Wirecki 31.01.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Szukam materiału do idealnego wypoziomowania progu pod okno podnośno-przesuwne (HS). Grubość do wyrównania od 20 do 30mm. Wszystkie wylewki samopoziomujace które znam (np. anhydrytowa 400 Kreisel`a) stosuje się wewnątrz pomieszczeń. Przy stanie surowym otwartym i takiej pogodzie wszędzie mam "zewnątrz". Proszę o radę jak to dobrze zrobić, jaki materiał zastosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 01.02.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 idealny materiał??? 2 listwy o odpowiedniej grubości/czy też szerokości ładnie wypoziomowane przy użyciu takiego specjalnego narzędzia - poziomicy - takiej listwy z rurkami z wodą i pęcherzykiem powietrza w środku... pomiędzy nie nałożona zaprawa cementowa i wyrównana jakąś deseczką/packą równo z listwami Aaaa: trzeba będzie poczekać aż trochę się ociepli parę stopni Celsjusza powyżej 0- bo te 2 czy 3 cm zaprawy to zamarźnie zanim zwiąże i jak się zrobi ciepło to się rozsypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 01.02.2009 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 idealny materiał??? 2 listwy o odpowiedniej grubości/czy też szerokości ładnie wypoziomowane przy użyciu takiego specjalnego narzędzia - poziomicy - takiej listwy z rurkami z wodą i pęcherzykiem powietrza w środku... pomiędzy nie nałożona zaprawa cementowa i wyrównana jakąś deseczką/packą równo z listwami Aaaa: trzeba będzie poczekać aż trochę się ociepli parę stopni Celsjusza powyżej 0- bo te 2 czy 3 cm zaprawy to zamarźnie zanim zwiąże i jak się zrobi ciepło to się rozsypie Jakoś nie przydała mi się twoja rada.. wyjechałeś z tą "zaprawą cementową"... poza tym niedokładnie czytasz post... "Trzeba poczekać..." zupełnie mnie nie interesuje... Mógłbym się też przyczepić do "takiego specjalnego narzędzia" bo jakby faktycznie zawsze była "woda" to jak wytłumaczysz pracę z "takim specjalnym narzędziem" w zimie? Moje "narzędzie" (PRO z Bielska) stoi od listopada w nieogrzewanym blaszaku i działa. Myślisz że tam jest woda? Dzięki za fatyge.... liczyłem na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BigPiotr 02.02.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Szukam materiału do idealnego wypoziomowania progu pod okno podnośno-przesuwne (HS). Grubość do wyrównania od 20 do 30mm. Wszystkie wylewki samopoziomujace które znam (np. anhydrytowa 400 Kreisel`a) stosuje się wewnątrz pomieszczeń. Przy stanie surowym otwartym i takiej pogodzie wszędzie mam "zewnątrz". Proszę o radę jak to dobrze zrobić, jaki materiał zastosować. Anhydryt jest do wnętrz. Cementowe samopoziomujące - zobacz np.: http://www.ceresit.pl/u235/navi/31466 Takich każda firma ze trzy, cztery rodzaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts