Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak umyć to ^&%$@&^ okno dachowe ???!!!

daggulka

Recommended Posts

Pytanie za 100 punktów.... jak radzicie sobie z myciem okna nad klatką schodową na dużej wysokości?

Pod spodem schody zabiegowe... duża wysokość ...z drabiny nie ma opcji :evil: .

Właśnie rozmyślałyśmy z nastka79 ... i jakby .... pomysłów niet :roll:

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dlatego oknodoświetlające schody zrobiłem sobie nie bezpośrednio nad klatką schodową a u szczytu schodów gdzie jest wygodny dostęp do tego okna...

wracając do pytania...przychodzi mi na myśl tylko jakieś myjki przymocowane do kijów telskopowych (takich jak do malowania)...

a na zewnątrz to otworzyć też takim kijem z odpowiednią końcówką która złapie rączkę otwierającą... do veluksów jest coś takiego

Też mam okno nad schodami zabiegowymi. Myję je z drabiny opartej o stopnie schodów, drabina jest bardziej pochylona niż normalnie bo muszę ją oprzeć o w miarę równy stopień. Myję je tylko ja, żona stanowczo odmawia. Jak zniedołężnieję to akurat dzieci podrosną i je wyślę na drabinę, a co :)

nastka - ano potemu, iż dletegóż ponieważ onegdaj daggulka ma lęk wysokości :oops: :lol:

pytanie zadane przeze mnie dotyczy sposobu , w jaki okno umyje małż :roll: ... a jemu też źle nie życzę (ktos w końcu kredyt spłacić musi :roll: ) , więc dlatego też ekwilibrystyka odpada w przedbiegach :roll: :wink: :lol:

chetnie poczytam.na razie w razie w wstawilismy sobie wlasnie okno 40/60 na wysokosci podestu.oczywiscie na razie mamy SSZ.

ale widzialam klatki schodowe z oknem dachowym i wygladaj pieeeeeknie.

jestesmy z mezem zdecydowani na montaz.......ale ja cigle mysle jak to myc.

tam gdzie ogladalam klatki schodowe z okn. dach. wlascicieli jeszcze ich nie myli :o

omiatali z ...kurzu :-? (kilkuletnie domy :roll: )

Ja swoje katuje raz na jakis czas mopem firmy V. Czyściutkim mopikiem do bólu ( a może i ze 100 razy :cry: ) po szybie, płuczę często w wodzie z wielką ilościa płynu do szyb. na koniec można ręcznik papierowy przymocować i przetrzeć do sucha.

Nigdy mi jeszcze nie wysło tak całkiem idealnie, ale efekty nie sa złe.

Planujemy ciage jakąś sprytna drabine, ale tak nam schodzi juz 4 lata...

Z zewnątrz jak się da raz na rok po drabinie na dach i z dachu. Wbrew pozorom jak się z dołu spojrzy nie rzuca się tak strasznie w oczy, że jest brudne ( przez pierwsze 2 lata nie było myte wcale :oops: ).

Pytanie za 100 punktów.... jak radzicie sobie z myciem okna nad klatką schodową na dużej wysokości?

Pod spodem schody zabiegowe... duża wysokość ...z drabiny nie ma opcji :evil: .

Właśnie rozmyślałyśmy z nastka79 ... i jakby .... pomysłów niet :roll:

Trzeba było wcześniej pomyśleć o zamontowaniu w holu na dole kratki ściekowej, i później już bez kłopotu umyjesz wężem ogrodowym lub myjką ciśnieniową (jeszcze lepiej) :wink:

dzięki za wypowiedzi ...czekamy na jeszcze ...może ktoś ma wypróbowany personalnie sposób (ekwilibrystyka na trapezach, linach i drążkach odpada :wink: )

robi sie rusztowanie, bardzo wygodny sposób ...