aspidisca 31.01.2009 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Jaki rowerek dla dziewczynki 6-7 letniej najlepiej kupić i gdzie? Córka jeszcze nie umie jeździć na dwóch kółkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 dzieciecy, w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 31.01.2009 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Giant, Kross, Schwinn, Romet ??? Czy makrokesz?Na jakich kółkach? 16'', 20''? Jaka rama? Kompletnie się na tym nie znam. Prawdopodobnie kupię w sklepie internetowym, ale w którym??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 31.01.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 w zeszłym roku kupiłam gianta dla 6 latki, jestem bardzo zadowolona, ona też Giant Puddin, różowy, bardzo "dziewczyński", dodatkowe kółeczka można odkręcić i śmigać bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 31.01.2009 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A, wiem. Rok temu się przymierzałam do niego. Teraz już może być za mały.A czy do rowerka o kołach 20" można dokręcić boczne kółeczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 jesli posiada sie kółeczka - mozna dokręcić jesli sie ich nie posiada - nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 01.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 w giancie powiedzieli mi, że do większego nie ma już takiej możliwości, więc wybrałam właśnie ten, bo dopiero w tym roku rozpoczynamu naukę bez Brzoza coś Ty taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 01.02.2009 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Rozmiar kół dobieraj do wzrostu dziecka. Jeśli jest wyższa niż rówieśnicy, to możesz się pokusić o kupno rowera z kołami 24". Jeśli dziecko będzie miało chęć opanowania jazdy na rowerze, to poradzi sobie z kołami dwudziestoczterocalowymi. Ewentualnie - składak (choć nie jestem pewien, czy są teraz produkowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekcmarecki 01.02.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jaki rowerek dla dziewczynki 6-7 letniej najlepiej kupić i gdzie? Córka jeszcze nie umie jeździć na dwóch kółkach. A może po rodzince popytaj, znajomych? Używany jakiś w dobrym stanie? Tak tylko pytam... . Czasem się udaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 01.02.2009 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Przez ostatnie dwa lata jeździła na rowerku "po kuzynie" . Skutek był taki że, się zraziła do rowerowej aktywności ruchowej. Może cztery razy się przejechała po podwórku. Rower skrzypiał i bujał się mimo czterech kółeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.02.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 w giancie powiedzieli mi, że do większego nie ma już takiej możliwości, więc wybrałam właśnie ten, bo dopiero w tym roku rozpoczynamu naukę bez Brzoza coś Ty taki michall.m ja spytałbym wpierw w sklepie /tak jak Ty spytałaś/ czy dany producent rowerków produkuje do swojego modelu dokręcane kóla do nauki jazdy ... jesli produkuje to zaden problem jest je dokręcić /w kazdym kole jest ośka i nakretki/ natomiast jesli producent nie produkuje - to zeby nie wiem jak kombinowac, kółek sie nie dokręci ... dokrecane kółka do kazdego rozmiaru kół powinny byc inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 08.02.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 Jaki rowerek dla dziewczynki 6-7 letniej najlepiej kupić i gdzie? Córka jeszcze nie umie jeździć na dwóch kółkach. Z joemonser'a Tato, kup mi rowerek.. - Rowerek... Syneczku, olej rowerek. Poczekaj, niedługo będziesz mógł jeździć na motorowerku, nie wolisz motorowerka? - Jasne, tato! ...[czas]... - Tato, kup mi motorowerek - Synu, motorowerki są da wieśniaków, poczekaj roczek, kupimy fajoski skuterek, nie wolałbyś skuterka? - Super, tato, jasne, że wolę! ... - Tato, kup mi skuterek - Ech, synu, skuterki są dla ciot, poczekaj dwa latka, dostaniesz motór! Motór! Nie chcesz motora? - Tak! Tak! Chcę! ... - Tato, co z moim motorem? - Synu, powiem szczerze, jest sens kupować motor skoro za rok będziesz już mógł prowadzić samochód? Prawdziwą brykę! Hę? HĘ? - Jasne, tato.... ... - Tato, kup mi auto... - Auto?? Po ch*j ci auto, jak ty nawet na rowerku jeździć nie umiesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 08.02.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2009 ... Rower skrzypiał i bujał się mimo czterech kółeczek. Właśnie dlatego się bujał. Dziecko mając do dyspozycji 4 kółka nie ma motywacji, aby samemu próbować utrzymywać równowagę i "wisi" albo na lewo, albo na prawo. Boczne kółka są moim zdaniem do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 14.02.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Proponuję rower z kołami 20 na początek, 16 będzie za mało. A 6-7 latka ma juz dobrze rozwinięty zmysł równowagi więc szybko załapie. Mój synek (wysoki 6,5 latek) od zeszłego roku jeżdzi na 20-ce i teraz myślę, mogłam kupić koło 24. Na 16-tce (bez kółek) jeździ córa (latem będzie miała 5 lat) - ten rower to rewelacyjny Romet. Rower 24 kupiliśmy w Decatlonie (sklep sieciowy sportowy) - jest naprawdę dobry, córa miała też stamtąd 14-tkę (zaczęłą jeździć mając 2 lata , mając 3 i 10 miesięcy nauczyła się jeździć bez kółek ). Rometowska 16 - tka jest niezniszczalna, córa dostała ją po bracie, który eksploatował go bardzo mocno przez 3 lata (miał 3 latka jak zaczął jeździć). Generalnie widzę, że motywacja jest naważniejsza - córa widziała jeźdzącego brata i też chciała - najpierw z kólkami potem bez - a jak wiadomo dla chcącego nic trudnego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 18.02.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ale szybko się nauczyły twoje dzieciaczki , BRAWO !!! moja (mała i drobna 6 latka) ma ambitny paln w tym roku nauczyś się jeździć bez kółek (ma koła 16 i siodełko na maxa opuszczune), próbowała w zeszłym roku, ale jeszcze nie bardzo jej szło, no zobaczymy w tym roku....(ja nauczyłam się jeździć bez kółek jak miałam 7lat ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts