kgasiorowska 01.02.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Mam problem z krzywo polozonym chudziakim gdzie roznica miedzy najnizszym a najwyzszym punktem wynosi 13,5 cm, jednym slowem pierwszy wykonwca byl paprakiem ( Radoslaw Gąsiorowski, przestrzegam przed nim). Dopiero drugi majster musial nadlewac specjalne kolnierze zeby wyrownac poziom i zeby moc wznosic sciany prosto. Teraz mam problem czym wyrownac w srodku domu ta krzywizne. Mam kilka koncepcji:1.wyrownac szlichta na calosci, potem styropian, podlogowka i wylewka2.pokombinowac ze styropianem, tzn dac zalozmy dwie warstwy, potem podlogowka i wylewka3.wyrownac piaskiem zamiast szlichta, potem styropian,podlogowka i wylewka Poradzcie co wg Was byloby najlepszym rozwiazaniem, no chyba ze macie inne propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 02.02.2009 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 nikt nic nie doradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 02.02.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 13,5 -Nieźle Rozwiązanie 2 raczej odpada.Możesz to zrobić sposobem 1 lub 3.Najtańszy będzie trzeci sposób tzn. wyrównać suchym piaskiem.Możesz to zrobić samodzielnie i na "spokojnie" ale równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.02.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 wykonwca byl paprakiem ( Radoslaw Gąsiorowski, przestrzegam przed nim). Osz kur... - nie mów tylko, że ten z Raszyna? Jeśli ten, to może lepiej, że mi uciekł skurczysyn i nie pojawił się na budowie, opóźniając ją o pół roku Co do meritum, to wylewka najlepsza, piasek najtańszy. Nie jestem jednak przekonany do piasku, choć teoretycznie mogłoby to zadziałać. Ja bym zrobił wylewke - jesli nie ma stropu i możesz ew. zmniejszenie wysokości skompensować to by było idealnie. Możesz nawet pokusić się o zrobienie jej z np. perlitobetonu - będzie w bonusie troche izolacji termicznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 02.02.2009 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Moj paprak jest z Rogowa, jezdzi Golfem III.Tez uciekl z mojej budowy, ale z perspektywy czasu ciesze sie z tego.Najbardziej sklaniam sie do tego piachu, bo to jednak bedzie najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 02.02.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Golf to by sie nawet zgadzał Najtaniej może tak. Ale pare metrów wylewki to też nie majątek, a jednak zrobione będzie porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 04.02.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Witam Sąsiadkę Też mam domek - jak to mówią w okolicy na "kukurydzianym polu" Zależy to od paru rzeczy: - czy jest wylane za nisko czy za wysoko - ile masz miejsca na: ułożenie styropianu (10cm), wylewkę (6cm) i podłogę (2 cm). Razem powinno być około 18 cm. Trzeba uważać aby wszystko pasowało do: - wysokości pomieszczeń. Jeśli chcesz uzyskać pomieszczenia 2,60 to teraz musisz mieć w najwyższym punkcie około 2,80. - do otworów okiennych i drzwiowych - klatki schodowej (jeśli żelbetowa) Może wystarczy skuć tam gdzie jest wysoko i wyrównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgasiorowska 04.02.2009 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ano witam sąsiada, My tez mieszkamy na kukurydzianym polu Krzywo zrobione jest niestety za nisko a nie za wysoko, wiec musze sie jakos wspomoc nadlozeniem czegos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bog 05.02.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Ja zamówiłem wywrotkę betonu z wytwórni w postaci półsuchej. Panowie to wtaczkowali, zwibrowali zagęszczarką do kostki i gotowe.Bez pompy, betoniarki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts