bladyy78 01.02.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Kilka miesięcy temu podłączyłem się do nitki wodociągu miejskiego i niestety mam problem z kranu leci brązowa woda. Zauważyłem jedną sprawę jak odkręcę delikatnie zawory na wodomierzu i woda leci małym strumieniem woda jest czysta, a jak odkręcę zawory na wodomierzu ma max to po jakimś czasie leci taki syf że szkoda mówić istny żur i nawet skręcenie wody na minimum nic już nie daje dalej leci syf i muszę odpuścić ze 100l żeby znowu leciała czysta woda. Moja działka jest w dolinie i różnica poziomów od rury głównej do mojego domu to ok. 8m i podejrzewam że teraz moja nitka stała się istnym filtrem osadnikowym dla tego wodociągu i wszystkie syfy po prostu lecą w dół czyli do mojego domu . Zastanawiam się co mam z tym fantem zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.02.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 nie wiem jak w B-B, ale w łodzi ZWiK płucze przynajmniej 2 razy w roku swoje wodociągi, dzwoni się do nich, przyjeżdżają i zostawiają odkręcony na ulicy hydrant na jakąś godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 01.02.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 U mnie to samo było. Od głównej magistrali 200m w bok. Jak napisał mpopław- trzeba przepłukać raz a dobrze Ja sobie sam odkreciłem hydrant , ale nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 01.02.2009 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Będę musiał zadzwonić do wodociągów może i u nas też płuczą. Na razie mi ta woda zbytnio nie przeszkadzała że jest brudna bo ożywam jej do celów budowlanych ale skoro płace za nią to dlaczego mam płacić za taki syf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 03.02.2009 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No i dziś płukali mi wodociąg w końcu mam czysta wodę ciekaw jestem na jak długo, podobno na końcu nitek wodociągowych często jest brudna woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Może jakiś filtr załatwi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 03.02.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 cieszynianka napisał: Może jakiś filtr załatwi sprawę Ta... z lampą UV od razu. Brud z końcówki wodociągu może oznaczać problemy, duuuuże problemy. Zgłaszać i muszą płukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Założyliśmy filtr z opłukiwaniem Honeywella, bo po przerwach w dostawie wody (niestety czasem się zdarzają) leci gnojówka z farfoclami i nie chcę, żeby cierpiały baterie i dysze w przysznicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts