Gość 29.10.2003 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Witam,Pomozcie prosze bo nie wiem czy sie mam martwic i co ew. zrobic.Dom jeszcze nie zamieszkaly- nie ogrzewany.Mam w 2 pomieszczeniach (lazienki) zrobione ogrzewanie podlogowe wodne, wodejuz spuscilem z instalacji ale boje sie ze z podlogowki nie zeszla calosc,co bedzie jak przyjdzie mroz wiadomo.Slyszalem juz kilka podpowiedzi ale dalej mam pytajniki:1. Wypchac wode kompresorem - znajomy hydraulik opowiadal ze to juzprzerabial i na wiosne bylo kucie wylewki.2. Zalanie instalacji jakims plynem niezamarzajacym - czy moze to byc np.borygo?3.Oblozyc wylewke welna mineralna (styropianem) 10 cm - nie wiem czy towystarczy? Bardzo prosze napiszcie jak Wy zabezpieczaliscie sie w takich przypadkach? pozdrawiam,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 29.10.2003 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2003 Mam identyczny problem . Myślę że ocieplenie wełną cz styropianem w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 30.10.2003 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Sama izolacja termiczna położona na wylewkę nie wystarczy na pewno.Przecież od strony gruntu jest też izolacja (co najmniej 10cm styropianu).Jeżeli jest prąd w budynku, proponował bym kupić kabel grzejny - około 30m - 10W/m i rozłożyć na wylewce. Przykryć kawałkami blachy i na to dopiero izolacje (jeśli styropianowa)Grzać w przypadku silnych lub długotrwałych mrozów. Kabel grzejny (300 watów) przyda się do podgrzewania chodnika, po odśnieżaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts