gatka 01.02.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam, Na początku podam informację, że jeśli chodzi o budowanie, wykańczanie itp jestem totalnym laikiem, więc bardzo proszę o wyrozumiałość Wykańczam właśnie mieszkanie i przy zamawianiu drzwi wewnętrznych powiedziano mi, że należy obniżyć nadproże do wysokości 204-206 cm, czyli wychodzi jakieś 4 cm. Moje pytanie dotyczy tego jak to zrobić, bo pomysłów było już wiele, min takie: - obniżyć karton-gipsem - wypełnić pianką po założeniu - po założeniu zamaskować listwą. Czy obniżenie jest konieczne do montażu, czy jest to kwestia tylko estetyczna? Dodam jeszcze, że ościeżnice będą regulowane. Będę bardzo wdzięczna za jakieś sugestie i uwagi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 01.02.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Wytnij potrzebne kawałki piłą z bloczka Ytong (bloczek na ściankę działową - kupisz na sztuki np. w Castoramie) i przyklej np. klejem do płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 albo zrób to kartongipsem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2009 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 albo zapiankuj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 03.02.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 pianka jest podatna na drgania zamaskuje idealnie i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatka 03.02.2009 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Bardzo dziękuje za rady. Chyba zrobię to pianką, bo pewnie będzie najszybciej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts