Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki piec gazowy do podłogówki?

fordonek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
Możecie polecić jakiś piec do podłogówki, dom parterowy 92 m2. Czy dla trzech osób zasobnik 120 czy może 150 litrów?

Witam,

Zachęcam do zapoznania się z ofertą kotłów kondensacyjnych firmy Viessmann - rodzina kotłów Vitodens.

Niestety nie mogę polecić żadnego konkretnego modelu, bo nie wiem, jakie masz oczekiwania, jakie zapotrzebowanie na moc grzewczą, albo chociaż w jakiej technologii wykonany jest budynek, czy jest to dom nowy, czy remontowany, czy w całości wyposażony w ogrzewanie podłogowe, czy system mieszany, itd.....

Zachęcam do kontaktu!

Możecie polecić jakiś piec do podłogówki, dom parterowy 92 m2. Czy dla trzech osób zasobnik 120 czy może 150 litrów?

Jesli to nowy dom, to szukaj kotlabo niewiwlkiej mocy minimalnej. Ja mam Immergasa o mocy 1.9-12kW.

Dobrze dopasowany do domu, niedrogi i z 5-letnią gwarancja.

Mnie 120l wystarcza przy 3-os rodzinie

Kondensacjny, ale o tym już wcześniej napisano. Ja też miałem podobny dylemat, jaki kocioł kondensacyjny. Wertowanie forów, przede wszystkim muratora, wiele godzin spędzonych na porównywaniu parametrów itd. itd. Powtorze to co wielokrotnie padło już na tym forum, kup kocioł który ma serwis na Twoim terenie, żebyś nie musiał za długo czekać na serwisanta. Co do mocy samego Kotła to nie należy przesadzać. Ja na swoje 130m mam 14kW i to jest jeszcze z nadmiarem, ponieważ jak zaobserwowałem podczas mrozów -20 piec nigdy nie grzał nawet z połową mocy.

Ale najlepiej jest zapytać o dobór Kotła kogoś kto na codzien się tym zajmuje.

Pozdrawiam

Powtorze to co wielokrotnie padło już na tym forum, kup kocioł który ma serwis na Twoim terenie, żebyś nie musiał za długo czekać na serwisanta.

Skoro już mowa o serwisie (zresztą bardzo słusznie) chciałem tylko przypomnieć/poinformować, że Viessmann oferuje swoim klientom Serwis 24 - 24-godzinny program opieki technicznej.

Przez 365 dni w roku i 24 godziny na dobę udostępniamy Wam pomoc techniczno-serwisową. Pomoc skierowana jest zarówno do użytkowników naszych urządzeń, jak i do instalatorów oraz serwisantów.

Profesjonalnie przygotowani konsultanci oraz doradcy techniczni są do Waszej dyspozycji przez 24 godziny, niezależnie od pory dnia i roku.

W przypadku, gdy konieczny okaże się przyjazd służb serwisowych, pracownicy Infolinii organizują ich przyjazd do Państwa w jak najkrótszym czasie.

801 0801 24 | viessmann-serwis.pl

Pozdrawiam!