nadusia30 30.01.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mam taki problem, wpadły mi w oko płytki gresowe polerowane Cersanitu - Sicilia Beige w rozmiarze 30x60, no i zapytałam w sklepie o szczegóły, na co otrzymałam odp., że te płytki to są na zamówienie, że odradzają, że były jakieś reklamacje i w zasadzie to nie wiadomo do końca o co chodziło. Potem znalazłam te płytki w internecie, zadzwoniłam do jednej firmy, popytałam i tutaj znowu problem - podobno Cersanit ma się z tej serii wycofywać, że jakieś problemy z kalibracją były itp .... No wielka szkoda, płytki mi się podobają, planowałam położyć gres polerowany w kuchni i w salonie. Już oczmi wyobraźni widziałam je na podłodze, a tu taki kwas ... Czy ktoś może mi polecić coś w podobnym kolorze, lub pochwalić się tymi płytkami właśnie??? Zauważyłam, że w większości sklepów cena jest atrakcyjna - pniżej 60zł/m2, a wcześniej były po 120zł/m2. O co tutaj może chodzić?? Czy faktycznie te płytki są takie wadliwe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 30.01.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Rzeczywiscie sa wadliwe. W tej cenie sa rózne kalibry - odcienie tych płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 30.01.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Te "kalibry" sa zawsze rozne . Dlatego kupujac plytki nalezy zwrocic uwage , aby wszystkie byly w tej samej klasie kalibracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.01.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeśli w sklepie tak mówią, to niech Cię ręka Boska broni przed zakupem. Skoro się z serii wycofują, to płytki muszą być cholernie krzywe. Jest mnóstwo (co można poczytać w wypowiedziach Forumowiczów) krzywych , a nie są przez producenta wycofane , więc te muszą być makabrycznie krzywe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadusia30 30.01.2009 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 No cóż, w zasadzie szukałam tutaj porady i tylko utwierdziłam się w przekonaniu, że nici z tego Cersanitu. Przy 45m2 to jednak duże ryzyko. Bardzo dziękuję za pomoc. Przeczytałam natomiast w internecie dużo pozytywnych opinii na temat Mistrala Paradyża ...?? Ktoś potwierdzi?? Oczy mnie już bolą od czytania i szukania, pół dnia siedzę w temacie gresu polerowanego i wiem już sporo na temat fugowania, impregnacji, sprzątania, więc teoretycznie jestem przygotowana na drobne trudności, ale nie na krzywizny w płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.01.2009 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mamy Mistrala w dolnej łazience. Kolor szary, satyna. Ładne, podobają mi się. Kafelkarzowi mniej, bo były ciężkie w obróbce. Płytka jest dość gruba i cholernie twarda. Ze względu na cenę wzięliśmy II gatunek. Róznice w wymiarze dochodziły do 2mm, ale fachowiec sobie z tym poradził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 30.01.2009 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 nie kupuj Paradyża są krzywe poszukaj w opiniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadusia30 30.01.2009 23:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Poczytałam, że te krzywe to były z II gatunku, a ja zamierzam jednak kupić I. Chyba, że chodzi o jakieś inne wypowiedzi ... możesz wkleić linka?? Szukałam przez wyszukiwarkę i nic takiego nie znalazłam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 31.01.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 To tylko w jednym przypadku a większośc niezadowolonych ma w I gat. tak jak ja i moje mało nie kosztowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadusia30 31.01.2009 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ojej, to zła wiadomość. Prawdę mówiąc rozważałam ten gres na poważnie, to w takim razie co mam kupić?? Marzy mi się gres polerowany w kolorze jasno-szaro-beżowym ... To gdzie go mam kupić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i aleksander 31.01.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Nowa Gala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 31.01.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Ja dzisiaj kupiłam Paradyż Mistral Grys poler. Trafiła mi się super cena 59zł/m2. Muszę dokupiś jasno szarych - grafit poler i satyna.Właśnie zadałam pytanie na temat tych płytek forumowiczowi Inwestorka71 . Ona ma je w łazience i wyglądają bosko - zobacz jej dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katarzyna kraszewska 31.01.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A jak sprawdzić czy kupione płytki są rzeczywiście w I gatunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 31.01.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 II gatunek ma na płytkach "rysy" robione chyba żółtą kredką. Zmywalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadusia30 31.01.2009 22:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Zajrzałam do łazienki Inwestorki71 - te płytki Mistral są boskie!!! I znalazłam kilka postów wyżej info, że na Nowej Gali są jakieś kreski - jakby namalowane ołówkiem! Więc chyba Nowa Gala też odpadnie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 31.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Pomyliłam się kupiłam Grafit poler ,a te jasno popielate to kolor grys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 01.02.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Te "kalibry" sa zawsze rozne . Dlatego kupujac plytki nalezy zwrocic uwage , aby wszystkie byly w tej samej klasie kalibracji . Tylko w cersanitowskiej Sicilii w jednej paczce są różne odcienie - trzeba byłoby wszystkie płytki ogladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chulada 02.02.2009 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam mistral beige 30x30 (satynę) w łazience na górze. Paradyża mam też sugar w wiatrołapie i jeszcze jakiś najtańszy gres w garażu (I klasa) - glazurnik był b. zadowolony z jakości wszystkich kolekcji. Bardzo natomiast narzekał na Nową Galę (również I klasa) - rzeczywiście widać różnice w wymiarach poszczególnych płytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 02.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 witam,podłączę się do wątku, ale z innym pytaniem. Czy możecie powiedzieć jak się spisuja w użytkowaniu płytki polerowane? Chodzi mi o to czy nie są zbyt śliskie(zwłaszcze dla żywiołowego kilkulatka biegającego w skarpetkach), jak jest z utrzymaniem czystości i z impregnacją.dzięki za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.02.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 witam, podłączę się do wątku, ale z innym pytaniem. Czy możecie powiedzieć jak się spisuja w użytkowaniu płytki polerowane? Chodzi mi o to czy nie są zbyt śliskie(zwłaszcze dla żywiołowego kilkulatka biegającego w skarpetkach), jak jest z utrzymaniem czystości i z impregnacją. dzięki za wszelkie informacje Co do polerowanego gresu to Ci nie powiem, bo nie wiem, ale znam wynalazek ocalający żywiołowego kolkulatka w skarpetkach. Są takie specjalne skarpetki z ABSem - mają takie gumowe kropki na podeszwie i chronią przed ślizganiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts