Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gres polerowany ... Mistral Paradyża? Bo Cersanit już odpadł

nadusia30

Recommended Posts

Nadusia!

chciałbym się ustosunkować.

powodów dla których sprzedawca może nie chcieć sprzedać ci produktu może być wiele, niekoniecznie musi mówić prawdą że z produktem jest coś nie tak.

ja na przykład wiem że cersanit ostatnio obciął niektórym firmom rabaty i dla tego niektórzy sie poobrażali tak? A może zaczęłaś rozmowę ze sprzedawcą od słów: A ile dostane rabatu bo tam mi dają 25?

porady na forum są oczywiście cenne ale nikt nas nie zwalnia od uzywania wlasnych szarych komórek, natomiast wszelkiego rodzaju ekstremizmy typu: nigdy wiecej....., ostrzegam wszystkich przed....., firma..... to złodzieje..., połączone z gestami typu wyrzucanie rąk do góry i darcie na sobie odzienia są po prostu niepoważne.

Chciałbym jednocześnie uczulić cię że duza część postujących to tacy sami ignoranci jak my, w wielu kwestiach, i nawet pomimo wielu postów na koncie po prostu sie nie znają. (zasada numer 1: wszystkie płytki są krzywe)

Tak wiec rób to co uważasz za stosowne a najlepiej skontaktuj sie z Dystrybutorem Bezpośrednim cersanitu albo firmą w której chcą z tobą poważnie porozmawić, i nie zaczynaj rozmowy ze sprzdawcą od rabatu bo cie po prostu zignoruje.

witam,

podłączę się do wątku, ale z innym pytaniem. Czy możecie powiedzieć jak się spisuja w użytkowaniu płytki polerowane? Chodzi mi o to czy nie są zbyt śliskie(zwłaszcze dla żywiołowego kilkulatka biegającego w skarpetkach), jak jest z utrzymaniem czystości i z impregnacją.

dzięki za wszelkie informacje

na ten temat morze atramentu wylaliśmy na forum poszukaj

Kanton, dzięki za poradę :) Tak, czy tak Cersanitu już nie rozważam ... bo byłam w trzech miejscach, w jednej hurtowni te płytki są po 30zł - cena promocyjna, bo chcą się ich pozbyć z magazynu. Więc czuję, że tam jednak z tymi płytkami coś nie tak pewnie jednak jest. A co do płytek, że wszystkie są krzywe ... no w mojej łazience wyglądają na proste :) Jeżeli będą takie jak w łazience to nie będę mieć zastrzeżeń ;)

Dobry glazurnik potrafi poradzić sobie z płytkami w drugim gatunku i zminimalizować niepożądane efekty. Zły glazurnik najlepsze płytki potrafi ułożyć tak, że wyglądają na pozagatunek :-?

taaak, a jaką złotą myślą okrasisz moją wypowiedź dot. tego, że w 3 pomieszczeniach z gresem wszystko wygląda świetnie i wg słów glazurnika b. dobrze "się układało", natomiast w kuchni - pomieszczeniu zdecydowanie najmniejszym - układało się źle i pomimo wybierania do położenia najlepszych sztuk w tej chwili widać różnice w grubości fugi???

Kanton, przyznaję, nie wiem o co Ci chodzi...

Już pisałam:

Mam mistral beige 30x30 (satynę) w łazience na górze. Paradyża mam też sugar w wiatrołapie i jeszcze jakiś najtańszy gres w garażu (I klasa) - glazurnik był b. zadowolony z jakości wszystkich kolekcji. Bardzo natomiast narzekał na Nową Galę (również I klasa) - rzeczywiście widać różnice w wymiarach poszczególnych płytek :(.

chulada sorki nie doczytałem, ok myślałem że jeden rodzaj plytki. cóz moge ci powiedzieć .... pech. ale powiem ci że z kazdej innej fabryki nie tylko polskiej też ci sie mogło przytrafić.

GIGACER - jedyna ekspozycje jaką znam widziałem w ttw opex jerozolimskie Warszawa, tam w takim małym boksie sa prawie same duze formaty, i jeszcze w Coram na Bałdan 4 w Warszawie też widziałem 60x129 cm.