pierwek 30.01.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Zainspirował mnie podobny temat o malowaniu. Ale w odróżnieniu od tamtego chodziłoby mi o pomalowanie na kolor z taką fakturkę jakby grubszych maziajów z farby. Domyślam się że to jakiś specjalny typ wałka. Widziałem coś takiego w nowo wykończonym domu na klatce schodowej. Troszkę to podobne do tynku strukturalnego robionego ręcznie szpachelką ale ewidentnie jest to delikatniejsze i wykonane samą farbą... tylko jak się to robi? albo jaki wałek zastosować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.01.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 hm ... ja nie wiem czy z samej farby takie coś Ci wyjdzie w jakimś markecie budowlanym widziałam ostatnio takie cudo co się nazywa "farba strukturalna" ... jest to gęsta farba z drobinkami (uziarnienie rozmaite w zależności od rodzaju) ... i tą farbą za pomoca wałka można se takie właśnie cuda na ścianie wydziwiać ale oczywiście może jest ktoś kto próbował malować wałkiem i "powodować" wzory ze zwykłej farby i może się podzielić zdjęciami bo sama jestem ciekawa jak to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 30.01.2009 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Ja na dnaich moge podeslac fotke bo zrobilem mazaje zwyklym pedzlem, zwykla farba ale gesta Duluxa. Na malej powierzchni ale zawsze cos. Taki kontrolowany chaos Normalnie uzywasz farb lub tynku strukturalnego. W kazdtm OBi itp mozesz poogladac probki rozych struktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts