Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Życie bez telewizora

coulignon

Recommended Posts

Tak czy owak wszyscy wiedzą kim jest Jola Rutowicz.

Nieśmiało stwierdzam, że jednak nie wszyscy :roll:

Nie znam i wcale mi to nie przeszkadza, ani nie czuję się z tego powodu gorsza :D

A czujesz się gorsza jak nie wiesz kim jest jakiś polityk / artysta / celebryta?

Myślę, że można być na bieżąco czytając, o tej umiejętności wiele osób w pewnym wieku zapomina... Newsy przecież można znaleźć w internecie i w każdym dzienniku drukowanym, o ile ktoś newsami żyje.

Nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się czuć gorszy nie znając jakiejś niby gwiazdy z salonów, nie wiedząc z kim obecnie ma romans albo kiedy zamierza zajść w ciążę... bez przesady, żyć trzeba własnym życiem a nie podniecać się głupotami.

Dlatego wolę internet wybieram to, co mi odpowiada od razu, nie czekając, aż się rozpocznie następny może ciekawy, a może nie program.

Jakąś zbieżność upodobań widzę :wink:

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie znam i wcale mi to nie przeszkadza, ani nie czuję się z tego powodu gorsza :D

A czujesz się gorsza jak nie wiesz kim jest jakiś polityk / artysta / celebryta?

Myślę, że można być na bieżąco czytając, o tej umiejętności wiele osób w pewnym wieku zapomina... Newsy przecież można znaleźć w internecie i w każdym dzienniku drukowanym, o ile ktoś newsami żyje.

Nie wiem dlaczego ktokolwiek miałby się czuć gorszy nie znając jakiejś niby gwiazdy z salonów, nie wiedząc z kim obecnie ma romans albo kiedy zamierza zajść w ciążę... bez przesady, żyć trzeba własnym życiem a nie podniecać się głupotami.

Bardziej mam wrażenie, że uważasz, że ludzie oglądający telewizję są gorsi, ergo Ty nie oglądająca, ale czytająca jesteś lepsza. (Oczywiście to tylko subiektywna opinia).

Bardziej mam wrażenie, że uważasz, że ludzie oglądający telewizję są gorsi, ergo Ty nie oglądająca, ale czytająca jesteś lepsza. (Oczywiście to tylko subiektywna opinia).

Nie pamiętam, żebym gdzieś coś takiego powiedziała :o

Wrażenia zawsze bywają subiektywne, ile osób tyle wariantów odbioru tego samego widoku, zapachu, smaku, wydarzenia, stwierdzenia, dzieła sztuki itd.

Nie uważam się za lepszą, bo nie zachwycam się produkcjami, które wszyscy podziwiają, ale też nie uważam się za gorszą z tegoż powodu.

Pozwólmy każdemu cieszyć się tym, czym chce.

Mimo, że uwielbiam flaczki nie będę nikogo zmuszać do ich jedzenia, skoro wiem, że ich nie lubi 8) sama nie jem płucek na kwaśno (próbowałam i wcale mi nie podeszły), ale też nie chcę, żeby ktoś mnie zmuszał do ich jedzenia :evil:

To samo dotyczy wszystkich pozostałych sfer życia :wink:

Ogólnie tak, ale coś takiego jak forum, daje możliwość wymiany doświadczeń i poglądów na wiele tematów, możliwość jakiejś tam konwersacji z ludźmi a tego nie da Ci kwadratowe pudło działające aspołecznie, izolujące ludzi od siebie, przesyłające mu taką samą papkę jak tysiącom innych odbiorców.

1. Nie pozwalaj sobie. Jeśli ktoś tu się rzuca to nie ja.

2. Durne dyskusje na forum są tak samo durne jak gapienie się na durne seriale.

3. TV nie izoluje ludzi skoro po obejrzeniu serialu czy wywiadu z Jolą potrafią o tym z sobą rozmawiać i to w realu co uważam za mniej durne niż pytlowanie na forum.

Ja tylko bronię swojego prawa do życia bez seriali, tokszołów i innych fajerwerków :wink:

Jak to dobrze, że my, myślący inaczej nie zmuszamy innych do zakupu i wiernego gapienia się w "pudło". Inaczej musiałabyś swoich praw bronić czynnie.

A nawet ręcznie :lol:

Ogólnie tak, ale coś takiego jak forum, daje możliwość wymiany doświadczeń i poglądów na wiele tematów, możliwość jakiejś tam konwersacji z ludźmi a tego nie da Ci kwadratowe pudło działające aspołecznie, izolujące ludzi od siebie, przesyłające mu taką samą papkę jak tysiącom innych odbiorców.

1. Nie pozwalaj sobie. Jeśli ktoś tu się rzuca to nie ja.

2. Durne dyskusje na forum są tak samo durne jak gapienie się na durne seriale.

3. TV nie izoluje ludzi skoro po obejrzeniu serialu czy wywiadu z Jolą potrafią o tym z sobą rozmawiać i to w realu co uważam za mniej durne niż pytlowanie na forum.

Ad 1 Nie rozśmieszaj mnie takimi tekstami.

Ad 2 Pozostawię to bez komentarza.

Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny mógł w czymkolwiek ludzi do siebie zbliżać. Co najwyżej utwierdza ich w przekonaniu, że są na bieżąco w mega przydatnych do życia newsach...

Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny...

Oczywiście masz na myśli komputer z internetem :)

Raczej nie :wink:

No to kiepsko, bo to z powodu komputera i internatu ludzie przestali się ze soba spotykać w realu :p

Ad 3 Nie wydaje mi się by przedmiot, za sprawą któego większa część populacji przestała spędzać ze sobą czas wolny...

No to kiepsko, bo to z powodu komputera i internatu ludzie przestali się ze soba spotykać w realu :p

Ale też niektórzy za pomocą tego wynalazku odnowili stare znajomości sprzed wielu, wielu lat :D

W sierpniu jadę na kolejne spotkanie starej wiary. Było już jedno rok temu. Ale było radości ze spotkania, tym bardziej, że większość nie widziała się przez dwadzieściaparę lat :lol:

Nie od razu wszyscy wszystkich rozpoznali :lol: , a wspomnieniom nie było końca :D

TV był pierwszy i zadziałał destrukcyjnie na więzi międzyludzkie (odkąd większość osób stać na ten wątpliwy luksus posiadania własnego pudła z anteną) :p

Dopóki pozostawał w sferze marzeń łączyła ludzi więź wpraszania się do bogatszego sąsiada na wiadomości... ale czy to można nazwać kontaktem międzyludzkim? :D

TV był pierwszy i zadziałał destrukcyjnie na więzi międzyludzkie

Destrukcyjnie na więzi międzyludzkie to zadziałała komuna z jej strachem, ale to jest temat na inna dyskusję. Ale widzę, że koleżanka uzależniona od internetu jak ja od TV, że tak zażarcie broni swoich racji i gotowa oczy wydłubać każdemu kto śmie sądzić inaczej.