Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trudna sztuka umiejętnego zatytułowania postu.

Wowka

Recommended Posts

czy wiezby sa zawsze dobrej jakosci

przyznam się,

nie wiem :o

Moim zdanie się czepiasz. Temat sformułowany prawidłowo, wiadomo o co chodzi w wątku. :D

Brzmi dość naiwnie, fakt :wink:

Ja mam w okolicy jedną wierzbę - ma się dobrze, więc chyba jest dobrej jakości.

:wink:

nie może być!!!!

Każda dobra wierzba jest spróchniała (bo musi mieć dziuplę), więc nie może byc dobrej jakości...

Toć ja nie mówię,że bez dziupli - wierzba bez dziupli nie może być wierzba dobrej jakośći

:wink:

A w wierzbowej dziupli diabeł Rokita siedzi

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czepiasz się...

To jest ekipa od dudowania... to zjawisko już omówiliśmy... :lol:

Tutaj, od 14.02

http://forum.muratordom.pl/zlote-mysli-forumowiczow,t127733-600.htm

To nie to samo.

Tam chodziło do dudowanie Majki.

Obecnie przywołałem tytuł postu z dnia dzisiejszego.

Ekipa z woj. mazowieckiego w ten sposób zachęcała do skorzystania ze swoich usług.

Niestety, post zniknął zanim zdążyłem skontaktować ich z Majką :wink:

A może skontaktowali sie sami?

I tym samym w dalszym ciagu nie wiem na czym polega dudowanie :cry:

ogrzewanie podłogówki :o :o :o

No i co się dziwisz. Nie od dzis wiadomo, że podłogówka, jako ze jest wmontowana w podłogę i to na dużej powierzchni, wyjątkowo skutecznie oddaje ciepło, a co za tym idzie intensywnie marznie. To tak jak chodzenie bez czapki zimą. Najwyraźniej ktoś wreszcie dostrzegł problem i zaczął się zastanawiać jak te biedną marznąca podłogówkę ogrzać.

...

Czy tylko ja nie załapałem subtelności? ....

Nic straconego

Po pierwsze - podłogówka to także deska podłogowa.

Po drugie podłoga absolutnie nie nadaje się na podłogówkę, gdyż z podłogi nie wykonuje się ogrzewania podłogowego, lecz jedynie podłogą się to ogrzewanie przykrywa.

Istnieją dziesiątki możliwości, "aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa "

Autor cytowanego postu, tej możliwości nie wykorzystał.

Pozdrawiam

Tytuł jest zagadkowy

ILOŚĆ CEGIEŁ- ILE?

A po lekturze treści pytania - wiadomo jeszcze mniej.

Witajcie kochani ja z takim pytankiem, czy ktoś kto budował z Porothermu 24 czy tam 25 ma wyliczoną ilość cegieł na stan surowy (ściana zewnętrzna) z podwyższoną ścianką kolankową o 2 cegły i poszerzonym garażem o 1 m. Ogólnie chodzi mi o to ile cegieł wyszło Wam w całości na budowę domu z podziałem na: ściany zewnętrzne

ściany wewnętrzne.

Bo gość, który będzie nam budował coś trochę dziwnie nam wyliczył.

Nic straconego

W sumie fakt. Ładnie argumentujesz, spokojnie, rzeczowo, rozsądnie, a tu autor posłużył się slangiem w którym podłogówka oznacza ogrzewania podłogowe, a podłoga to coś pod kapciami, pomijając dywan. :D W rozmowie bym przepuścił, w druku nie. A forum dla mnie to rozmowa.

Ale jakoś tytuł wątku plus pierwszy przykład zasugerował mi, że chodzi tu o takie tematy, które nie mają żadnego zwiazku z treścią pierwszego postu, a nie o drobne subtelności.

Istnieją dziesiątki możliwości, "aby język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa "

Ideał. :D

Jeśli trzeba to wyrazić w kilku słowach, liczba możliwości spada :(

Pozdrawiam.

Tytuł jest zagadkowy

ILOŚĆ CEGIEŁ- ILE?

A po lekturze treści pytania - wiadomo jeszcze mniej.

Witajcie kochani ja z takim pytankiem, czy ktoś kto budował z Porothermu 24 czy tam 25 ma wyliczoną ilość cegieł na stan surowy (ściana zewnętrzna) z podwyższoną ścianką kolankową o 2 cegły i poszerzonym garażem o 1 m. Ogólnie chodzi mi o to ile cegieł wyszło Wam w całości na budowę domu z podziałem na: ściany zewnętrzne

ściany wewnętrzne.

Bo gość, który będzie nam budował coś trochę dziwnie nam wyliczył.

Kurna, niby NAJLEPSZY DORADCA a nie wie ile cegieł wyszło ogólnie na budowę domu, ani nawet nie wie ile wyszło z podziałem na ściany zewnetrzne i wewnetrzne, stan surowy z podwyższoną scianką kolankową o 2 cegły i poszerzonym garażem o 1 m. :evil: I to z Porothermu 24 czy tam 25.

Normalnie wstyd.

:D