cieszynianka 11.07.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Tak czy owak wszyscy wiedzą kim jest Jola Rutowicz. Nieśmiało stwierdzam, że jednak nie wszyscy Nie znam i wcale mi to nie przeszkadza, ani nie czuję się z tego powodu gorsza A czujesz się gorsza jak nie wiesz kim jest jakiś polityk / artysta / celebryta? Myślę, że można być na bieżąco czytając, o tej umiejętności wiele osób w pewnym wieku zapomina... Newsy przecież można znaleźć w internecie i w każdym dzienniku drukowanym, o ile ktoś newsami żyje. Nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się czuć gorszy nie znając jakiejś niby gwiazdy z salonów, nie wiedząc z kim obecnie ma romans albo kiedy zamierza zajść w ciążę... bez przesady, żyć trzeba własnym życiem a nie podniecać się głupotami. Dlatego wolę internet wybieram to, co mi odpowiada od razu, nie czekając, aż się rozpocznie następny może ciekawy, a może nie program. Jakąś zbieżność upodobań widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 11.07.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Tak czy owak wszyscy wiedzą kim jest Jola Rutowicz. Nieśmiało stwierdzam, że jednak nie wszyscy Nie znam i wcale mi to nie przeszkadza, ani nie czuję się z tego powodu gorsza A czujesz się gorsza jak nie wiesz kim jest jakiś polityk / artysta / celebryta? Myślę, że można być na bieżąco czytając, o tej umiejętności wiele osób w pewnym wieku zapomina... Newsy przecież można znaleźć w internecie i w każdym dzienniku drukowanym, o ile ktoś newsami żyje. Nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się czuć gorszy nie znając jakiejś niby gwiazdy z salonów, nie wiedząc z kim obecnie ma romans albo kiedy zamierza zajść w ciążę... bez przesady, żyć trzeba własnym życiem a nie podniecać się głupotami. Bardziej mam wrażenie, że uważasz, że ludzie oglądający telewizję są gorsi, ergo Ty nie oglądająca, ale czytająca jesteś lepsza. (Oczywiście to tylko subiektywna opinia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.07.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Tak czy owak wszyscy wiedzą kim jest Jola Rutowicz. Nieśmiało stwierdzam, że jednak nie wszyscy Nie znam i wcale mi to nie przeszkadza, ani nie czuję się z tego powodu gorsza A czujesz się gorsza jak nie wiesz kim jest jakiś polityk / artysta / celebryta? Myślę, że można być na bieżąco czytając, o tej umiejętności wiele osób w pewnym wieku zapomina... Newsy przecież można znaleźć w internecie i w każdym dzienniku drukowanym, o ile ktoś newsami żyje. Nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się czuć gorszy nie znając jakiejś niby gwiazdy z salonów, nie wiedząc z kim obecnie ma romans albo kiedy zamierza zajść w ciążę... bez przesady, żyć trzeba własnym życiem a nie podniecać się głupotami. Bardziej mam wrażenie, że uważasz, że ludzie oglądający telewizję są gorsi, ergo Ty nie oglądająca, ale czytająca jesteś lepsza. (Oczywiście to tylko subiektywna opinia). Nie pamiętam, żebym gdzieś coś takiego powiedziała Wrażenia zawsze bywają subiektywne, ile osób tyle wariantów odbioru tego samego widoku, zapachu, smaku, wydarzenia, stwierdzenia, dzieła sztuki itd. Nie uważam się za lepszą, bo nie zachwycam się produkcjami, które wszyscy podziwiają, ale też nie uważam się za gorszą z tegoż powodu. Pozwólmy każdemu cieszyć się tym, czym chce. Mimo, że uwielbiam flaczki nie będę nikogo zmuszać do ich jedzenia, skoro wiem, że ich nie lubi sama nie jem płucek na kwaśno (próbowałam i wcale mi nie podeszły), ale też nie chcę, żeby ktoś mnie zmuszał do ich jedzenia To samo dotyczy wszystkich pozostałych sfer życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mcmagda 11.07.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Niech każdy ma to, co mu odpowiada, co mu pasuje i z czym czuje się dobrze No bo nie do Ciebie była wypowiedź skierowana tylko do Princessy. U Ciebie wręcz odwrotnie - zdanie było cytowanej wyżej oddaje moje subiektywne wrażenie z Twoich wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.07.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ogólnie tak, ale coś takiego jak forum, daje możliwość wymiany doświadczeń i poglądów na wiele tematów, możliwość jakiejś tam konwersacji z ludźmi a tego nie da Ci kwadratowe pudło działające aspołecznie, izolujące ludzi od siebie, przesyłające mu taką samą papkę jak tysiącom innych odbiorców. 1. Nie pozwalaj sobie. Jeśli ktoś tu się rzuca to nie ja. 2. Durne dyskusje na forum są tak samo durne jak gapienie się na durne seriale. 3. TV nie izoluje ludzi skoro po obejrzeniu serialu czy wywiadu z Jolą potrafią o tym z sobą rozmawiać i to w realu co uważam za mniej durne niż pytlowanie na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 11.07.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ja tylko bronię swojego prawa do życia bez seriali, tokszołów i innych fajerwerków Jak to dobrze, że my, myślący inaczej nie zmuszamy innych do zakupu i wiernego gapienia się w "pudło". Inaczej musiałabyś swoich praw bronić czynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 11.07.2009 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Ja tylko bronię swojego prawa do życia bez seriali, tokszołów i innych fajerwerków Jak to dobrze, że my, myślący inaczej nie zmuszamy innych do zakupu i wiernego gapienia się w "pudło". Inaczej musiałabyś swoich praw bronić czynnie. A nawet ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 11.07.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Taki czasozjadacz. Spróbuj w toalecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.07.2009 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ogólnie tak, ale coś takiego jak forum, daje możliwość wymiany doświadczeń i poglądów na wiele tematów, możliwość jakiejś tam konwersacji z ludźmi a tego nie da Ci kwadratowe pudło działające aspołecznie, izolujące ludzi od siebie, przesyłające mu taką samą papkę jak tysiącom innych odbiorców. 1. Nie pozwalaj sobie. Jeśli ktoś tu się rzuca to nie ja. 2. Durne dyskusje na forum są tak samo durne jak gapienie się na durne seriale. 3. TV nie izoluje ludzi skoro po obejrzeniu serialu czy wywiadu z Jolą potrafią o tym z sobą rozmawiać i to w realu co uważam za mniej durne niż pytlowanie na forum. Ad 1 Nie rozśmieszaj mnie takimi tekstami. Ad 2 Pozostawię to bez komentarza. Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny mógł w czymkolwiek ludzi do siebie zbliżać. Co najwyżej utwierdza ich w przekonaniu, że są na bieżąco w mega przydatnych do życia newsach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 12.07.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Nie zbyt czesto ogladam TV. Moim hobby jest szperanie po orbicie i wyszukiwanie ciekawych przekazów satelitarnych. Antenkę taka mam http://images39.fotosik.pl/59/4884832e3de9d7afm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 12.07.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Nie zbyt czesto ogladam TV. Moim hobby jest szperanie po orbicie i wyszukiwanie ciekawych przekazów satelitarnych. ostatnio jakieś przerwy w kodowaniu kanałów były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-B 12.07.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Bez przerwy jakieś są. Mam zakres orbity od 80 st.wschód , do 54 st. zachód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.07.2009 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny... Oczywiście masz na myśli komputer z internetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 12.07.2009 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny... Oczywiście masz na myśli komputer z internetem Raczej nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.07.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny... Oczywiście masz na myśli komputer z internetem Raczej nie No to kiepsko, bo to z powodu komputera i internatu ludzie przestali się ze soba spotykać w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 12.07.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny... Oczywiście masz na myśli komputer z internetem Raczej nie No to kiepsko, bo to z powodu komputera i internatu ludzie przestali się ze soba spotykać w realu Ale też niektórzy za pomocą tego wynalazku odnowili stare znajomości sprzed wielu, wielu lat W sierpniu jadę na kolejne spotkanie starej wiary. Było już jedno rok temu. Ale było radości ze spotkania, tym bardziej, że większość nie widziała się przez dwadzieściaparę lat Nie od razu wszyscy wszystkich rozpoznali , a wspomnieniom nie było końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 12.07.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Ale też niektórzy za pomocą tego wynalazku odnowili stare znajomości sprzed wielu, wielu lat To chyba tylko świadczy o tym, że człowiek inteligentny umie się posługiwać każdym narzędziem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 13.07.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny... Oczywiście masz na myśli komputer z internetem Raczej nie No to kiepsko, bo to z powodu komputera i internatu ludzie przestali się ze soba spotykać w realu TV był pierwszy i zadziałał destrukcyjnie na więzi międzyludzkie (odkąd większość osób stać na ten wątpliwy luksus posiadania własnego pudła z anteną) Dopóki pozostawał w sferze marzeń łączyła ludzi więź wpraszania się do bogatszego sąsiada na wiadomości... ale czy to można nazwać kontaktem międzyludzkim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 13.07.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 TV był pierwszy i zadziałał destrukcyjnie na więzi międzyludzkie Destrukcyjnie na więzi międzyludzkie to zadziałała komuna z jej strachem, ale to jest temat na inna dyskusję. Ale widzę, że koleżanka uzależniona od internetu jak ja od TV, że tak zażarcie broni swoich racji i gotowa oczy wydłubać każdemu kto śmie sądzić inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 14.07.2009 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Widzisz ja jestem uzależniona od 1 rzeczy a Ty od obu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts