Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trudna sztuka umiejętnego zatytułowania postu.

Wowka

Recommended Posts

malka napisał:
  retrofood napisał:
  malka napisał:
  m.k.k napisał:
  1950 napisał:
czy wiezby sa zawsze dobrej jakosci

przyznam się,

nie wiem :o

Moim zdanie się czepiasz. Temat sformułowany prawidłowo, wiadomo o co chodzi w wątku. :D

Brzmi dość naiwnie, fakt :wink:

Ja mam w okolicy jedną wierzbę - ma się dobrze, więc chyba jest dobrej jakości.

:wink:

nie może być!!!!

Każda dobra wierzba jest spróchniała (bo musi mieć dziuplę), więc nie może byc dobrej jakości...

Toć ja nie mówię,że bez dziupli - wierzba bez dziupli nie może być wierzba dobrej jakośći

:wink:

A w wierzbowej dziupli diabeł Rokita siedzi

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mirek_Lewandowski napisał:
Czepiasz się...

To jest ekipa od dudowania... to zjawisko już omówiliśmy... :lol:

Tutaj, od 14.02

http://forum.muratordom.pl/zlote-mysli-forumowiczow,t127733-600.htm

To nie to samo.

Tam chodziło do dudowanie Majki.

Obecnie przywołałem tytuł postu z dnia dzisiejszego.

Ekipa z woj. mazowieckiego w ten sposób zachęcała do skorzystania ze swoich usług.

Niestety, post zniknął zanim zdążyłem skontaktować ich z Majką :wink:

A może skontaktowali sie sami?

I tym samym w dalszym ciagu nie wiem na czym polega dudowanie :cry:

1950 napisał:
ogrzewanie podłogówki :o :o :o

No i co się dziwisz. Nie od dzis wiadomo, że podłogówka, jako ze jest wmontowana w podłogę i to na dużej powierzchni, wyjątkowo skutecznie oddaje ciepło, a co za tym idzie intensywnie marznie. To tak jak chodzenie bez czapki zimą. Najwyraźniej ktoś wreszcie dostrzegł problem i zaczął się zastanawiać jak te biedną marznąca podłogówkę ogrzać.

piterazim napisał:
co samego tytułu nic nie mam

Cytat
Ile kosztuje kopanie?

jedynie cisną mi się na usta głupie odpowiedzi, bo łysi panowie mogą okopać za darmo

słusznie pytają. Bo jak Beckham kopie to sporo...

m.k.k napisał:
...

Czy tylko ja nie załapałem subtelności? ....

Nic straconego

Po pierwsze - podłogówka to także deska podłogowa.

Po drugie podłoga absolutnie nie nadaje się na podłogówkę, gdyż z podłogi nie wykonuje się ogrzewania podłogowego, lecz jedynie podłogą się to ogrzewanie przykrywa.

Istnieją dziesiątki możliwości, "aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa "

Autor cytowanego postu, tej możliwości nie wykorzystał.

Pozdrawiam

Tytuł jest zagadkowy

Cytat
ILOŚĆ CEGIEŁ- ILE?

A po lekturze treści pytania - wiadomo jeszcze mniej.

Cytat
Witajcie kochani ja z takim pytankiem, czy ktoś kto budował z Porothermu 24 czy tam 25 ma wyliczoną ilość cegieł na stan surowy (ściana zewnętrzna) z podwyższoną ścianką kolankową o 2 cegły i poszerzonym garażem o 1 m. Ogólnie chodzi mi o to ile cegieł wyszło Wam w całości na budowę domu z podziałem na: ściany zewnętrzne

ściany wewnętrzne.

Bo gość, który będzie nam budował coś trochę dziwnie nam wyliczył.

Wowka napisał:

Nic straconego

W sumie fakt. Ładnie argumentujesz, spokojnie, rzeczowo, rozsądnie, a tu autor posłużył się slangiem w którym podłogówka oznacza ogrzewania podłogowe, a podłoga to coś pod kapciami, pomijając dywan. :D W rozmowie bym przepuścił, w druku nie. A forum dla mnie to rozmowa.

Ale jakoś tytuł wątku plus pierwszy przykład zasugerował mi, że chodzi tu o takie tematy, które nie mają żadnego zwiazku z treścią pierwszego postu, a nie o drobne subtelności.

Wowka napisał:

Istnieją dziesiątki możliwości, "aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa "

Ideał. :D

Jeśli trzeba to wyrazić w kilku słowach, liczba możliwości spada :(

Pozdrawiam.

Wowka napisał:
Tytuł jest zagadkowy

Cytat
ILOŚĆ CEGIEŁ- ILE?

A po lekturze treści pytania - wiadomo jeszcze mniej.

Cytat
Witajcie kochani ja z takim pytankiem, czy ktoś kto budował z Porothermu 24 czy tam 25 ma wyliczoną ilość cegieł na stan surowy (ściana zewnętrzna) z podwyższoną ścianką kolankową o 2 cegły i poszerzonym garażem o 1 m. Ogólnie chodzi mi o to ile cegieł wyszło Wam w całości na budowę domu z podziałem na: ściany zewnętrzne

ściany wewnętrzne.

Bo gość, który będzie nam budował coś trochę dziwnie nam wyliczył.

Kurna, niby NAJLEPSZY DORADCA a nie wie ile cegieł wyszło ogólnie na budowę domu, ani nawet nie wie ile wyszło z podziałem na ściany zewnetrzne i wewnetrzne, stan surowy z podwyższoną scianką kolankową o 2 cegły i poszerzonym garażem o 1 m. :evil: I to z Porothermu 24 czy tam 25.

Normalnie wstyd.

:D