bogdan812 29.01.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam Diody stają się coraz bardziej powszechne nie tylko w elektronice i sprzęcie AGD i RTV. od kilku lat możemy zaobserwować wykorzystwanie DIÓD do oświetlenia czy podświetlenia w naszych domach nie tylko ze względu na ekonomiczną stronę , ale i fantazyjne pomysły. Diody za kilka lat staną się "standardowym " źródłem światła w domach.Podziel się swoimi pomysłami, wrażeniami, rozwiązaniami z zastosowaniem DIODY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia i Zbyszek 30.01.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Też jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy hajkowski 30.01.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 w takim bogatym kraju jak uk zarowki diodowe o mocy 1W kosztuja minimum 5 funtow ,kolejki jeszcze sie nie ustawiaja,a zarowki tradycyjne trzymaja sie dobrze. tansze sa zarowki energooszczedne/w promocji sa 3 za 1 funta/.sa tez zarowki energooszczedne w ksztalcie sufitowych halogenow o mocy7/11 W ,najtaniej widzialem po niecale 6 funtow/w Polsce po ok 32PLN/tak wiec jeszcze troche poczekamy ,chyba ze ukaze sie jakas dyrektywa unijna o zakazie sprzedazy zarowek tradycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 30.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 http://republika.pl/blog_uw_3055088/6782660/tr/gwiazdki.jpgMusiałem sufit podwiesić więc strzeliłem gwiazdki.Świecą ciągle a gasną jak zapalam światło na schodach.Wiem że wiocha,ale chciałem mieć nocne oświetlenie.Jak który LED padnie (a już 1 padł) to się nie będzie rzucało w oczy (w przeciwieństwie do ułożenia w regularnym kształcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 30.01.2009 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 U mnie dopiero w fazie pomysłu. Chcę wrzucić do czujek ruchu LED-y do oświetlenia awaryjnego. Ma zapewnić półmrok aby nie zabijać się o sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 31.01.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 U mnie dopiero w fazie pomysłu. Chcę wrzucić do czujek ruchu LED-y do oświetlenia awaryjnego. Ma zapewnić półmrok aby nie zabijać się o sprzęty. nie musisz nic wrzucac...sa juz gotowe rozwiazania satela aqua luna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogdan812 02.02.2009 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 a co ze schodami jakie diody i ile na stopień lub podstopień , w jaki sposób to wykonać ? Jaki będzie pobór mocy przy 15 stopniach oświetlonych diodami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 03.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 I jeszcze tu : http://forum.muratordom.pl/diodki-w-plytkach,t150481.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 03.02.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 http://republika.pl/blog_uw_3055088/6782660/tr/gwiazdki.jpg Musiałem sufit podwiesić więc strzeliłem gwiazdki.Świecą ciągle a gasną jak zapalam światło na schodach.Wiem że wiocha,ale chciałem mieć nocne oświetlenie.Jak który LED padnie (a już 1 padł) to się nie będzie rzucało w oczy (w przeciwieństwie do ułożenia w regularnym kształcie) To właśnie ciekawe z tymi ledami. Ja też zamontowałem na schodach ledy jak z tego linku http://www.luxmarket.pl/asortyment/apollo/oprawa-schodowa-led5-led6-led7-i-led8/1156 i jedna się nie pali, choć nie zawsze. Niby taka trwałość jest reklamowana, ale jak zwykle liczy się najsłabsze ogniwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts