Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi - nietypowy wymiar - jakie?

Recommended Posts

Witam

Jestem w trakcie większego remontu kosteczki z lat 70-tych. Do wymiany są m.in. drzwi do piwnicy o nietypowych wymiarach - szerokość 60, ale wysokość tylko 180 cm. W związku z powyższym mam lekki zgryz, jakie drzwi kupić - powinny mieć możliwość zamknięcia z obu stron, okienko niewskazane, wykończenie najlepiej w jakiejś okleinie drewnopodobnej, względnie bezpieczne i... niezbyt drogie :wink:

Zastanawiałem się nad drzwiami na zamówienie z PCV, ale:

1. nie wiem jeszcze ile by to kosztowało

2. może ktoś zna jakieś lepsze rozwiązania?

• 2 weeks później...
  • 6 years później...
Ja miałam podobny problem tyle, że z drzwiami do kotłowni. Wymiar był bardzo nietypowy. Żadna z firm w mojej okolicy nie zajmowała się czyś takim. Dopiero w internecie udało mi się znaleźć firmę oferującą produkcję i montaż drzwi na dowolny, nawet bardzo udziwniony wymiar MODEROWANO. Naprawdę polecam, nie dość że wszystko udało się załatwić przez internet to jeszcze dostawa była szybciutko ;) Edytowane przez finlandia
reklama

• 2 weeks później...

Nawet nie wiedziałem, że to forum ma aż tyle lat :)

A co do drewniaków jako zejście do piwnicy - to nie polecam ... za duża wilgoć i za bardzo mogą się wypaczać takie drzwi.

P.S. firma z mazowieckiego na literę B (już się sam wyedytowałem :) ) pokazywała mi drzwi o wymiarach jakieś h=100x50 szerokie. Drzwi do gołębnika :) których nie odebrał Klient he he.