Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Życie bez telewizora

coulignon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam TV i nie wiem jak wygląda Jola Rutowicz. Na forum o niej już czytałam, więc wiem ,że istnieje. TV coraz bardziej mnie wkurza, nigdy nic nie ma ciekawego na co można by ewentualnie zerknąć. Czasami coś w nocy obejrzę i potem ziewam w pracy. Poziom TV znacznie się obniżył w ostatnich latach. Tłumaczę to sobie tym, że pewnie te płatne kanały coś lepszego dają. Wiadomości lepiej w internecie przeczytać, bez ukierunkowania na określoną z góry właściwą interpretację. Bez internetu byłabym nieszczęśliwa i to bardzo.

Ja mogłabym nie mieć, bo nie oglądam i dobrze mi z tym, ale moja większa połowa mecze oglądać musi i basta 8)

Udało mi się tyle wynegocjować, że w nowym domku nie będzie pudła w salonie :D

Będzie sobie stało w jednym pokoju i nie będzie to takie dla mnie męczące.

(Obecnie jest w kuchni i czasem mam przymusowe oglądanie :evil: )

:wink:

Tez nie mamy i zyjemy !

Najsmiesniejsze jest to, ze pod nami sasiedzi tez nie maja a pod nimi sasiedzi tez nie i jest to j e d y n y taki blok w Wawie . :D :D :D :D

Szkoda czasu na to pudlo. Rozrywka wyjatkowo bierna i mierna. :D

Ostatnio robione byly jakies powazne badania na ten temat i wyszlo im, ze najbardziej uzaleznieni od telewizji sa ludzie ze sklonnosciami do depresji.

Na ile jest to wiarygodne - nie wiem.

Chyba wiarygodne bo ja zabieram pilota do pracy, a program TV mam w kieszonce tej na zegarek.

Ale za to widziałem wczoraj na Discovery jak powstaje gumka do gumowania-taka zwykła.

Lump

Wiesz z czego i jak powstaje zwygła gumka do gumowania grafitowego ołówka?

Albo inaczej - dla Ciebie specjalnie

Wiesz jak powstaje fortepian i ile nacisku ton maja struny które sie w nim montuje?

No wiesz.......

No nie wiesz .

A do czego mi ta wiedza , chcialabym wiedziec ?

Mi zalezy na tym zeby gral d o b r y pianista i zeby orkiestra miala dobrze

naostrzone instrumenty - reszta mnie nie interesuje.

Ci, ktorzy sie uzalezniaj od papierosow tez maja sklonnosci do depresji. :roll:

Natomiast ci co sluchaja dobrej muzyki w przyzwoitym wykonaniu sa wesolutcy jak ptaszki na wiosne i im bimba :D wiedza z telewizorni.

Tez masz skojarzenia ! Fu i fe.

Ja tam wole spotkac sie z przyjaciolmi i rznac........

w gry planszowe albo karty - zdobywac Rzym albo Napoli albo w czasach Cesarstwa rzymskiego ruszyc na podboj nowych prowincji a w lato rzniemy....... w bule albo jezdzimy na rowerach po Litwie ( ma wlasnie zbankrutowac ,ale numer ). :D

Myslimy o takim rajdzie w Rumunii. Zobaczymy co sie wykluje.

Razem tez lazimy na koncerty - i jakos sie zyje. :D Bez telewizora. :D

Spokojnie .....

Gdzie bedziesz wysylal przez Atlantyk .....poza tym mam juz jego wszystkie nagrania - w jego wykonaniu.

Dobrym byl poeta - banjo troche ciezko sie slucha, ale slowa - ponadczas . Lubie.

Bylby swietnym raperem. :D

W ogole to chwila bo jestem zajeta najbardziej prezna organizacja jak istnieje w Polsce - grass root movement czyli ratowaniem bezdomnych zwierzat 8)

Musze zerknac co dziewczyny napisaly . 8)