norbik11 01.02.2009 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Jak bralem kredyt do zalapalem sie na mozliwosc odpisania czesci raty odsetkowej w trakcie rocznego zeznania podatkowego. w 2008 zmnienilem bank i wziolem kredyt na splate poprzedniego kredytu ale cel jest ten sam. Podobno w tym przypadku nie moge kozystac z tej ulgi tak przynajmiej bylo w 2008 roku , ale ostatnio czytalem ze wprowadzono poprawke do ustawy i osoby ktore nabyly w odpowiednim czasie ponownie moga kozystac z tej ulgi. Prosze o odpowiedz jak to wkoncu z tym jest, czy ktos sie na tym zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed-mar 04.02.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja mam ten sam problem (albo nie problem;). Czytałam w gazecie prawnej że z dniem 01.01.2009r. zmieniły suie te przepisy i można odliczyc sobie ulgę odsetkową Ale mam teraz inną kwestię 1. Czy musze mieć zaświadczenie z banku o wysokości zapłaconych odsetek czy może to byc np. wyciąg kredytowy (a pytam dlatego, że bank zaśpiewał mi za wydanie takiego zaświadzcenia od 100 - 500 zł. SZOK, a ja sama przeciez mogłabym wyliczyc sobie zapłacone odsetki. 2. Czy poprzedni bank też wystawi mi jakiś dokument o spłacie odsetek, bo przecież spłaciłam cały kredyt więc i odsetek też tam troszkę było?!?!? Może ktoś wie więcej na ten temat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbik11 04.02.2009 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 a w jakim banku tyle speiwaja za wydruk odsetek? a z poprzedniego banku to tak ale tylko do splaty calego kredytu , bo przy splacie calosci kredytu juz nie naliczaja odsetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.02.2009 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Ja mam ten sam problem (albo nie problem;). Czytałam w gazecie prawnej że z dniem 01.01.2009r. zmieniły suie te przepisy i można odliczyc sobie ulgę odsetkową Hm nie czytałam, przyznaję bez bicia. A własnie dzisiaj jedziemy złożyć PITa z rozliczeniem (po raz pierwszy) tych odsetek. Ale mam teraz inną kwestię 1. Czy musze mieć zaświadczenie z banku o wysokości zapłaconych odsetek czy może to byc np. wyciąg kredytowy (a pytam dlatego, że bank zaśpiewał mi za wydanie takiego zaświadzcenia od 100 - 500 zł. SZOK, a ja sama przeciez mogłabym wyliczyc sobie zapłacone odsetki. 2. Czy poprzedni bank też wystawi mi jakiś dokument o spłacie odsetek, bo przecież spłaciłam cały kredyt więc i odsetek też tam troszkę było?!?!? Może ktoś wie więcej na ten temat... O Rany my zapłaciliśmy za zaświadczenie o zapłaconych odsetkach 6 złotych (słownie sześć złotych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 24.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 1. Czy musze mieć zaświadczenie z banku o wysokości zapłaconych odsetek czy może to byc np. wyciąg kredytowy a wyciąg z rachunku nie jest tożsamy z takowym zaświadczeniem? dla mnie jest. Jak US będzie chciał widzieć, że zapłaciłem odsetki to dostanie wyciągi bankowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts