Gosiek33 15.02.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 bo to niby deszcz ma zwywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 bo to niby deszcz ma zwywać no raczej - zraszaczy tam nie montują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.02.2009 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.02.2009 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam. Daggulka, wiem, że nie wniosę nic w rozwiązanie problemu, ale dla tych, co to jeszcze przed budowaniem: to świetne pytanie przy wyborze projektu domu... A może jakąś małą ławę kominiarską na dachu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 15.02.2009 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Witam. Daggulka, wiem, że nie wniosę nic w rozwiązanie problemu, ale dla tych, co to jeszcze przed budowaniem: to świetne pytanie przy wyborze projektu domu... A może jakąś małą ławę kominiarską na dachu? Pozdrawiam. Myślałam o takim rozwiązaniu, ale wtedy wyłącznie okno obrotowe, bo w innym wypadku i tak trudno się do niego dostaćod strony wewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.02.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Zamiast tak wysoko umieszczonego okna można sobie zrobić świetlik dachowy!!!! Daje sporo światła i nie trzeba go myć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Zamiast tak wysoko umieszczonego okna można sobie zrobić świetlik dachowy!!!! Daje sporo światła i nie trzeba go myć! Kasia, ale taki swietlik to się nie otwiera no nie ? I jak to - nigdy się go nie myje ?? to może same świetliki w chałupie zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Zamiast tak wysoko umieszczonego okna można sobie zrobić świetlik dachowy!!!! Daje sporo światła i nie trzeba go myć! Kasia, ale taki swietlik to się nie otwiera no nie ? I jak to - nigdy się go nie myje ?? to może same świetliki w chałupie zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.02.2009 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Zamiast tak wysoko umieszczonego okna można sobie zrobić świetlik dachowy!!!! Daje sporo światła i nie trzeba go myć! Kasia, ale taki swietlik to się nie otwiera no nie ? I jak to - nigdy się go nie myje ?? to może same świetliki w chałupie zamontować Świetlika się nie otwiera na tym to własnie polega, ze daje swiatło, ale się nie otwiera. Możesz umyć ta część w domu ( jak masz chęć ) tej części na dachu nie umyjesz. I to mi sie w moim świetliku podoba najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.02.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Kasia to takie coś jest ? http://www.maxisolar.pl/images/baner/p2.jpg bo jeśli takie to mi do koncepcji nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 16.02.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Kasia to takie coś jest ? http://www.maxisolar.pl/images/baner/p2.jpg bo jeśli takie to mi do koncepcji nie pasujedokładnie takie, część domowa jest w suficie i jest płaska A dlaczego nie pasuje ci do koncepcji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Bo ja mam pomieszczenie dość mocno doświetlone, bardziej chodziło o dostęp powietrza niż światla, więc u mnie była by to sztuka dla sztuki No i trza by zastosować wersję tunelową przebijać się przez strych. Narazie zrezygnowałam z połaciówki w tym miejscy, jak znajdę panent na mycie tego okna, zawsze zdążę je wstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorusia 17.02.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Na początku jak planowaliśmy rozmieszczenie okien, to spytałam małżonka jak takie okno wymyję. Powiedział, że trzeba będzie na drabinę wejść.........zapomniał o moim lęku wysokości, więc jak już okno zostało zamontowane to mu przypomniałam, że będzie je mył sam........................wchodząc po drabinie................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 17.02.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 tez mam te okna, schody zabiegowe - do tego każdy stopień inny !!kupiłam na allegro drabinę stawianą na schodach i przed połozeniem drewna z małaymi podpórkami dało sie wejsc i bezpiecznie umyc. Teraz po obłożeniu drewnem znowu podejmę próby poniewaz trzeba je umyć.Myślę, że wszystko zależy d układu stopni i szerokości. U mnie brakowało do stabilnego postawienia drabiny 1 cm na stopniu. Faktem jest że jak patrze na domy z antresolami, gdzie zamiast ściany są okna to bez zastanawiania współczuję mycia. Pewno jak stać kogoś na takie antresole to i wynajmują firmy do mycia - tak czy siak współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 18.02.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 my też mamy schody zabiegowe i okno połaciowe nad nim.. super to wygląda, ale temat mycia spędza mi sen z powiek.. już myślę o tym, że co jakiś czas trza będzie na dach wleźć i umyć ewentualnie może zafundujemy sobie taki wynalazek http://www.allegro.pl/item558768284_drabiny_drabina_aluminiowa_3x7_itoss_na_schody.html ale nie wiem jak to zda egzamin przy pięciu trójkątnych schodach na zabiegu Myślałem też jeszcze o takim rozwiązaniu, że do krokwi najbliższej oknu przymocuję zaczepy na haki, do których będzie można zaczepić drabinkę stalową zakończoną hakami. Z dołu drabinkę można by stabilizować podobnymi zaczepami mocowanymi do ściany, lub schowanymi w stopniach, w które wsuwało by się końcówki drabiny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts