orko 07.02.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Wracając do płyt osb.U mnie właśnie kończę ich przykręcanie. Jako warstwa ostateczna będzie boazeria drewniana.Zalety - Można niemal idealnie uszczelnić poddasze! Przykręcając rigipsy do stelaży metalowych robi się tysiące dziurek w foli paroizolacyjnej! Płyty są sztywne i łatwo w nich dziury się nie zrobi.Wykazują się dobrą szczelnością dla pary wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli120 07.02.2010 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Jeszcze jedno pytanko czy do tych łat przymocowanych do Ścian przykręca się płyty OSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oli120 08.02.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Od 3 dni przeglądam fora i widzę rozbieżność w informacjach odnośnie skręcania profili CD z UD zarówno w sufitach jak i w ścianach. Jedni piszą, Ze się skręca inni, że nie. Sokalem nawet w zeszytach technicznych KNAUF ale są zbyt rozległe i skomplikowane dla mnie żebym mógł to rozszyfrować. Jak ktoś zna jakieś dobre źródło informacji będę wdzięczny. Mieszkam w bloku i strasznie wieje mi od ściany. Teraz zimową porą w szafie mam 12 C a w pokoju 19 i ciężko jest go dogrzać. Zastanawiam się nad dociepleniem tego od wewnątrz. Ścianka z g/k albo OSB (na OSB mógł bym powiesić szafki telewizor) +wata mogla by dać rade. Ale tu jest pytanie czy pod tą ścianka nie zrobi się wylęgarnia grzybów. Ma ktoś jakaś teorie na takie przypadki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honeyb 04.03.2016 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Witam! Mam takie pytanie i ogromną prośbę o odpowiedź bo się nieco przeraziłam. Chodzi o to, że właśnie wykończyli nam budowalańcy poddasze. Jako materiał zaproponowali płyty OSB. NiIe czytając wcześniej nigdzie na ich temat zgodziliśmy się i tak mamy całe poddasze obłożone OSB. Dopiero teraz zaczęłam czytać na temat tych płyt i doczytałam, że mogą one być szkodliwe dla zdrowia. Czy to prawda? Boję się zwłaszcza, że płyty są w każdym pokoju łącznie w dwóch dziecięcych. Czy to prawda z tą szkodliwością i zawartością formaldehydu:bash:? Bardzo Was proszę o odpowiedź bo nie wiem czy mamy ściany rwać czy co? Tym bardziej, że kiedy dzisiaj weszłam na górę to czułam na całym poddaszu dziwny zapach, drażniący (możliwe, że wynikał ze zmieszania się zapachów nowego drewna z ogrzewaniem z kozy) ale musiałam pootwierać okna bo mnie drażnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts