Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Życie bez telewizora

coulignon

Recommended Posts

Zastanawiam sięjak duzo jest takich odmieńców. Od czterech lat nie mamy telewizora.

Nie widziałem ani jednego odcinka Tańca z Gwiazdami, Gwiazdy tańcza na lodzie, nie wiem za cholerę co to jest Jola Rutowicz....

Nie wiedzieć co w "M jak miłość - bezcenne". :wink:

Dodam że w nowym domu też nie planuje - nawet nie będę ciągnął kabli pod instalacje antenowa.

Jest ktos jeszcze kto pozbył sie tego pudła z domu?

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie potrafię już policzyć ile lat nie mam telewizora(pewnie koło 10) , wcale mi go nie brakuje ,

czas kradnie mi forum :wink:

o joli rutowicz słyszałam (i czytałam na forum) to ważna postać musi być skoro "wszyscy" o niej mówią :wink:

natomiast kiedy jestem gdzieś ,gdzie jest włączony telewizor ,uciszam wszystkich na reklamach :oops: :wink: "miliony kobiet na całym świecie uśmiechają się widząc czyste talerze ","och co pani zrobiła" i jeszcze kilka innych :lol: uwielbiam reklamy :roll:

Biorąc pod uwagę, ze w mieszkaniu tv mieliśmy w każdym pokoju (także sypialni :roll: ) , to teraz - mając jeden działający to dla nas jak odwyk i terapia wstrząsowa w jednym :wink: .

Tv jest w salonie - ale szczerze powiem, ze oglądam go 40min. dziennie - tylko podczas jeżdżenia na rowerku coby czas szybciej zleciał .... i to nie seriale jakieś badziewne , tylko programy medyczne tudzież o mordercach :lol: .

Tak, że nowy dom nauczył mnie kolejnej rzeczy - bez tv zasadniczo można się obejść :wink: :D .

Żeby ktoś mi nie zarzucił kłamstwa powiem jeszcze , że w pokojach dziewczyn i sypialni stoją telewizory, ale nie działają ... z prozaicznego powodu: zwykła antena nie ściąga, a cyfrę+ mamy tylko na tym jednym tv - w salonie :roll:

Acha, no i dziewczyny mają dvd ... czasem se jakąś bajkę włączą :roll: .

zycie bez tv to pikus i zaden wyczyn, zreszta czemu pozbawiac sie mozliwosci obejrzenia czasem paru wartosciowych filmow

sprobujcie zyc bez komputera - to nowa magiczna narkotyczna skrzynka, zastepujaca inne produkty cywilizacji i lekko uciszajaca sumienie ('ja tylko filmik i forum... i w domciu pracuje')

BTW: oczywiscie, panie chorkiem spiewaja 'ja to nie musze ogladac, to mezus sport meczy'. ciekawe, kto nalezy do wielomilionowej armii ogladajacej godzinami seriale i durne filmy klasy B - statystyki ogladalnosci nie klamia 8)