duzers1974 01.02.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 mam pytanie: gdzie lepiej zamontowac w czopuchu kratki,dwie po bokach czy jedna wieksza z przodu.czy to wogole ma jakies znaczenie[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 01.02.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Odradzam montowanie kratek w czopuchu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 01.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Odradzam montowanie kratek w czopuchu . a to ciekawe? w takim razie gdzie? wracając do tematu dwie kratki z boku teoretycznie maja lepszą wymianę niz jedna z przodu. raczej czysto teoretycznie.chyba, ze to jakis baardzo duzy czopuch. wazniejsze jest, aby nie bylo zbyt mało ich powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.02.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 hm .... ale o jakie kratki chodzi ? czy o takie zmniejszające ciąg ( się to popularnie nazywa"przytykające komin")? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 01.02.2009 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 i czy wszyscy mówiąc "czopuch" myślą o tym samym (czyli: co tak naprawdę autor miał na myśli)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 01.02.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 dokładnie ... bo przesłonę przytykającą komin na czopuchu niektórzy montują ...ale o kratkach na czopuchu pierwszy raz słyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 02.02.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dokładnie ... bo przesłonę przytykającą komin na czopuchu niektórzy montują ...ale o kratkach na czopuchu pierwszy raz słyszę raczej chodzi o górną część obudowy kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.02.2009 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 eee no duzers1974 wyraźnie pisał o czopuchu czyli rurze dymowej wychodzącej z kotła/kominka którą leci dym. Może buduje sobie prywatną komorę gazową. Budować mu wolno, użytkować raczej już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.02.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 bo kurcze ... napisałby chopak o co mu chodzi dokładnie - a tak ...trza sie domyślać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 02.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Na moje to czlowiekowi chodzi o kratki montowane na obudowie czopucha.Czyli tak na chlopski rozum te ktorymi wydostaje sie cieple powietrze na pomieszczenie gdzie jest kominek. No chyba ze sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 o zobacz, o obudowie kominka ja bym nie pomyślał nawet...ale może i o to chodzi, miałoby sens wtedy to pytanie autora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzers1974 02.02.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 raffran nie mylisz sie,wlasnie o te kratki mi chodzilo.moze faktycznie malo dokladnie to opisalem.jeszcze raz napisze ze nie chodzi mi o obudowe,tylko o czopuch w ktorym gromadzi sie gorace powietrze.pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzers1974 02.02.2009 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dodam jeszcze ze ma byc to kominek w stylu rustykanym.jezeli chodzi o komore dekompresyjna to wiem gdzie sie montuje,jezeli by ktos dalej nie wiedzial o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duzers1974 02.02.2009 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 lechoslaw dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts