maxwit 30.01.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam wszystkich i prosze o szczegłową podpowiedz jak zrobic wylewke. Potrzebuje zrobić wylewke w kuchni i w przedpokoju. Mam do zerwania starą podłoge drewnianą. opisze jak mam zamiar to zrobić i prosze pisać jak coś jest żle. Jako że musze podnieśc podłoge o jakieś 15cm to najpierw położe folie na zakładke potem styropian 5cm, zbrojenie i wylewka. Prosze o odpowiedz po czy mam ciągnąć łate żeby było równo. Prosze też podać proporcje wylewki. Dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 30.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mieszkam w "starym budownictwie" i miałem ten sam "myk". Folia, zbrojenie, wylewka- prawidłowo. Jeśli wylewka ma więcej niż ok. 5cm- lej beton. Jeśli nie- zastosuj coś innego( zaprawa wyrównująca, zaprawa samopoziomująca albo jakieś inne ustrojstwo. Aha, jeszcze jedno: lepiej daj folię NA, a nie pod styropian. Robiłem sam i nie miałem pojęcia o "budowlance". Jak do tej pory (8 lat) jest OK. NIe święci garnki lepią! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxwit 30.01.2009 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 dzięki za podpowiedz odnośnie foli. wylewke chce zrobić na 5 cm i dać siatke zrrojeniową. Powiedzcie mi jakie są proporcje takiej zaprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 31.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Cokolwiek by to było, najlepsza konsystencja to" masełko", czyli ani za gęste, ani za rzadkie. Sam wyczujesz pod pacą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 06.02.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 dzięki za podpowiedz odnośnie foli. wylewke chce zrobić na 5 cm i dać siatke zrrojeniową. Powiedzcie mi jakie są proporcje takiej zaprawy? kup gotową mieszankę cementową /zaprawę cementową nie jakąś samopoziomującą na gipsie/ w workach nie będzie trzeba myśleć o proporcjach zresztą w mieszkaniu ta będzie najłatwiejsza w użyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxwit 07.02.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Kupiłem gotową wylewke betonową. dzisiaj będe mieszał mam betoniarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebastoss 27.02.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 witam, ... A czy można zastosować mieszankę granulat styropianowy-cement ??? Bo gdzieś w sklepie budowlanym widziałem taką próbkę... i fajnie to wyglądało. A co ważniejsze jest lekkie (od 300kg m3), wszystko zależy od proporcji. No i minimalna grubość to 5cm. Czyli by tak to wyglądało : - folia -wylewka styro-cement -kafelki ? .. brzmi ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts