Kanton 03.02.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Nadusia!chciałbym się ustosunkować.powodów dla których sprzedawca może nie chcieć sprzedać ci produktu może być wiele, niekoniecznie musi mówić prawdą że z produktem jest coś nie tak.ja na przykład wiem że cersanit ostatnio obciął niektórym firmom rabaty i dla tego niektórzy sie poobrażali tak? A może zaczęłaś rozmowę ze sprzedawcą od słów: A ile dostane rabatu bo tam mi dają 25?porady na forum są oczywiście cenne ale nikt nas nie zwalnia od uzywania wlasnych szarych komórek, natomiast wszelkiego rodzaju ekstremizmy typu: nigdy wiecej....., ostrzegam wszystkich przed....., firma..... to złodzieje..., połączone z gestami typu wyrzucanie rąk do góry i darcie na sobie odzienia są po prostu niepoważne.Chciałbym jednocześnie uczulić cię że duza część postujących to tacy sami ignoranci jak my, w wielu kwestiach, i nawet pomimo wielu postów na koncie po prostu sie nie znają. (zasada numer 1: wszystkie płytki są krzywe)Tak wiec rób to co uważasz za stosowne a najlepiej skontaktuj sie z Dystrybutorem Bezpośrednim cersanitu albo firmą w której chcą z tobą poważnie porozmawić, i nie zaczynaj rozmowy ze sprzdawcą od rabatu bo cie po prostu zignoruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 03.02.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 witam, podłączę się do wątku, ale z innym pytaniem. Czy możecie powiedzieć jak się spisuja w użytkowaniu płytki polerowane? Chodzi mi o to czy nie są zbyt śliskie(zwłaszcze dla żywiołowego kilkulatka biegającego w skarpetkach), jak jest z utrzymaniem czystości i z impregnacją. dzięki za wszelkie informacje na ten temat morze atramentu wylaliśmy na forum poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nadusia30 03.02.2009 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Kanton, dzięki za poradę Tak, czy tak Cersanitu już nie rozważam ... bo byłam w trzech miejscach, w jednej hurtowni te płytki są po 30zł - cena promocyjna, bo chcą się ich pozbyć z magazynu. Więc czuję, że tam jednak z tymi płytkami coś nie tak pewnie jednak jest. A co do płytek, że wszystkie są krzywe ... no w mojej łazience wyglądają na proste Jeżeli będą takie jak w łazience to nie będę mieć zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 03.02.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wszystkie płytki są krzywa ale na szczęście są też glazurnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dobry glazurnik potrafi poradzić sobie z płytkami w drugim gatunku i zminimalizować niepożądane efekty. Zły glazurnik najlepsze płytki potrafi ułożyć tak, że wyglądają na pozagatunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 03.02.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 jes jes jes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chulada 03.02.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Dobry glazurnik potrafi poradzić sobie z płytkami w drugim gatunku i zminimalizować niepożądane efekty. Zły glazurnik najlepsze płytki potrafi ułożyć tak, że wyglądają na pozagatunek taaak, a jaką złotą myślą okrasisz moją wypowiedź dot. tego, że w 3 pomieszczeniach z gresem wszystko wygląda świetnie i wg słów glazurnika b. dobrze "się układało", natomiast w kuchni - pomieszczeniu zdecydowanie najmniejszym - układało się źle i pomimo wybierania do położenia najlepszych sztuk w tej chwili widać różnice w grubości fugi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 05.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 czy wszystko było układane z tej samej płytki i tej samej partii towaru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 05.02.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Właśnie Kanton ma rację, jednego rodzaju płytek nam zabrakło. Dokupiliśmy potrzebną ilość i mimo, że ten sam producent, ta sama seria różniły się wymiarami Na szczęście zostały jakoś tak położone, ze nie widać różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chulada 05.02.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 czy wszystko było układane z tej samej płytki i tej samej partii towaru? Jeśli do mnie to pytanie, to tak. Kolekcja Nowa Gala ORIENTALE (OR02) 30x30 cm kupiona za jednym razem w TTW Opex. Pozostałe kupione przez Internet oraz jedne w TTW Opex - w najlepszym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 05.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 pytałem czy gres był ten sam na całej podlodze taki sam a dopiero w kuchni "sie pogorszył" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chulada 05.02.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kanton, przyznaję, nie wiem o co Ci chodzi... Już pisałam: Mam mistral beige 30x30 (satynę) w łazience na górze. Paradyża mam też sugar w wiatrołapie i jeszcze jakiś najtańszy gres w garażu (I klasa) - glazurnik był b. zadowolony z jakości wszystkich kolekcji. Bardzo natomiast narzekał na Nową Galę (również I klasa) - rzeczywiście widać różnice w wymiarach poszczególnych płytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 05.02.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 kanton te plytki z firmy gigacer to gdzieś w Plosce można zobaczyć a rozmiar 120x120 to już coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 06.02.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 chulada sorki nie doczytałem, ok myślałem że jeden rodzaj plytki. cóz moge ci powiedzieć .... pech. ale powiem ci że z kazdej innej fabryki nie tylko polskiej też ci sie mogło przytrafić.GIGACER - jedyna ekspozycje jaką znam widziałem w ttw opex jerozolimskie Warszawa, tam w takim małym boksie sa prawie same duze formaty, i jeszcze w Coram na Bałdan 4 w Warszawie też widziałem 60x129 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 06.02.2009 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 dzięki Kanton,będę w Warszawie to pewnikiem zajrzę,ale taką płytę 120x120 to chyba 2 facetów musi kłaść , i kosztuje chyba tyle, że master-card może nie starczyć, ale posiadanie małej ilośći fug -bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts