cieszynianka 03.02.2009 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A w reklamie mówili, że RedBull dodaje skrzydeł Też się niedawno zastanawiałam jak będę myć te doświetlenia nad klatką Mam dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.02.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wyślij męża na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.02.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 No coś Ty Jego życie mi miłe, ciemiężę go różnymi innymi zadaniami, ale tak nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaLeszek 03.02.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Widzę, że jest więcej takich jak my, co mają okna dachowe nad schodami i brak dostępu do nich Z tego też powodu nie zdecydowałam się na schody zabiegowe, o których zawsze marzyłam, tylko zrobimy z podestem. Ja zrobiłam to okno świadomie, bo teście też tak mają. Mieszkają już 3 lata i myli je dotychczas z dwa razy. Nie rzuca się bardzo w oczy, że brudne (a należę podobno do pedantycznych ), raczej widoczne są tylko zacieki z zewnątrz - z takiej odległości dokładnie nie widać kurzu. Z zewnątrz spłukuje je deszcz, w wewnątrz nic innego nie pozostaje jak skombinować wysoką, ale wąską drabinę, żeby się zmieściła u Ciebie na ściętym stopniu i.... jeden trzyma drabinę a drugi (oczywiście ten bez lęku wysokości) na nią wchodzi i myje okno. My na szczęście w firmie mamy dekarzy, którzy zawsze mogą podjechać z drabiną i zrobić swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 03.02.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wyślij męża na dach no jeszcze czego ...... nas tez czeka ten problem w przyszłości. Dobrze, że powstał ten watek jakiś pomysł przetestuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 03.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 wyślij męża na dach Mąż może się jeszcze przydać A tak na marginesie-Rezi-duża wódka za zwrócenie uwagi na Hausreina ,dla mnie bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 03.02.2009 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Też mamy to #&%$^& okno! Schody zabiegowe plus lęk wysokości. efekt jest taki,że to okno będzie myte baaardzo rzaadko[wcale] W wątku ''czego w urządzanym domu nie zrobilibyście ponownie'' jest opis skomplikowanej konstrukcji ,którą ktoś zmajstrował na okoliczność i szczęście posiadania tego cudu okiennego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 04.02.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Pytanie za 100 punktów.... jak radzicie sobie z myciem okna nad klatką schodową na dużej wysokości? Pod spodem schody zabiegowe... duża wysokość ...z drabiny nie ma opcji . Właśnie rozmyślałyśmy z nastka79 ... i jakby .... pomysłów niet u nas też jest to okno i też schody zabiegowe. myte było raz, jak stały rusztowania do malowania ścian a i ja na te rusztowania nie weszłam, bo mi kolana zmiękły jak byłam w połowie drogi do okna... próbowałam różnych rzeczy, mop na teleskopie - teleskop za krótki, mycie poprzez drugie okno dachowe, ta sama historia teleskop za krótki. może ktoś zna takie bardzo długie i profesjonalne teleskopy? bo te marketowe odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 04.02.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 reng - ja też miałąm takie rusztowanie sporządzone na okoliczność obrabiania tegoż okna i malowania klatki schodowej .... też kolana miałam mientkie , ale wlazłam .... bo ktoś tę klatke pomalować musiał .... no i przy okazji okno wtedy też umyłam no a potem rusztowanie rozmontowali , no i do okna dostępu niet mopem czy szczotką na teleskopach ...za chiny nie sięgnę ... za wysoko to okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 09.02.2009 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 I wszystko stało się jasne rezygnuje z połaciówki nad pustką jakieś 7m to ja po linkach sie wspinać nie będę. Kocham to forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 09.02.2009 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 I wszystko stało się jasne rezygnuje z połaciówki nad pustką jakieś 7m to ja po linkach sie wspinać nie będę. Kocham to forum tak zrób kochana i nie żałuj tego kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
von Zbieg 15.02.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 WitamMamy dwa okna 90x140 nad schodami zabiegowym na wysokości 4,5m. Okna są nad połową salonu i schodami, dają dużo światła bardzo nas ciesząc. Na razie kluje się pomysł żeby zrobić małą ażurowaną antresolę na stałe z dostawianą drabinką.Pozdrawiam serdecznie Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 15.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 I wszystko stało się jasne rezygnuje z połaciówki nad pustką jakieś 7m to ja po linkach sie wspinać nie będę. Kocham to forum malka, zrób se świetlik doświetla super i nie trzeba go myc A jeśli chodzi o to okno, to moja kumpela ma taki stołek??, małą drabinkę?? z Ikea,( też to mam i polecam: ja z tych co to po rozum stali w kolejce, więc muszę mieć jakieś podwyższenie do najwyższych półek )włazi na to i myje takim teleskopowym mopem Ma jakieś takie obrotowe to okno, ze i z jednej i z drugiej strony daje radę umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysio_z_Klanu 15.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Jak rozumiem problem polega na tym, że nie mozna ustawić drabiny na schodach? Jeśli dobrze rozumiem to propozycja jest taka. Kup w markecie aluminiową drabinę dostosowaną wysokością do okna. Kup stalowy kątownik z którego po przecięciu będziesz mogła zdobić dwie przedłużki do nóg drabiny po krótszej stronie. Przewierć w dwóch miejscach nogo drabiny by móc przymocować tam na conajmniej dwóch śrubach przedłużki. Zabezpiecz przedłużki np. gumą ze starej dętki. Uchroni to przed zarysowaniem schodów.By drabina była przydatna do innych czynności wystarczy odkrecić przedłużki.To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 15.02.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Rurki, kije, teleskopy + taki mop do paneli lub cos podobnego. Na upartego mozna polaczyc kije na tasme plus gabka. U mnie daje rade bez drabiny - ze spocznika mam ok. 4m do okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 I wszystko stało się jasne rezygnuje z połaciówki nad pustką jakieś 7m to ja po linkach sie wspinać nie będę. Kocham to forum malka, zrób se świetlik doświetla super i nie trzeba go myc A jeśli chodzi o to okno, to moja kumpela ma taki stołek??, małą drabinkę?? z Ikea,( też to mam i polecam: ja z tych co to po rozum stali w kolejce, więc muszę mieć jakieś podwyższenie do najwyższych półek )włazi na to i myje takim teleskopowym mopem Ma jakieś takie obrotowe to okno, ze i z jednej i z drugiej strony daje radę umyć. Dałam sobie spokój z tym oknem - miało być spore bo 134x140 no i wiecie - ten błękit nad głowami ale jak pomyslałam jak to cholerstwo bym myła - naprawdę tylko lina alpinistyczna pozostaje Szkoda trochę , ale z drugiej strony kilka tysiaków w kieszeni zoatało i problem z głowy. Pokój z pustką nie jest jakiś gigantyczny - okna od południa, a w nim duza tarasówka i jedno mniejsze okno - więc na brak naturalnego swiatła nie powinnam narzekać. Zastanawia mnie tylko dlaczego nikt nie wymyślił jeszcze metody na mycie takich okien...kurna, samo się otwierz, markize samo zaciąga, a umyć się samo nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 15.02.2009 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 To okno powinno się nazywać zemsta architekta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wisia30 15.02.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Może coś takiego?http://www.allegro.pl/item546264992_drabiny_drabina_aluminiowa_3x9_itoss_na_schody.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Są takie szyby co same się czyszczą, ale to chyba tylko na zewnątrz A poza tym nie wiem czy producenci okien dachowych takie montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Są takie szyby co same się czyszczą, ale to chyba tylko na zewnątrz A poza tym nie wiem czy producenci okien dachowych takie montują Montują , montują i takie co się same otwierają - znaczy na piliota, ale nie znalazłam takiego co by sie samo chciało od wewnatrz umyć a i to mycie z zewnątrz, to też taki pic , może faktycznie mniej się brudzą (jakieś cudne powłoki) ale samomyciem bym tego nie nazwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts