunki pian nieźle się palą, więc można było pójść ogniem i od razu na łyso :D