Beaty 30.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 witamdostałam dzisiaj pismo z ZUS-u w sprawie procentowego uszczerbku na zdrowiu spowodowanego wypadkiem w pracy- przyznano mi 0 procent uszczerbku a ubezpieczyciel Hestia za to samo przyznał mi 9 procent... (w pracy doznałam urazu skrętnego kolana i stawu skokowego) co o tym myśleć?poradźciepzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.01.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 ZUS jest najlepszym uzdrowicielem Każdy po spotkaniu z orzecznikiem jest zdrowy i sprawny, choćby mu brakowało jednej nogi (keidyś w telewizji o tym było) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 30.01.2009 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Cieszynianko- tylko czy jest sens się odwoływać?co takiego zawrzeć w tym odwołaniu żeby ich sumienie ruszyło? bo to że mają z tytanu to wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.01.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Spróbować zawsze możesz, choćby dlatego, żeby potem nie żałować. A, że ZUS to s...syny, to wszyscy wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 30.01.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Wszystkie decyzje ZUSu są na NIE.Zawsze trzeba się odwołać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 01.02.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Nie daj sie! Walcz o swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 10.02.2009 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witam otóż Kochani napisałam sprzeciw przejrzałam internet wzdłuż i wszerz... zaniosłam go dzisiaj osobiście do siedziby ZUS-u i tam miła Pani po krótkiej wymianie zdań oświadczyła, że tak, owszem są takie przypadki, a ta Pani orzecznik to laryngologiem jest normalnie ręce mi opadły zapłacili tej orzecznik, mnie za koszty dojazdu, teraz zapłacą komisji lekarskiej i mnie powtórnie koszty dojazdu, korespondencja listowa polecona już była x5- czy to warte tego, żeby mi nie przyznać nawet 0,5 %? napiszę, co mnie spotka na tej komisji... pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 10.02.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 HmmmUszczerbek na zdrowiu od ZUS, a odszkodoanie od ubezpieczyciela to dwie różne rzeczy.Juz tłumaczę:Zus wypłaca kasę tylko wtedy, gdy uszczerbek na zdrowiu jest trwały, nieodwracalny. Np. straciłes bezpowrotnie słuch ( tffffuuu)Ubezpieczyciel zaś płaci za "bólowe" czyli zadośćuczynienie za ból, za to że cierpiałeś. Ale suma sumarum jesteś już zdrów. Przerabiałam temat na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 10.02.2009 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Kaśka - Hestia też mnie wypłaciła za trwały uszczerbek na zdrowiu ...i dlatego w tym dzisiejszym odwołaniu skserowałam im to pismo z Hestii, gdzie pisze, że te 9% za ten trwały jest właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 10.02.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 witam dostałam dzisiaj pismo z ZUS-u w sprawie procentowego uszczerbku na zdrowiu spowodowanego wypadkiem w pracy- przyznano mi 0 procent uszczerbku ......(w pracy doznałam urazu skrętnego kolana i stawu skokowego) robiłem już dwa protokoły powypadkowe z podobnymi urazami, w obu przypadkach ZUS przyznał.......0% .....Zus wypłaca kasę tylko wtedy, gdy uszczerbek na zdrowiu jest trwały, nieodwracalny. Np. straciłes bezpowrotnie słuch ( tffffuuu) Ubezpieczyciel zaś płaci za "bólowe" czyli zadośćuczynienie za ból, za to że cierpiałeś. ...... dokładnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 10.02.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 NaLeśnik! w pracy (jestem nauczycielką) płacę składkę miesięczną 45 zł miesięcznie po przystąpieniu do grupowego ubezpieczenia na życie pracowników i ich rodzin "Hestia Rodzina" świadczenia jakie mi przysługują (a jest ich wiele) dotyczą min. trwałego uszczerbku na zdrowiu wskutek nieszczęśliwego wypadku (313 zł za 1% trwałego uszczerbku)- mnie orzecznik przyznał 9%- orzecznik ten jest lekarzem z II stopniem specjalizacji reumatologiem i dlatego dziwi mnie ta rozbieżność miedzy ZUS ,a Hestią a kolano nie jest zdrowe rozwija się chondromalacja szkoda słów.. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 11.02.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Kaśka - Hestia też mnie wypłaciła za trwały uszczerbek na zdrowiu ...i dlatego w tym dzisiejszym odwołaniu skserowałam im to pismo z Hestii, gdzie pisze, że te 9% za ten trwały jest właśnie...No to wprowadzają cię w błąd. Ubezpieczyciel płaci za ból, cierpienie, czy chwilowy uszczerbek na zdrowiu, albo taki, który rokuje całkowite wyzdrowienie. ZUS wypłaca w sprawach ostatecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.02.2009 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Trzeba sie nachodzić .I duzo pisać. Nie odpuszczać .O to im chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 10.03.2009 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 witamuznali mój sprzeciwkomisję lekarską mam 13.03 (w piątek) czy Ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z taką komisją?proszę się ze mną podzielić tymi doznaniami pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 10.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts