jacenty121 01.02.2009 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam panstwa nazywam sie Jacek i mieszkam w okolicach wrocka odrazu przepraszam jezeli taki problem juz powstał na jakims poscie. Mam problem poniewaz podobaja mi sie mebelki a czesc z nich jest wiszaca na scianie ciezar tych mebli jest dosyc duzy i pewnie zawartosc dolozy jeszcze wiekszy ciezar. I problemem jest to ze na scianie jest polozony regips !! I panowie pomozcie zeby bez wiekszych przebudowan wszystko mialo rece i nogi. Dodam ze odleglosc miedzy regipsem a sciana jest 90 mm zastanawialem sie nad dlugim wkretem ale nie wiem doradzcie panowie dziekuje z gory i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.02.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Witam panstwa nazywam sie Jacek i mieszkam w okolicach wrocka odrazu przepraszam jezeli taki problem juz powstał na jakims poscie. Mam problem poniewaz podobaja mi sie mebelki a czesc z nich jest wiszaca na scianie ciezar tych mebli jest dosyc duzy i pewnie zawartosc dolozy jeszcze wiekszy ciezar. I problemem jest to ze na scianie jest polozony regips !! I panowie pomozcie zeby bez wiekszych przebudowan wszystko mialo rece i nogi. Dodam ze odleglosc miedzy regipsem a sciana jest 90 mm zastanawialem sie nad dlugim wkretem ale nie wiem doradzcie panowie dziekuje z gory i pozdrawiam Panie mogą się obrazić Niestety nic mi nie mówi określenie mebel wiszący, ale jeśli to jakieś wiszące szafki (jak w kuchni np) to na samym wkręcie to nie powisi. Nawet jak dasz do ściany kołek. Wkręt 10cm w powietrzu to przy stosunkowo niewielkim ciężarze się ugnie lub pęknie. Raczej będziesz musiał rozebrać lokalnie płytę aby przygotować ruszt pod podwieszenie czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty121 01.02.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 witam wie pan chodzilo mi o to ze poprostu miedzy regipsem a sciana jest 9cm myslalem zeby zapierdzielic kolek 15 ze w glownej scianie miescilo by sie 6 cm wkreta ale jest prawdopodobnosc ze sie wygnie tylko ze pomysl z sciaganiem plyty to jest pchanie sie w duze koszta. Prosze o jakies inne propozycje. Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 02.02.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 witam wie pan chodzilo mi o to ze poprostu miedzy regipsem a sciana jest 9cm myslalem zeby zapierdzielic kolek 15 ze w glownej scianie miescilo by sie 6 cm wkreta ale jest prawdopodobnosc ze sie wygnie tylko ze pomysl z sciaganiem plyty to jest pchanie sie w duze koszta. Prosze o jakies inne propozycje. Dziekuje i Pozdrawiam Wywierć otwór przez płytę i w ścianie wiertłem fi 14mm, wklej na kotwę chemiczną pręt M12 i do niego możesz montować wieszaki pod szafki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 02.02.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam panstwa nazywam sie Jacek i mieszkam w okolicach wrocka odrazu przepraszam jezeli taki problem juz powstał na jakims poscie. Mam problem poniewaz podobaja mi sie mebelki a czesc z nich jest wiszaca na scianie ciezar tych mebli jest dosyc duzy i pewnie zawartosc dolozy jeszcze wiekszy ciezar. I problemem jest to ze na scianie jest polozony regips !! I panowie pomozcie zeby bez wiekszych przebudowan wszystko mialo rece i nogi. Dodam ze odleglosc miedzy regipsem a sciana jest 90 mm zastanawialem sie nad dlugim wkretem ale nie wiem doradzcie panowie dziekuje z gory i pozdrawiam Wiem, ale nie powiem, bo pytanie było do panów to co się bedę wychylać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacenty121 03.02.2009 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Niech bedzie pytan panow i szanowne panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.02.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Niech bedzie pytan panow i szanowne panie Już za późno, za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janrenovate 04.02.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Zamocuj belkę drewnianą poziomo i do niej mocuj mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eliotas 07.03.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 O ile mnie pamięć nie myli dla prawidłowo wykonanej ścianki g-k (według producenta - nida gips) - obciążenie maksymalne to 40 kg / m bieżący ściany. Zależy co rozumiesz pod pojęciem "ciężkie". Jeśli "ciężkie" to rozwiązanie podane przez zbigmora wydaje się sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomii26 07.03.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam panstwa nazywam sie Jacek i mieszkam w okolicach wrocka odrazu przepraszam jezeli taki problem juz powstał na jakims poscie. Mam problem poniewaz podobaja mi sie mebelki a czesc z nich jest wiszaca na scianie ciezar tych mebli jest dosyc duzy i pewnie zawartosc dolozy jeszcze wiekszy ciezar. I problemem jest to ze na scianie jest polozony regips !! I panowie pomozcie zeby bez wiekszych przebudowan wszystko mialo rece i nogi. Dodam ze odleglosc miedzy regipsem a sciana jest 90 mm zastanawialem sie nad dlugim wkretem ale nie wiem doradzcie panowie dziekuje z gory i pozdrawiam Do mocowania różnych półek, szafek itp. w ścianach wykonanych z suchego tynku są specjalne kołki mocujące dostępne w każdym sklepie bądź składzie budowlanym, są metalowe wywierca się otwór w płycie odpowiedni do danego kołka i następnie część tego kołka wkłada się w ten otwór następnie kręcąc śrubką lub używając specjalnych kombinerek wyciąga się śrubkę na zewnątrz w wyniku czego od wewnętrznej strony tworzy się tzw grzybek i będzie trzymało. No chyba że konstrukcja ściany została wykonana niewłaściwie tzn za rzadko profile stojące. tak długich wkrętów jak piszesz 90mm nie stosuj bo po pierwsze i podstawowe największy nacisk działa w tym przypadku "wyciągająco" ze ściany i pionowo w dół czyli po prostu ten wkręt czy tam gwóźć będzie się wrzynał w płytę i szafki opadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gumis107 08.03.2009 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam,Moze najprosciej kup sobie tzw;"kolki do suchych tynkow",to sa kolki ktore montuje sie na splycie k-g.Dostepne w kazdym markecie.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts