homarski 31.01.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Witam Jestem w trakcie większego remontu kosteczki z lat 70-tych. Do wymiany są m.in. drzwi do piwnicy o nietypowych wymiarach - szerokość 60, ale wysokość tylko 180 cm. W związku z powyższym mam lekki zgryz, jakie drzwi kupić - powinny mieć możliwość zamknięcia z obu stron, okienko niewskazane, wykończenie najlepiej w jakiejś okleinie drewnopodobnej, względnie bezpieczne i... niezbyt drogie Zastanawiałem się nad drzwiami na zamówienie z PCV, ale: 1. nie wiem jeszcze ile by to kosztowało 2. może ktoś zna jakieś lepsze rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 31.01.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Nie wiemy czy są to drzwi wewnętrzne, czy zewnętrzne - od tego sporo zależy.Zewnętrzne - lepsze plastikowe, wewnętrzne - ładniejsze drewniane.Koszty dość porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homarski 01.02.2009 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 To drzwi wewnętrzne - zejście do piwnicy z przedsionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 no to co za problem kupujesz jakieś drzwi drewniane 60-tki/rozumiem że 60 cm jest w świetle drzwi?/i obcinasz z długości na wymiar zarówno futrynę jak i skrzydło obcina się od dołu /to tak przy okazj dodaję/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homarski 01.02.2009 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 /rozumiem że 60 cm jest w świetle drzwi?/ Tak, to jest szerokość światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rob_72 02.02.2009 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Spróbuj tu http://www.PTZ.pl zrobia ci pod wymiar .Polska Technika Zabezpieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jagoda555 13.02.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Kup drzwi 60cm i obetnij je na dole jak radził beton44. Jeżeli musisz przenieść dolny zawias, to też bez problemu - wiercisz w wybranym miejscu otwór w ościeżnicy i drzwiach i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika23 14.04.2015 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja miałam podobny problem tyle, że z drzwiami do kotłowni. Wymiar był bardzo nietypowy. Żadna z firm w mojej okolicy nie zajmowała się czyś takim. Dopiero w internecie udało mi się znaleźć firmę oferującą produkcję i montaż drzwi na dowolny, nawet bardzo udziwniony wymiar MODEROWANO. Naprawdę polecam, nie dość że wszystko udało się załatwić przez internet to jeszcze dostawa była szybciutko Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez finlandia reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 14.04.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Witam UP - trochę zbyt już przesadzona ta reklama. Ale jestem pełen podziwu - trzeba się natrudzić aby WYKOPAĆ wątek, który wygasł ponad 5 lat temu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.04.2015 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Nawet nie wiedziałem, że to forum ma aż tyle lat A co do drewniaków jako zejście do piwnicy - to nie polecam ... za duża wilgoć i za bardzo mogą się wypaczać takie drzwi. P.S. firma z mazowieckiego na literę B (już się sam wyedytowałem ) pokazywała mi drzwi o wymiarach jakieś h=100x50 szerokie. Drzwi do gołębnika których nie odebrał Klient he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts