daggulka 02.02.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Pytanie za 100 punktów.... jak radzicie sobie z myciem okna nad klatką schodową na dużej wysokości? Pod spodem schody zabiegowe... duża wysokość ...z drabiny nie ma opcji . Właśnie rozmyślałyśmy z nastka79 ... i jakby .... pomysłów niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 02.02.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ojoj faktycznie problem dośc duzy :)Miałam takie okno mieć ...brak kasy nie zrobiłam ...uffff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 02.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Są takie specjalne "mopy" do mycia szyb witrynowych. Mają długą rączkę i to chyba wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 No na codzień jestem zadowolona z tego okna, bo ładnie doświetla klatkę schodową, ale to mycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Są takie specjalne "mopy" do mycia szyb witrynowych. Mają długą rączkę i to chyba wystarczy. Wystarczy na umycie od wewnątrz, ale jak toto z zewnątrz potraktować? Będziemy chyba z mężem jednak kombinować z tą drabiną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 02.02.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dlatego oknodoświetlające schody zrobiłem sobie nie bezpośrednio nad klatką schodową a u szczytu schodów gdzie jest wygodny dostęp do tego okna... wracając do pytania...przychodzi mi na myśl tylko jakieś myjki przymocowane do kijów telskopowych (takich jak do malowania)... a na zewnątrz to otworzyć też takim kijem z odpowiednią końcówką która złapie rączkę otwierającą... do veluksów jest coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 02.02.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 zamontowac tesciowa przy oknie dachowym, wyposarzyc w mopa i chemikalia i... pamietac o dokarmianiu PS tez bede mial okno nad biegiem schodow... hm... Szanowna Mamusia jeszcze o tym nei wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.02.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dzięki za wypowiedzi ...czekamy na jeszcze ...może ktoś ma wypróbowany personalnie sposób (ekwilibrystyka na trapezach, linach i drążkach odpada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.02.2009 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 ekwilibrystyka na trapezach, linach i drążkach odpada Ej no czemu, ja tu liczyłam na skrócony kurs wspinaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 02.02.2009 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Też mam okno nad schodami zabiegowymi. Myję je z drabiny opartej o stopnie schodów, drabina jest bardziej pochylona niż normalnie bo muszę ją oprzeć o w miarę równy stopień. Myję je tylko ja, żona stanowczo odmawia. Jak zniedołężnieję to akurat dzieci podrosną i je wyślę na drabinę, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 02.02.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 może lewitacja? od środka będę miał ten sam problem - od zewnątrz dojdę po stopnicach kominiarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 02.02.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 nastka - ano potemu, iż dletegóż ponieważ onegdaj daggulka ma lęk wysokości pytanie zadane przeze mnie dotyczy sposobu , w jaki okno umyje małż ... a jemu też źle nie życzę (ktos w końcu kredyt spłacić musi ) , więc dlatego też ekwilibrystyka odpada w przedbiegach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 02.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 chetnie poczytam.na razie w razie w wstawilismy sobie wlasnie okno 40/60 na wysokosci podestu.oczywiscie na razie mamy SSZ. ale widzialam klatki schodowe z oknem dachowym i wygladaj pieeeeeknie. jestesmy z mezem zdecydowani na montaz.......ale ja cigle mysle jak to myc. tam gdzie ogladalam klatki schodowe z okn. dach. wlascicieli jeszcze ich nie myli omiatali z ...kurzu (kilkuletnie domy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 02.02.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ja swoje katuje raz na jakis czas mopem firmy V. Czyściutkim mopikiem do bólu ( a może i ze 100 razy ) po szybie, płuczę często w wodzie z wielką ilościa płynu do szyb. na koniec można ręcznik papierowy przymocować i przetrzeć do sucha. Nigdy mi jeszcze nie wysło tak całkiem idealnie, ale efekty nie sa złe. Planujemy ciage jakąś sprytna drabine, ale tak nam schodzi juz 4 lata... Z zewnątrz jak się da raz na rok po drabinie na dach i z dachu. Wbrew pozorom jak się z dołu spojrzy nie rzuca się tak strasznie w oczy, że jest brudne ( przez pierwsze 2 lata nie było myte wcale ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 02.02.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Pytanie za 100 punktów.... jak radzicie sobie z myciem okna nad klatką schodową na dużej wysokości? Pod spodem schody zabiegowe... duża wysokość ...z drabiny nie ma opcji . Właśnie rozmyślałyśmy z nastka79 ... i jakby .... pomysłów niet Trzeba było wcześniej pomyśleć o zamontowaniu w holu na dole kratki ściekowej, i później już bez kłopotu umyjesz wężem ogrodowym lub myjką ciśnieniową (jeszcze lepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.02.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 tesciowie maja kilkuletni dom a\wlasnie z takim oknem dachowym nad klatka schodowa od tych kilku lat okno nie bylo myte. od wewnatrz od czasu do czasu zmiataja pajeczyny powodzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Podobno brud powyżej pewnej granicznej grubości sam odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altaries 02.02.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 jesli teleskopy i tesciowa odpadaja, pozostaje drabina wielofunkcyjna (schodowa) - poszukaj w google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profus 02.02.2009 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 a Może jakiś podest zrobiony/dorobiony właśnie do tych schodów i na to zwykła drabinka - może tak bym kombinował. U mnie okno na przeciw schodów gdzie dostęp z drabiny jest spoko - tylko ......... drabiny się nie chce wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.02.2009 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 dzięki za wypowiedzi ...czekamy na jeszcze ...może ktoś ma wypróbowany personalnie sposób (ekwilibrystyka na trapezach, linach i drążkach odpada ) robi sie rusztowanie, bardzo wygodny sposób ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts