Tomasz Antkowiak 01.05.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 bash, nie chce mi sie szukac: jak robiles instalacje wody? tzn rurki klejone, zgrzewane jakies inne ? zbieram dane aby wyciagnac wnioski ( i w efekcie i tak kupic co bedzie najtansze;) no chyba ze sie przekonam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 02.05.2013 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 (edytowane) Hej. Woda pitna: zgrzewane, 25 głównie, 20 na podejścia, fragment w stali przy zasobniku w kotłowni i w okolicach osprzętu na wejściu wody (filtry itp.) CO: wszystko rozdzielaczowo PEX-AL-PEX wavin, podejścia do rozdzielaczy 28 chyba Klejonych plastików nie polecam - doświadczenia znajomych edit: O tu masz zgrzewanie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127916-Prawie-konkursowy-ale-nasz-)-m02a-BasH-owy&p=4847601&viewfull=1#post4847601 Edytowane 2 Maja 2013 przez BasH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadek 13.05.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam. Może będę monotematyczny, ale chciałbym byś z praktyki kilku lat napisał jak ujarzmiłeś AKM2. Mam ten piec zainstalowany w tym roku. Czytałem Twoje wypowiedzi na forum, są konkretne. Ja się oswajam z piecem, poprzedni wytrzymał 13 lat. Wiem że serwis jest, ale Ty praktyk dużo możesz mieć własnych spostrzeżeń. A nie chcę by do małej pierdółki przyjeżdżał defrowóz. Teraz ciepło, czy masz włączoną pracę letnią? Jak poradziłeś sobie z przegrzewaniem podajnika. U mnie zainstalowany jest pokojowy regulator temperatury. Dom dobrze ocieplony i przerwa podawania ( utrzymywała się w domu tem. 23,5*C.) trwała kilka godzin i oczywiście przegrzanie podajnika. Co poradził byś w ustawieniach. Pozdrawiam Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 13.05.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Szczerze? Dziś brałbym chyba retordę - tłokowy AKM II nie da się (nie potrafię, nie wiem, spasowałem) ustawić na bardzo niski odbiór ciepła przy "normalnym" (>20 MJ) groszku. Pewnym rozwiązaniem mogłoby być zasypanie niskokalorycznym miałem, ale nie chcę tego - po pierwsze brud, po drugie niebezpieczeństwo "strzałów" przy długiej pracy w podtrzymaniu. AKM II jest trochę nieszczelny fabrycznie na dolnych drzwiach (niegroźne), na dolocie przez wentylator (średniogroźne) i przy prawie pustym zasobniku przez szufladę (groźne - wiem że instrukcja każe mieć ponad 1/4 zasobnika - zabezpieczają się przed ciągnięciem powietrza przez szufladę).Ja od kwietnia mam wyłączony podajnik, wrzucę raz dziennie kilka drewien pobudowlanych po szalunkach i mam wodę na cały dzień. A jak jest zimno - klikam na pompę podłogową, ładuję podłogi z 2-3 godziny i oddają ciepło przez cały wieczór i noc.Palę dopiero pierwszy sezon (od września) na AKM. Wcześniej (w innym domu) na górniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadek 15.05.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam. Dopiero teraz czytam Twój komentarz, dziękuję za wyjaśnienie. Myślę spróbować właśnie miałem, ale potrwa to tydzień może więcej. Mam zdjęty podajnik, zakładam płytki. Jak znajdę czas i będę miał jakąś sensowną konkluzję napiszę. Chyba, że jakieś pytanko. Dzięki za info. Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 13.10.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2013 Hey Jade jutro do słupska jedziesz Inża odwiedzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 14.10.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2013 Nie da rady - zarobiony na maxa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 16.10.2013 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Ee nie liczy się już po powrocie Nieźle z kostką zaszalałeś Pozdrawiam rodzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.10.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 No wyszło z 220 metrów. Myślałem o klinkierze, no ale jednak cena odstrasza :/ Najwyżej za 15 lat zdejmę kostkę na przemiał i na gotową podbudowę wyłożę klinkier. Grubą podbudowę na skończyłem przy kotłowni (tam, gdzie maksymalnie cofam z opałem - worki z groszkiem), aby w miarę bezproblemowo móc rozebrać kostkę na podłączenie ewentualnego gazu lub pompy ciepła. To tak na wypadek jak unia zabierze wungiel. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalio 17.10.2013 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Unia zabierze a w DE wchodzą na nowe elektronie węglowe - już nawet z polskimi kopalniami kontrakty po podpisywali po 99 za tone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 19.10.2013 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2013 węglowe - już nawet z polskimi kopalniami kontrakty po podpisywali po 99 za tone No chyba sobie ze mnie żarty robisz - płaciłem 600 za tonę w worku i uważałem za okazję... Jezzzu. Broń mnie przed idiotami rządzącymi, bo z wrogami sobie poradzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.10.2013 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2013 Bash jest pięknie! Naprawdę kawał dobrej roboty wykonaliście w tym roku. Gratulacje!!! Ps. Kozy śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 22.10.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Dziękujemy Nelcia! Trzymamy kciuki za Wasze działania. Uściski od naszej piątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 16.11.2013 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Kawał dobrej roboty ,szybkie pytanko jaka wysokość ma scianka kolankowa bo cały czas zastanawiam się czy u mnie podnosić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 16.11.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 +- 70 cm na gotowo - nie podnosiłem wyżej, ponieważ dom straciłby proporcje - w oryginale jej nie ma - w rysowanym projekcie kazałem wrysować - po dołożeniu ścianki kolankowej wydłużyłem trochę krokwie i minimalnie zwiększony był kąt dachu, aby okap zszedł niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.12.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Na te Święta i nadchodzący Nowy Rok życzę Wam błogosławieństwa Bożego, zdrowia, pokoju w sercu, radości, cudowności.... Bądźcie szczęśliwi! http://www.cosgan.de/images/smilie/xmas/a074.gif Nelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 11.01.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Tak tylko zajrzałam pozdrowienia zostawic, prosze mi Zośkę wycałować od ciotki i resztę starszych kóz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.02.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Wskocz do Lidla. Za niewielkie pieniądze, chyba kilkanaście złotych, kupisz może jeszcze niezły komplet wierteł/rozwiertaków do płyty meblowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasH 23.02.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Nooo właśnie - tak mi się kojarzyło z lidlem - a w międzyczasie dokopałem się fachowej nazwy takiego wiertełka - SEDNIK (google tag: rozwiertak osadzanie zawiasów puszkowych płycie meblowej sednik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 23.02.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2014 Dokładnie takie. 14 z groszami. Mam komplecik, możesz podjechać to pożyczę, hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts